Σεπτέμβριος 2013   Το "Ελληνικόν Ειδύλλιον"
 www.idyllion.gr  και  www.idyllion.eu   η νέα μας ιστοσελίδα !!

 

για το πρόγραμμα εκδηλώσεων  2013-14 επιλέγετε       www.idyllion.eu

Είναι ένας φυσιολατρικός ξενώνας Πολιτισμού , ένας  δημιουργικός χώρος
στην ελληνική και κλασσική μουσική , στα γράμματα και τις τέχνες

Δίπλα στην ακρογιαλιά στα ωραία Σελιανίτικα Αιγίου, υπάρχει εδώ και 20 χρόνια , ένας κήπος των Μουσών, ένας πρότυπος, παραθαλάσσιος,
χώρος
για ξεκούραση, έμπνευση  και πνευματική δημιουργία μέσα στην φύση
με δωρεάν προσφερόμενες πολιτιστικές  διεθνείς εκδηλώσεις με Ορχήστρες , χορωδίες,διαγωνισμούς, κοντσέρτα στην κλασική μουσική,
στις τέχνες και στα  ελληνικά γράμματα όχι μόνο στον χώρο  του αλλά και πολύ περισσότερο σε πολλές πόλεις  της χώρας μας
 με κίνητρο την  χαρά του ενθουσιασμού για το ωραίο και ευγενές δίνοντας και μαθαίνοντας αμοιβαία όλοι κάτι καλύτερο  και χρήσιμο.26 Μαρτίου 2011 στο πολιτιστικό κέντρο του Αιγίου
το πρώτο αφιέρωμα στην όπερα 'ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ'


 Η  σοπράνο της  λυρικής σκηνής Μαρία Κανελλοπούλου τραγουδά δύο άριες  από την όπερα  ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ


Σε φωτογραφία μετά την συναυλία στις 26.3.2011.
Από αριστερά Ο δήμαρχος Διακοπτού Τάκης Βασιλείου, η κ. Μαρία Κανελλοπούλου. η αρχαιολόγος. Δώρα Κατσωνοπούλου που ξεκίνησε
και συνεχίζει τις έρευνες για την Ελίκη. ο δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωρακόπουλος, η Αντιδήμαρχος και η επί του πολιτισμού Βάσω Ψυχράμη
και ο Ανδρέας Ντρέκης ιδρυτής -διευθυντής του Ελληνικού Ειδυλλίου εμπνευστής και οργανωτής της Όπερας ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

 

 

 

Ο λόγος του Ανδρέα Ντρέκη  στις 26.3.2011στο πολιτιστικό κέντρο Αιγίου
 Ιστορικό της συγγραφής , η πλοκή του λιμπρέτου και η δημιουργία της  Όπερας

ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ  

 

 

  Αγαπητοί  φίλοι του  Ευγενούς και του Ωραίου
 

Η Ελίκη που ήταν η σπουδαιότερη πόλη της αρχαίας Αχαϊας καταστράφηκε το 373  π.Χ. από μεγάλο σεισμό και τσουνάμι. Ο Παυσανίας αναφέρει περίπου 500 χρόνια αργότερα, στο βιβλίο του « Ελλάδος Περιήγησης» ότι είδε ερείπια της αρχαίας πόλης κάτω από τα νερά της θάλασσας και έγραψε μια λεπτομερή ιστορία για την πόλη και τους κατοίκους της.  Τον καταποντισμό και την εξαφάνιση της Ελίκης ιστορούν και πολλοί άλλοι αρχαίοι συγγραφείς.

 

Αυτός ο ενθουσιασμός για την αναζήτηση της χαμένης αδελφής μας πόλης Ελίκης , η αγάπη για την αρχαίαν  έγκριτον ελληνικήν γλώσσα και την κλασσική μουσική αλλά και η πρόθεση μου να βοηθήσω δημιουργικώς  την αξιοζήλευτη ερευνητική ομάδα  μου έδωσε ώθηση να εμπνευσθώ μία διαχρονική ιστορία γύρω από την αρχαία Ελίκη και τις τωρινές προπάθειες ανεύρεσής της σαν βάση για την συγγραφή ενός λιμπρέτου που θα συνδύαζε αυτόν τον πολύπλευρον ενθουσιασμό σε ένα έργο  Όπερα -βίωμα.

