ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ   Η ιστορία ενός
παραθαλασσίου χώρου πολιτιστικής /μουσικής
δημιουργίας - "O κήπος των
Mουσών" - στα Σελιανίτικα Αιγίου

Πρόγραμμα 2010-2011 στα αγγλικά και γερμανικά

Διεθνής μουσικός Διαγωνισμός 2009-2010
για την μετατροπή
ενός λιμπρέττου -που αφορά την αναμενομένη
εύρεση της 
 καταποντισμένης πόλης ΕΛΙΚΗ - σε Όπερα

7.10.2010 Αποτελέσματα του Διαγωνισμού!!

Βραβείο για την διεθνή προβολή
των αρχαίων ελληνικών

Σεμινάριο "Αττικιστί διαλέγεσθαι 2011"

Περισσότερα για το Ελληνικόν Ειδύλλιον

Our new film!:
Watch out!

http://www.youtube.com/watch?v=kJ4cIBGuXn0

............................................................................                              

Κάτωθι περισσότερα στα Γερμανικά

Allgemeine Informationen

Die Geschichte von Hellenikon Idyllion

 

Für Orchester, Chöre, kreative Schulgruppen
 und Seminare, Konferenzen

in Hellenikon Idyllion


Für Familen mit Kindern und Einzelreisende
 
Unterkünftebeschreibung in Hellenikon Idyllion

B) Wohnen in 7-Zimmer-Villa Filareton,
in
3-Zi.Villa Angelika, in 5 -Zi.Berghaus Filokalon
(Es sind Freistehende Häuser
außerhalb Hellenikon Idyllion
)

 Ferien für kulturell aktive! Zu Selbstkostenpreis  Unterkunft insbesondere im Winter bei Mitwirken/Mitlernen im Garten, im Haus, im Büro,

in Kultur und Musik

 
Unser Dorf Selianitika

News News NewsSensationele archäologische Endeckungen in unserer Gegend stehen uns bevor!
 
 
Infos für die leichte Anreise zu uns  __________________________________
 
 
_____________________________________
Für die Highligts 2004/2005/2006
 mit vielen Videoclips

klicken Sie unsere andere Webseite http://www.idyllion.gr/new_website/index.php?Category=highlights_2004 oder www.idyllion.net
_______________________________________

Die naechsten Veranstaltungen

Inspirationen
_______________________

Herbst-Winterurlaub bei uns
Gegenseitig voneinander lernen!
Ein Fördeprojekt


 

Auslandspraktikum für
a. Kulturmanagement-Tourismus
b. Webdesign-Grafik-Multimedia-Informatik
c. Marketing für Psychologiestudenten

d) Garten-und Landwirtschaftsarchitektur

-Praktikum
e) Förderprojekt:  Gegenseitig voneinander lernen


Konditionen für Kursleiter
Griechisch Unterricht________________________________

 

Neu! Urlaub mit Ihrer eigenen Arbeit
verbinden!

 

___________________________________

Die Presse   über uns 

Aus unserem Gästebuch

Direkte -Kontakt-Anfrage
 


 Aus vorigen Jahren Veranstaltungen

 

Wettbewerb Agon Aretes 2005"  Ergebnisse
Klicken Sie hier  und  bewerten Sie

 

"Musisches Pentathlon mit Pindar " Kompositionswettbewerb 2004 Ergebnisse
Επιλέγετε μία άλλη γλώσσα
Modern Greek
Classical Greek
Englisch

French
Italiano

Spanisch    
 
Schreiben Sie sich ein in unserer neuen
 Community Seite
 
www.idyllionfriends.net

Links: Ferienwohnungen Griechenland
http://www.happyholiday.ch/1/griechenland.htm
www.tourist-paradise.com/fr

http://www.fewo-one.de/en/banner.php

http://www.web-art-links.com

http://www.worldwidetelescope.org/

http://www.urlaub-anbieter.com/hellenikon-idyllion-4.htm
 

http://www.ferienhausmarkt.com/

http://www.secondcasa.com/de/griechenland/peloponnes/r834-1

 
 