Επιθυμία μου ήταν η πλοκή της ιστορίας να γραφεί στα Αρχαία Ελληνικά, όπως και έγινε. Μέσα σε 5 μήνες το 2006, ο γερμανός φιλόλογος Καθ. του Πανεπιστημίου του Μονάχου Φραντς Κνάππικ, όταν του διηγήθηκα και μόνο την πλοκή της ιστορίας, έγραψε το λιμπρέτο και του έδωσε τον τίτλο  ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Ο ίδιος συμμετείχε τότε στα σεμινάρια «Αττικισθεί διαλεγέσθαι και φιλοσοφείν», που διοργανώνονται εδώ και 19 χρόνια στο Ελληνικόν Ειδύλλιον και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις ανασκαφείσες περιοχές στο χώρο της Ελίκης και να γνωρίσει και προσωπικώς την κ. Κατσωνοπούλου και τους συνεργάτες της .

Στο λιμπρέτο υμνείται η αγάπη ενός νέου και μιας νέας στην αρχαιότητα, θα βρείτε όμως και τις πνευματικές, φιλοσοφικές χαρές του αρχαίου συμποσίου με θέμα τον έρωτα σε διαλόγους και σε μελοποιημένα ποιήματα αρχαίων λυρικών. Επακολουθούν  και αναπαρίστανται οι τραγικές στιγμές  του μεγαλου σεισμού και της τραγικής καταστροφής της γενέτειράς τους Ελίκης από την οποία το νεαρό ζευγάρι επέζησε.


Το πλέον εντυπωσιακό και δραματικό σημείο καμπής στην πλοκή της ιστορίας είναι στη συνέχεια η αλλαγή και μετάβαση από την απώτερη αρχαιότητα στο «μέλλον», η παρουσία ημών των συγχρόνων, 2500 χρόνια περίπου αργότερα. Μια ελληνίδα αρχαιολόγος που κατάγεται από την περιοχή του Αιγίου, η δική μας Ντόρα Κατσωνοπούλου με την ερευνητική της ομάδα αναζητούν επίμονα την κοντινή προς τη γενέτειρά της πόλη και γράφουν έτσι οι ίδιοι τη σύγχρονη  ιστορία.

Κατά την διάρκεια αυτής της πολύχρονης αναζήτησης της αρχαίας πόλης, συμβαίνει δεύτερος σεισμός, όμως όχι τόσο ισχυρός όσο εκείνος της αρχαιότητας. Ωστόσο στη διάρκειά του φαίνεται να πέφτει  ένας τοίχος σε ένα μεγάλο τμήμα του χώρου των ανασκαφών.  Ο γκρεμισμένος τοίχος σαν από θαύμα αποκαλύπτει μέρος των ερειπίων του εντυπωσιακού αρχαίου ναού και τμήματα από το υπερφυσικού μεγέθους χάλκινο άγαλμα του Ποσειδώνα.
 Η επιτυχία της μακροχρόνιας επίμονης προσπάθειας σε επιστημονική έρευνα γίνεται πραγματικότητα. Εντός ολίγου μεγάλο μέρος του αρχαίου ιερού έχει ανασκαφεί. Με μια μεγαλειώδη, θριαμβευτική γιορτή προς τιμήν πρωτίστως της αρχαιολογικής επιστήμης και των αρχαιολόγων που λαμβάνει  χώρα μέσα στον χώρο της Ελίκης και με παρόντες τον λαό και τις αρχές της Αιγιάλειας αλλά και προς τιμήν της αιώνιας αγάπης με ένα από μηχανής περιστατικό, τελειώνει η όπερα-βίωμα με την χορωδία και τους καλεσμένους να τραγουδούν και να χορεύουν παλιά και νέα ελληνικά τραγούδια και χορούς.

Η αναπαράσταση του μεγάλου σεισμού με την καθίζηση της πόλης και την κατακάλυψή της από το τσουνάμι, τόσο μουσικώς όσον σκηνικά δίνει στους θεατές μεγάλες συγκινησιακές στιγμές όταν ταυτοχρόνως με συμφωνικούς ήχους, ηχητικά εφέ και προβαλλόμενες κινούμενες εικόνες βιώνονται αυτές οι δραματικές στιγμές. Δεν είναι τόσο μια όπερα σαν τις συνηθισμένες αλλά είναι μια συγκλονιστική αναπαράσταση του ηχοχρώματος της ελληνικής αρχαίας γλώσσας, της λαμπρότητας του ελληνικού κλασσικού πολιτισμού αλλά και των συνεπειών των καταστροφικών στοιχείων της φύσης στην ανθρώπινη ζωή  πού όμως ξεπερνιέται και απαλύνεται με  το αιώνιο αίσθημα της αγάπης.


.......Τα χορικά, οι άριες, καθώς και η παρουσίαση των φιλοσοφικών διαλόγων στα αρχαία ελληνικά, τονίζουν την ομορφιά και την ακρίβεια της ελληνικής γλώσσας και την υποβλητική δύναμή της.

   Για να αποφευχθούν τα γλωσσικά εμπόδια και να επιτραπεί η μουσική επένδυση     πιο αποδοτικά σε άλλες γλώσσες, το λιμπρέτο είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά και γερμανικά συμπεριλαμβανομένης της φωνητικής εφαρμογής των αρχαίων  Ελληνικών στο λατινικό αλφάβητο. Οι συνθέτες ανέλαβαν να μεταφέρουν εντυπωσιακά μελοποιημένη την αισθητική και την δυναμική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Είτε με αποκλειστικά σύγχρονους νεοελληνικούς ή αρχαίους ήχους ή με συνδυασμό και των δύο. Η παραπάνω αντίθεση των παλαιών και νέων μουσικών ήχων και το αρμονικό ταίριασμα του παρελθόντος με το παρόν στη σύνθεση αποτελεί ομολογουμένως ξεχωριστή καλλιτεχνική πρόκληση. Στόχος είναι τα δύο φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, ο αρχαίος και ο νεότερος σεισμός, με την διαφορετική τους ισχύ που αποτελούν ζωτικής σημασίας στοιχεία στο αποτέλεσμα της ιστορίας να έχουν σημαντική προβολή στη σύνθεση. Για το σκοπό αυτό, έξω-μουσικά ειδικά εφέ, όπως δια μέσου ηλεκτρονικών συσκευών, προβλέπονται να χρησιμοποιηθούν.

 Η παρουσίαση της όπερας κάθε χρόνο σε ένα αναβιωμένο φεστιβάλ των «Ελικείων» θα αποτελέσει μεγάλη έλξη για Έλληνες και ξένους τουρίστες που στη φαντασία τους θα αναζητούν μια Ατλαντίδα και θα την ζουν σε μία μουσική αναπαράσταση.
 Ταυτοχρόνως θα αποτελεί κάθε χρόνο και το καλλιτεχνικό όραμα, μοναδικό προνόμιο όλων των Αιγιαλέων μουσικών, καλλιτεχνών και πνευματικών δημιουργών που θα συμμετέχουν κάθε τόσο με καινούριες εμπνεύσεις σε ότι αφορά  το ανέβασμα ετησίως αυτού του ιστορικού μουσικού Βιώματος ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ, δηλαδή μουσικά, σκηνοθετικά, ενδυματολογικά, ηχητικά, φωτιστικά, θεατρικά.

Επ αυτού τελειώνοντας λίγα λόγια για τον διαγωνισμό και αναφορά σε αυτούς που βραβεύθηκαν και στην κριτική Επιτροπή που εβοήθησε με το διεθνές κύρος  της.

 Έχοντας  έτοιμο το λιμπρέτο τον Οκτώβριο του 2009  το Ελληνικόν Ειδύλλιον",   προκήρυξε τον διεθνή διαγωνισμό συνθέσεως Όπερας "Έλίκη Αθάνατος". Πάνω από 80 συνθέτες από όλο τον κόσμο ενθουσιάστηκαν από το λιμπρέτο και ζήτησαν να το μελοποιήσουν. 
Όλους το Ελληνικόν Ειδύλλιον  τους προσκάλεσε αφιλοκερδώς να έλθουν στον χώρο του και να εμπνευσθούν κατά  την διάρκεια της συνθέσεώς τους. Μερικοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας  και ήλθαν.
Μέχρι 15.9.2010 ήταν η προθεσμία αποστολής των έργων, ενώ αρχάς Οκτωβρίου διεθνής επιτροπή προσκαλεσμένη από το Ελληνικόν Ειδύλλιον  τα έκρινε  και έδωσε τα αποτελέσματα.  Ο διαγωνισμός και τα βραβεία χρηματοδοτήθησαν εξ ολοκλήρου από το "Ελληνικόν Ειδύλλιον"