please back to our   new website      www.idyllion.eu

zurück zu unserer  neuen Webseite  www.idyllion.eu

revenir   à   notre nouveau Website   www.idyllion.eu

Τι είναι το Ελληνικόν Ειδύλλιον;
Το Ελληνικόν Ειδύλλιον, το οποίον το 1991 ίδρυσε και διευθύνει ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, ο οποίος σπούδασε οικονομία και κοινωνιολογία στο  Πανεπιστήμιο της Βέρνης,  είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός, φυσιολατρικός χώρος, ένας ξενώνας πολιτισμού  στην παραλία Σελιανιτίκων που έχει βάλει σαν στόχο εδώ και 20 χρόνια την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων
 προσφέροντας  ποιοτικές εκδηλώσεις  και προκηρύσσοντας διεθνείς διαγωνισμούς.
 Προσκαλώντας συμφωνικές ορχήστρες, χορωδίες, ουμανιστικά γυμνάσια, μέσα σε ένα κήπο οπωροφόρων δένδρων και λουλουδιών 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με χώρους ασκήσεων, μουσικά όργανα και βιβλιοθήκη, πραγματοποιούνται  κοντσέρτα, σεμινάρια και διαλέξεις με ταυτόχρονη μεταφορά και εκτέλεση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος και της Αττικής.
Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναδειχθούν Έλληνες νέοι σολίστες, αλλά και οι κάτοικοι της ορεινής υπαίθρου να έρθουν σε επαφή με την κλασσική μουσική. Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον εντελώς δωρεάν!.

Την προηγούμενη χρονιά 2010 πραγματοποιήθησαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον φιλοξένησε  από 22 μέχρι 27 Μαΐου την ορχήστρα του γυμνασίου
Karolinum Gymnasium και την ορχήστρα πνευστών της πόλης Ansbach που έδωσαν ένα κοντσέρτο σε τοποθεσία φυσικού κάλλους της ορεινής περιοχής Δερβενάκι, κοντά στην i Αιγίου .Επίσης έδωσαν τρία κοντσέρτα σε ισάριθμα δημοτικά σχολεία της πόλης του Αιγίου.

Από τις 25 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου φιλοξενήθηκε η 95μελής συμφωνική ορχήστρα νέων του γυμνασίου της πόλης
Friedberg της Γερμανίας που ερμήνευσε ένα ρεπερτόριο από κλασσικούς συνθέτες, έργα από κινηματογράφο και μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου και Βασίλη Τσιτσάνη, σε κονσέρτα που έδωσε στην παραλιακή πλατεία Σελιανιτίκων και στην παραλιακή πλατεία στο Δερβένι.

Από τις 11 με 18 Ιουλίου φιλοξενήθηκε η χορωδία και η ορχήστρα του γυμνασίου Eberhard Ludwig Gymnasium με 180 μαθητές (μεγάλο μέρος  από αυτούς έμεινα και στα γύρω ξενοδοχεία) που τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική από μεγάλα χορωδιακά έργα, αλλά και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Έδωσαν ένα κονσέρτο στην πλατεία Σελιανιτίκων στις 16 Ιουλίου και ένα κονσέρτο στις 17 Ιουλίου στην παραλιακή πλατεία στην πόλη Δερβένι.

 1με 11 Αυγούστου φιλοξενήθηκε η ορχήστρα εγχόρδων 30 νεαρών μουσικών από το Puchheim του Μονάχου η οποία είχε πάρει πρώτο βραβείο 2 βδομάδες νωρίτερα σε διεθνή διαγωνισμό ορχηστρών στην Βιέννη. Στο πρόγραμμά τους παρουσίασαν έργα του Μότσαρτ και πολλών άλλων κλασσικών συνθετών, όπως και έργα του Νίκου Σκαλκώτα και του Μάνου Χατζιδάκι. Ερμήνευσαν δε μαζί με τρεις σοπράνο της όπερας της Βαρσοβίας, φιλοξενούμενες στις εγκαταστάσεις μας, 3 αρχαίους ελληνικούς ύμνους συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων σε μια συναυλία που έγινε στον Ριζόμυλο Αιγίου προς τιμήν της ερευνητικής ομάδος και των ανασκαφών που γίνονται για την ανακάλυψη της καταποντισμένης αρχαίας πόλης Ελίκης.