Δύο πρώτα Βραβεία εδόθησαν  στους

κυρία Τάνια  Σικελιανού από την Πάτρα

και  κύριον  Χέρμαν  Ρεχμπέργκερ  ( Herman Rechberger ) από την Φιλανδία

 επίσης απενεμήθησαν

Μία εξαιρετική διάκριση  στον Γιοχάννες  Κότσι  (  Johannes Kotschi) από την Αυστρία

και ένας έπαινος στον  Μιχάλη Ανδριτσόπουλο  από την Αθήνα

Την  διεθνή κριτική επιτροπή  αποτελούσαν οι Prof. Werner  Schulze , καθηγητής συνθέσεως στο Πανεπιστήμιο καλών τεχνών της Βιέννης, Alois Springer πρώην μαέστρος της Philarmonica  Ungarica 
και  ο Σπύρος Μάζης διδάκτωρ ( Πανεπιστημίου York  Aγγλίας ) συνθέσεως  οι οποίοι και συνεδρίασαν τέλη Σεπτεμβρίου προσκεκλημένοι στο Ελληνικόν Ειδύλλιον.

Περισσότερες πληροφορίες  για  τον Διαγωνισμό με φωτογραφίες και βιογραφικά για τους βραβευθέντας και σχόλια για το έργο τους  από  την διεθνή κριτική επιτροπή  επιλέγετε τις ιστοσελίδες  http://www.idyllion.gr/libd.htm   στα γερμανικά και     http://www.idyllion.gr/libe.htm   στα αγγλικά

 

  Η εκτέλεση της όπερας σε όλο τον κόσμο επιδιώκεται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης, να αποτελέσει μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και ταυτοχρόνως να συντελέσει σε μια μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της βόρειας Πελοποννήσου. Για αυτό και προσκαλεί σε δωρεάν διαμονή  2 εβδομάδων στον χώρο του όλες τις ξένες ορχήστρες και χορωδίες που θα παίξουν την όπερα στην Ελλάδα και στην χώρα τους!! Το ανέβασμα της όπερας αυτής από την Ελληνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής αλλά και στην Επίδαυρο και στα άλλα αρχαία Θέατρα, θα αποτελούσε φυσικά μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι θα προωθήσουν το έργο αυτό αξιοποιώντας τον πολιτιστικό μας πλούτο. Ήδη είμαστε σε επαφή με μεγάλες Ορχήστρες και χορωδίες από την Ευρώπη και την Αυστραλία που αναγνωρίζουν την όπερα αυτή ως ένα  "πολύ  συναρπαστικό έργο", που εκτός από τους ξένους, προσφέρει ιδιαίτερα για τους ομογενείς μας μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια για την πατρίδα Ελλάδα, την ιστορία και τη γλώσσα μας.
Η πρόοδος μάλιστα και η εξέλιξη των ανασκαφών από την ερευνητική ομάδα της Ντόρας Κατσωνοπούλου που θα πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίζεται (και όχι μετά των γνωστών εμποδίων) σε ετήσια βάση, θα προσφέρει κάθε φορά και νέα στοιχεία έμπνευσης με τα νέα ευρήματα.Περισσότερα στο www.helikeproject.gr

 

Ας μάθουμε λοιπόν να χαιρόμεθα εμπνεόμενοι από τον έρωτα για κάθε Ωραίον και Αγαθόν στις επιστήμες και τις τέχνες , ιδικά σε μας  εδώ  με την εύρεση   της Ελίκης και στις καλές τέχνες με το ανέβασμα της δικής μας  όπερας  της ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ .
Να επιδιώκουμε αξίες  που δεν φαίνονται και  να τις πραγματοποιούμε ,
να μεταδίδουμε  σε όλους τον ενθουσιασμό της αφανούς Αρμονίας , που κατά τον Ηράκλειτον  αυτή είναι μεγαλύτερη της φανερής,  "Αρμονία αφανής  κρείτων φανερής".
 Έτσι χαιρόμεθα όλοι μαζί δημιουργούντες  κάνοντας  πολλά όνειρα πραγματικότητα , αξιοποιώντας τα μέγιστα τις γνώσεις μας και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Ανδρέας Ντρέκης 
  
www.idyllion.gr

Για ακόμη  περισσότερες πληροφορίες , φωτογραφίες, και  Άρθρα  ατό αγγλικά περιοδικά και εφημερίδες για τις ανασκαφές που γίνονται στην Ελίκη
αλλά και για τον λόγο της κ. Δώρας Κατσωνοπούλου  στα ελληνικά  στις 26.3.2011 επιλέγετε   http://www.idyllion.gr/NewsE.htm

 

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 


Το Ελληνικόν Ειδύλλιον δεν είναι τόσο ένα παραθεριστικό συγκρότημα   αλλά είναι ένας ιδιωτικός, 
αυτοχρηματοδοτούμενος , μη κερδοσκοπικός, ξεχωριστός χώρος υψηλής στάθμης  πολιτιστικών δρωμένων,  και προβολής αυτών και της χώρας μας, ανοίγοντας  νέους δρόμους  πνευματικής  δημιουργίας και επικοινωνίας.

Εκτός από τον παγκόσμιο διαγωνισμό όπερας για την αρχαία Ελίκη

 καλούνται

ορχήστρες, χορωδίες και λυρικοί τραγουδιστές από όλες τις χώρες σε δωρεάν διαμονή στο Ελληνικόν Ειδύλλιον όταν παρουσιάσουν την όπερα πρώτα στην χώρα τους και μετά ερχόμενοι στην Ελλάδα να την παίξουν και εδώ,  ώστε το ανέβασμα της όπερας στο εξωτερικό να αποτελέσει ταυτοχρόνως και μεγάλη τουριστική και πολιτιστική
 διαφήμιση της χώρας μας.

 

 

 "Τι είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ "από το1991 μέχρι σήμερα  το 2011  www.idyllion.gr

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον που ιδρύθηκε το 1991 από τον Ανδρέα Ντρέκη, με σπουδές οικονομίας και κοινωνιολογίας στο Πανεπιστημίου της Βέρνης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός, αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτιστικός φυσιολατρικός χώρος,
ένας „Κήπος των Μουσών“  στην παραλία Σελιανιτίκων, με στόχο την προαγωγή της κλασσικής μουσικής και των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις και προκηρύξεις διεθνών διαγωνισμών.
Μέσα σε ένα κήπο οπωροφόρων δένδρων και λουλουδιών 4 στρεμμάτων, όπου υπάρχει η κατάλληλη υποδομή με χώρους ασκήσεων, μουσικά όργανα και βιβλιοθήκη, πραγματοποιούνται
 κονσέρτα από συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες, σεμινάρια και διαλέξεις από ουμανιστικά γυμνάσια με ταυτόχρονη μεταφορά και εκτέλεση των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην περιοχή της βόρειας Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδος και της Αττικής, προσφορά του Ελληνικού Ειδυλλίου εντελώς δωρεάν.
Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις, δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν και να αναδειχθούν Έλληνες νέοι σολίστες, αλλά και να έρθουν σε επαφή με την κλασσική μουσική και  οι κάτοικοι της ορεινής υπαίθρου και μαθητές των σχολείων  της χώρας μας.
 20 Χρόνια τώρα το Ελληνικόν Ειδύλλιον ως ένα πρωτότυπο «Μέγαρον Μουσικής»- όπως έτσι  στις 27.7.204 το απεκάλεσε η εφημερίδα Πελοπόννησος Πατρών- παράγει  ποιοτικό πολιτισμό καταφέρνοντας  να προσελκύει με έμπνευση και τόλμη  πλειοψηφείες στις εκδηλώσεις του χωρίς να παίρνει από κανέναν επιχορήγηση και ταυτοχρόνως διατηρώντας την ανεξαρτησία του δείχνοντας νέους δρόμους.
Και τα ποιό δύσκολα γίνονται δυνατά όταν κανείς με τον ξεχωριστό ενθουσιασμό φαντασίας και δημιουργίας   να προσπαθεί να βρίσκει τρόπους να τον μεταλαμπαδεύει  και στους άλλους, να αισθάνοντα κινητοποιό αισιοδοξία κυνηγώντας και πραγματοποιώντας  αξίες που δεν φαίνονται.

Η  πολιτιστική Δημιουργία απο το Ελληνικόν Ειδύλλιον εκτός από τις διοργανώσεις  διεθνών διαγωνισμών σύνθεσης  προσέφερε και προσφέρει  αξιόλογες  και ιδιαίτερα σπάνιες εκδηλώσεις  σε πολλές πόλεις στην Πελοπόννησο , Στερεά Ελλαδα και Αττική.
 