Εκτός από τα κοντσέρτα  στην Πάτρα, στο Γαλαξείδι, στα Σελιανίτικα και στο Δερβένι, έδωσαν ένα ξεχωριστό κοντσέρτο στο ορεινό χωριό Περιστέρα Ακράτας, όπου μαζί με τέσσερις επαγγελματίες σοπράνο από την Πολωνία και παρουσία των κατοίκων των
  γύρω χωριών ενθουσίασαν για 15η χρονιά τους παρευρισκόμενους δίνοντας την ευκαιρία να αισθανθούν ότι η καλή Μουσική  πάει στο Μέγαρο της ελληνικής υπαίθρου στην πόρτα τους, στα πλαίσια του “Βουκολικού Φεστιβάλ” που καθιέρωσε εδώ και 15 χρόνια το Ελληνικόν Ειδύλλιον στο χωριό Περιστέρα, στους πρόποδες του Χελμού, κοντά στα ύδατα της Στυγός.

Από 8 έως 22 Αυγούστου για 18η  χρονιά έλαβε χώρα το σεμινάριο «Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν»  υπό την καθοδήγηση του καθηγητού Helmut Quack. Το μοναδικό στον κόσμο αυτό σεμινάριο έχει στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και αξιών που τείνουν να εκλείψουν και δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ασκούν τον νου, να στοχάζονται και να διαλέγονται στην αρχαία αττική διάλεκτο πάνω σε κείμενα  Ελλήνων φιλοσόφων  και να συντάσσουν στα κλασικά ελληνικά στο τέλος του σεμιναρίου  διαλόγους, οι οποίοι ερμηνεύονται και από σκηνής.
Συμμετέχουν όχι μόνο καθηγητές αλλά και μαθητές γυμνασίων, φοιτητές τόσο κλασικών σπουδών όσον και της θεολογίας από την Ευρώπη. Η συμμετοχή
 στο σεμινάριο και η διαμονή επιχορηγείται από το Ελληνικόν  Ειδύλλιον .

 Από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στο κήπο μας το σεμινάριο «Γνωριμία με την τραγωδία: Ο Φιλοκτήτης» με τον καθηγητή Πανεπιστημίου Jens Holzhausen και με συμμετοχή 20 σπουδαστών, ακολούθησε δε διάλεξη με θέμα “Η πάροδος στην Τραγωδία του Αισχύλου:Αγαμέμνων “ .

Από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε ένα γκρουπ 15 λυρικών τραγουδιστών,αποφοίτων σπουδαστών των μουσικών Πανεπιστημίων Βερολίνου και Λειψίας  οι οποίοι έκαναν άσκηση στην προετοιμασία της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο»  που θα παρουσιάσουν τον χειμώνα στο Βερολίνο με πρώτη παρουσίαση στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στις 2. Οκτωβρίου, ώρα  19.00 στην νέα μας εστεγασμένη σκηνή  σε μία εξαιρετική ερμηνεία  και σκηνοθεσία που περιελάμβανε στις  κινήσεις των λυρικών-ηθοποιών και τον  πέριξ  κήπο με τα δένδρα του.

 Από τις 10 μέχρι 17 Οκτωβρίου τόσον  φιλοξενήθησαν 130 χορωδοί και μουσικοί (μεγάλο μέρος  από αυτούς έμεινα και στα γύρω ξενοδοχεία) οι οποίοι παρουσίασαν το μεγάλο έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Canto General» σε δύο κοντσέρτα.  Aυτά  πραγματοποιήθησαν  αντίστοιχα στις 13 Οκτωβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Ρίον, και στις 16  στο κλειστό γυμναστήριο  της πόλης Δερβένι παρουσία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη .

 Το Ελληνικόν  Ειδύλλιον έχει διοργανώσει με επιτυχία μέχρι τώρα και διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το έτος 2004 για την μετατροπή των αγωνισμάτων του πεντάθλου σε συμφωνική μουσική όπου ταυτόχρονα να τραγουδιούνται ύμνοι του Πινδάρου στα αρχαία Ελληνικά, καθώς και το 2005  έναν πρότυπο Λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη και περαιτέρω σπουδή των αρχαίων Ελληνικών στα ξένα γυμνάσια.