Αναφέρουμε χρονολογικά μερικές  από αυτές.
Η αρχή έγινε  το 1991 όπου μέσα στο πρόγραμμα  από  την 100 μελή συμφωνική ορχήστρα  νέων Λειψίας παρουσιάστηκε στις συναυλίες στην  Πλατεία Σελιανιτίκων  και την άλλη ημέρα  στον μεσαιωνικό Κάστρο Λεχαινών ενώπιον 1500 ακροατών η μελοποίηση του επιγράμματος... Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις.... από την μάχη των Θερμοπυλών σε σύνθεση απο τον Νίκο Βούτσινο για μεγάλη Ορχήστρα και Τραγούδι.

Το δεύτερο γεγονός  του ίδιου έτους ήταν η έναρξη του σεμιναρίου «Αττικιστί  διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν»
 που  τελεί 19 χρόνια  τώρα υπό την καθοδήγηση του γερμανού Ελληνιστή Χέλμουτ Κβακ.

Το  επιχορηγούμενο και μοναδικό αυτό σεμινάριο
 δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να στοχάζονται και να διαλέγονται  στα αρχαία ελληνικά ,να οξύνουν τον νουν και να αναζητούν την αρετήν .
 Εφέτος από 7 μέχρι 21 Αυγούστου 2011  είναι αφιερωμένο στα στο έργο του Μεγάλου Βασιλείου
“Πως ωφελούμεθα εκ του ελληνικού λόγου”

Το 1994 χορωδία από την Γερμανία ερμήνευσε στην κατάμεστη εκκλησία των Σελιανιτίκων
την ορθόδοξη Λειτουργία του Ραχμάνινωφ, παρουσία του
 Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου. 
Το 1995 πραγματοποιείται η πρώτη  συναυλία στο ορεινό χωριό Περιστέρα στην πλαγιά του Χελμού με την 70μελή ορχήστρα
 του
 Schleswig Holstein 
βορείου Γερμανίας .
Στόχος της έναρξης αυτών των εκδηλώσεων,
 που ονομάστηκε “Βουκολικό Φεστιβάλ” και συνεχίζονται μέχρι σήμερα επί δέκα πέντε χρόνια,
 είναι η διάδοση της κλασικής μουσικής και στην ελληνική ύπαιθρο πράγμα που είχε και έχει μεγάλη επιτυχία προάγοντας ταυτοχρόνως και την τουριστική ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές.

Το 2002 έγινε η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού συμφωνικής μελοποίησης των αγωνισμάτων του πεντάλθου  περιέχοντες ύμνους  του Πινδάρου

Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη. Ας αναφερθεί ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο καθηγητής συνθέσεως του Πανεπιστημίου της Βιέννης Βέρνερ Σούλτσε,
ο μαέστρος  Αλοίς
 Σπρίνγκερ ,πρώιν συνεργάτης του Λέοναρντ Μπερνστάιν
και ο Έλληνας μαέστρος Ραφαήλ Πυλαρινός.

Έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 21 συνθέτες από 11 χώρες. Βραβεύθηκαν
 τον Ιούλιο του 2003 τα 11 καλύτερα, από τα οποία το ένα, του συνθέτη Νίκου Κωνσταντινίδη (Καθηγητού συνθέσεως στο Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνας Αμερικής), ερμηνεύθηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα  Νέων του Στρασβούργου σε 4 πόλεις της Ελλάδας.
 

Δύο μήνες αργότερα
 τον Σεπτέμβριο, ερμηνεύθηκε το αγώνισμα «Η Πάλη» σε στίχους Πινδάρου, έργο του πρώτου νικητή του διαγωνισμού, Άγγλου Andrew March, από τη χορωδία της Μάλτας, με συνοδεία  πιάνου στο αρχαιολογικό μουσείο του Αιγίου παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Περπή και όλων των αρχών της πόλης. 