Το μεγαλύτερο γεγονός όλων των πολιτιστικών προσπαθειών που κατέβαλε το Ελληνικόν Ειδύλλιον εδώ και 20 χρόνια αποτελεί η από τον Οκτώβριο του 2009 προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού συνθέσεως Όπερας ”Έλίκη Αθάνατος” βάσει ενός λιμπρέτου γραμμένου στα αρχαία Ελληνικά . Πρόκειται για μια ιστορία που αρχίζει από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα και αναφέρεται στην πλησίον του Αιγίου χαμένη πόλη Ελίκη που εδώ και 20 χρόνια την αναζητούμε με διεθνή ομάδα αρχαιολογικής έρευνας,και της οποίας τα πρώτα ίχνη έχουμε ήδη αγγίξει αναμένουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να βρεθούμε μπροστά στην μεγάλη ανακάλυψη που θα αποτελέσει παγκόσμιο αρχαιολογικό γεγονός. Ήδη πάνω από 80 συνθέτες από όλο τον κόσμο ενθουσιάστηκαν από το λιμπρέτο και ζήτησαν να το μελοποιήσουν.
Όλους το Ελληνικόν Ειδύλλιον
  τους προσκάλεσε αφιλοκερδώς να έλθουν στον χώρο του και να εμπνευσθούν κατά  την διάρκεια της συνθέσεώς τους. Μερικοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας  και ήλθαν.
Μέχρι 15.9.2010 ήταν η προθεσμία αποστολής των έργων, ενώ αρχάς Οκτωβρίου διεθνής επιτροπή προσκαλεσμένη από το Ελληνικόν Ειδύλλιον  τα έκρινε  και έδωσε τα αποτελέσματα
.  
Δύο πρώτα Βραβεία εδόθησαν  στους:
 
κυρία Τάνια  Σικελιανού
από την Πάτρα
και  κύριον  Χέρμαν  Ρεχμπέργκερ
  ( Herman Rechberger ) από την Φιλανδία

επίσης απενεμήθησαν
:
Μία εξαιρετική διάκριση
  στον Γιοχάννες  Κότσι  (  Johannes Kotschi) από την Αυστρία
και ένας έπαινος στον  Μιχάλη Ανδριτσόπουλο  από την Αθήνα

Την  διεθνή κριτική επιτροπή η οποία αποτελούσαν οι:

Prof. Werner  Schulze , καθηγητής συνθέσεως στο Πανεπιστήμιο καλών τεχνών της Βιέννης,
Alois Springer πρώην μαέστρος της Philarmonica  Ungarica
και  ο Σπύρος Μάζης διδάκτωρ ( Πανεπιστημίου
Jork  Aγγλίας ) συνθέσεως  οι οποίοι και συνεδρίασαν
τέλη Σεπτεμβρίου προσκεκλημένοι στο Ελληνικόν Ειδύλλιον.

Περισσότερες πληροφορίες
  για 
τον Διαγωνισμό και την πλοκή του λιμπρέτου, βιογραφικά για τους βραβευθέντας με σχόλια για το έργο τους  από  την διεθνή κριτική επιτροπή  επιλέγετε την ιστοσελίδα μας  www.idyllion.gr  και ειδικά τις  http://www.idyllion.gr/LiebretoGr.htm   στα ελληνικά 
http://www.idyllion.gr/libd.htm   στα γερμανικά και  
http://www.idyllion.gr/libe.htm στα αγγλικά
Το ανέβασμα της όπερας σε όλο τον κόσμο
επιδιώκεται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον να αποτελέσει μεγάλο πολιτιστικό γεγονός  και ταυτοχρόνως να συντελέσει στην ευρεία τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Για αυτό και προσκαλεί σε δωρεάν διαμονή  2 εβδομάδων στον χώρο του όλες τις ορχήστρες και χορωδίες που θα παίξουν την  όπερα.
ΥΓ.Επιλέγετε  την ξεχωριστή  ιστοσελίδα μας Πρόγραμμα 2013/14 στα αγγλικά και γερμανικά
όπου έχετε  πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες για το πρόγραμμα 
2013/2014
 

 Κάτωθι διαβάζετε για το ότι έγιναν  μέχρι τώρα σε αφιέρωμα για την όπερα

26 Μαρτίου 2011 στο πολιτιστικό κέντρο του Αιγίου
το πρώτο αφιέρωμα στην όπερα 'ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ'Μαρία Κανελλοπούλου                                Χέρμαν Ρεχμπέργκερ


                                                                                            Ανδρέας Ντρέκης

Απρίλιος 2011:

Ο νέος διεθνής  διαγωνισμός μας "ΑΓΩΝ  ΑΡΜΟΝΙΑΣ   2011"
Για την προαγωγή διεθνώς των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων
με την ποίηση και την μουσική σύνθεση .
Τόσον για μαθητές από 15 χρόνων όσον και για ενήλικους

Επιλέγετε ένα  ρητό ενός Έλληνα  αρχαίου φιλοσόφου ή μία στροφή ενός αρχαίου ποιήματος  μέχρι περίπου 15 λέξεις  και το γράφετε με λατινικά γράμματα στην ερασμιακή προφορά. Αυτό το μεταφράζετε στα  Νέα Ελληνικά ή Γερμανικά ή Αγγλικά  ή Γαλλικά . Κατόπιν  την έννοια του ρητού ή της στροφής την κάνετε ένα μικρό ποίημα στην γλώσσα που διαλέξατε μέσα στο οποίο ποίημα να επαναλαμβάνεται το ρητό ή η στροφή σαν επωδός και στα αρχαία και στην μετάφρασή του. Όταν λοιπόν ετοιμάσετε το ποίημα επιλέγετε έναν μουσικόν συνθέτη να το μελοποιήσει  σε νότες για να τραγουδιέται και να παίζεται σε συνοδεία πιάνου γραμμένο και  σε λατινικά γράμματα για να είναι εύκολο να τραγουδιέται και από τους ξένους.

Αυτό μας το στέλνετε μέχρι 30 Ιουλίου με την κανονική διεύθυνσή σας εξωτερικά και με  κωδικό αριθμό  εσωτερικά στο κλειστό Φάκελο που περιλαμβάνει το έργο μαζί με βιογραφικά και φωτογραφία του ποιητή και του συνθέτη. Η διεύθυνσή μας είναι

Ελληνικόν Ειδύλλιον,  Κυανής Ακτής 20,  25100 Σελιανίτικα Αιγίου

Προηγουμένως μέχρι 30 Μαρτίου 2011 μας στέλνετε διαδικτυακά με το όνομά σας  στο    hellenikon@idyllion.gr μια απλή ειδοποίηση ότι θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.

Τέλος  Σεπτεμβρίου 2011θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τα βραβεία.

Περισσότερες  πληροφορίες  για την κριτική επιτροπή και για τα βραβεία λαμβάνετε 
 στα αγγλικά και γερμανικά στην ιστοσελίδα μας 
www.idyllion.gr

This Hymnos is from Stefan Weise

"Ο ΟΔΥΣΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ " 1909 ΤΟΥ Χ. ΝΤΡΕΙΠΕΡ (ΠINAKOΘHKH  FERENS)

 Η αισθητική γοητεία των μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
που διοργανώνονται στον κήπο των Μουσών στο Ελληνκόν Ειδύλλιον 
δεν ξεπερνά το μέτρο...ώστε κανείς να βρεθεί στην κατάσταση 
ενός Οδυσέα πολιορκουμένου από τις Σειρήνες! 

Ferienwohnen-Genuss in einem grünem Salon....wo - in Haus und Garten, die  Natur und die Musen
schöpferisch zusammen
treffen....und zentral gelegen, 30 km von Patras,
  175 km von Athen, 160 km von Epidaurus, 150 km von Olympia und 80 km von Delphi.

Hellenikon Idyllion Hellenikon Idyllion
 
Der Garten grenzt dem Meer an

Konzerte im Garten

 
Der Strand vor Hellenikon Idylllion
 
B
ergsee zum Baden gehen

   

 Berglandschaften mit Bergsee bei Halbtagsesausflügen zum Wandern und Baden


____________________________________________________________________________________