Το 2004 με παράλληλη παρουσίαση τρεις φορές της Όπερας « Ορφέας και Ευρυδίκη» του Γκλουκ  από 90 μουσικούς  που υπήρξε το  αποκορύφωμα  εκείνης της χρονιάς, 
ερμηνεύθηκε  το επίσης βραβευμένο, έργο του ίδιου διαγωνισμού, «Ύμνοι του Πινδάρου », του Έλληνα συνθέτη Σπύρου Μάζη από την νεανική συμφωνική ορχήστρα και την  χορωδία  όπερας του Μεράν Ιταλίας  στις 21 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους , στις 23 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Οινειάδων, και στις 26 Αυγούστου στο Ελληνικόν Ειδύλλιον.

 Επίσης το έτος 2005 , παρουσιάσθηκε στον κήπο του Ελληνικού Ειδυλλίου, σε πρώτη εκτέλεση ανοικτού χώρου
το πρώτυπο έργο «Αγχιβασίη»  του συνθέτη Βέρνερ Σούλτσε καθηγητή στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Βιέννης  που σημαίνει Πλησίασμα, μια λέξη που χρησιμοποιεί ο Ηράκλειτος. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει μουσική, αίσθημα, κίνηση και θέατρο.
Ο κήπος του Ελληνικού Ειδυλλίου έγινε σκηνή . Από το προβαλλόμενο σε οθόνη έργο ξεπηδούν μέσα στον κήπο ζωντανά
  οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Εικόνες στοχαστικού λόγου  του Ηρακλείτου και Εμπεδοκλή  ρέουν στην μουσική και στην κίνηση. Μεταφυσική αιωρείται στον κύκλο της ποίησης. «Αρμονία αφανής  φανερής κρείττων», αρμονία που δεν φαίνεται είναι ανώτερη από εκείνη που φαίνεται κατά τον Πλάτωνα, στον Τίμαιο.

Tο 2005, διοργανώσαμε έναν  διεθνή διαγωνισμό με την ονομασία  ΑΓΩΝ ΑΡΕΤΗΣ 2005 με σκοπό να προάγει και να συνδυάσει την κλασική ελληνική γλώσσα με την φιλοσοφική σκέψη και την ζωγραφική έμπνευση.  Όλα τα βραβεία για τους νικητές ήταν δωρεάν διαμονή μιας έως δύο εβδομάδων στο Ελληνικόν Ειδύλλιον. Περισσότερες Πληροφορίες για τα έργα ,με πρώτη νικήτρια την Ελληνίδα μαθήτρια του γυμνασίου του Κιέλου  Κλεονίκη Ρίζου, επιλέγετε την Ιστοσελίδα μας .

Toν Οκτώβριο του 2009  το Ελληνικόν Ειδύλλιον",   προκήρυξε τον διεθνή διαγωνισμό συνθέσεως Όπερας "Έλίκη Αθάνατος". Ήδη πάνω από 80 συνθέτες από όλο τον κόσμο ενθουσιάστηκαν από το λιμπρέτο και ζήτησαν να το μελοποιήσουν. 
Όλους το Ελληνικόν Ειδύλλιον  τους προσκάλεσε ! αφιλοκερδώς να έλθουν στον χώρο του και να εμπνευσθούν κατά  την διάρκεια της συνθέσεώς τους. Μερικοί από αυτούς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας  και ήλθαν.
Μέχρι 15.9.2010 ήταν η προθεσμία αποστολής των έργων, ενώ αρχάς Οκτωβρίου διεθνής επιτροπή προσκαλεσμένη από το Ελληνικόν Ειδύλλιον  τα έκρινε  και έδωσε τα αποτελέσματα.  
Ο διαγωνισμός και τα βραβεία χρηματοδοτήθησαν εξ ολοκλήρου από το "Ελληνικόν Ειδύλλιον"Δύο πρώτα Βραβεία εδόθησαν  στουςκυρία Τάνια  Σικελιανού από την Πάτρα και  κύριον  Χέρμαν  Ρεχμπέργκερ  ( Herman Rechberger ) από την Φινλανδία.
 Επίσης απενεμήθησαν.
Μία εξαιρετική διάκριση
  στον Γιοχάννες  Κότσι  (  Johannes Kotschi) από την Αυστρία

και ένας έπαινος στον  Μιχάλη Ανδριτσόπουλο  από την Αθήνα
Την
  διεθνή κριτική επιτροπή  αποτελούσαν οι Prof. Werner  Schulze , καθηγητής συνθέσεως στο Πανεπιστήμιο καλών τεχνών της Βιέννης, Alois Springer πρώην μαέστρος της Philarmonica  Ungarica 
και  ο Σπύρος Μάζης διδάκτωρ Πανεπιστημίου Jork  Aγγλίας ) συνθέσεως  οι οποίοι και συνεδρίασαν τέλη Σεπτεμβρίου προσκεκλημένοι στο Ελληνικόν Ειδύλλιον.
Περισσότερες πληροφορίες
  για  τον Διαγωνισμό με φωτογραφίες και βιογραφικά για τους βραβευθέντας και σχόλια για το έργο τους  από  την διεθνή κριτική επιτροπή  επιλέγετε τις ιστοσελίδες  http://www.idyllion.gr/libd.htm   στα γερμανικά και   

http://www.idyllion.gr/! libe.htm   στα αγγλικά

Το σχεδιαζόμενο ανέβασμα της όπερας „ΕΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΤΟΣ „σε όλο τον κόσμο επιδιώκεται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον σε συνεργασία με την Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης, να αποτελέσει μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και ταυτοχρόνως να συντελέσει σε μια μεγάλη τουριστική ανάπτυξη της βόρειας Πελοπονήσου. Για αυτό και προσκαλεί σε δωρεάν διαμονή  2 εβδομάδων στον χώρο του όλες τις ξένες ορχήστρες και χορωδίες που θα παίξουν την όπερα στην Ελλάδα και στην χώρα τους!!
Το ανέβασμα της όπερας αυτής από την Ελληνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής αλλά και στην Επίδαυρο και στα άλλα αρχαία Θέατρα, θα αποτελούσε φυσικά μια μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι θα προωθήσουν το έργο αυτό αξιοποιώντας τον πολιτιστικό μας πλούτο.
 Ήδη είμαστε σε επαφή με μεγάλες Ορχήστρες και χορωδίες απο την Ευρώπη και την Αυστραλία που αναγνωρίζουν την όπερα αυτή ώς ένα
 "πολύ  συναρπαστικό έργο", που εκτός από τους ξένους, προσφέρει ιδιαίτερα για τους ομογενείς μας μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια για την πατρίδα Ελλάδα, την ιστορία και τη γλώσσα μας.
Η πρόοδος μάλιστα και η εξέλιξη των ανασκαφών από την ερευνητική ομάδα της Ντόρας Κατσωνοπούλου που θα πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίζεται (και όχι μετά των γνωστών εμποδίων) σε ετήσια βάση, θα προσφέρει κάθε φορά και νέα στοιχεία έμπνευσης με τα νέα ευρήματα.

Τον Οκτώβριο 2010 φιλοξενήθηκε ένα σύνολο 15 λυρικών τραγουδιστών,αποφοίτων σπουδαστών των μουσικών Πανεπιστημίων Βερολίνου και Λειψίας  οι οποίοι έκαναν άσκηση στην προετοιμασία
της όπερας «Οι γάμοι του Φίγκαρο»  που θα παρουσίαζαν αργότερα στη Γερμανία , με πρώτη παρουσίαση στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στις 2. Οκτωβρίου, στην νέα μας εστεγασμένη σκηνή  σε μία εξαιρετική ερμηνεία  και σκηνοθεσία που καταγοήτευσε  τους πολυπλυθείς και πολύ τυχερούς θεατές εκείνης της βραδιάς.
 Τον Οκτώβρίο του 2010  φιλοξενήθησαν 130 χορωδοί και μουσικοί (οι περισσότεροι   έμεινα στα γύρω ξενοδοχεία) οι οποίοι παρουσίασαν το μεγάλο έργο του Μίκη Θεοδωράκη«CantoGeneral» σε δύο κοντσέρτα. Aυτά πραγματοποιήθησαν  αντίστοιχα στις 13 Οκτωβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Ρίον, και στις 16  στο κλειστό γυμναστήριο  της πόλης Δερβένι παρουσία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη και ενώπιον 1000 ακροατών.

Νέος  διεθνής  διαγωνισμός  ΑΓΩΝ  ΑΡΜΟΝΙΑΣ   2011”
Για την προαγωγή διεθνώς
των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων με την ποίηση και την μουσική σύνθεση .
Τόσον για μαθητές από 15 χρόνων όσον και για ενήλικους.
Επιλέγετε ένα  ρητό ενός Έλληνα  αρχαίου φιλοσόφου ή μία στροφή ενός αρχαίου ποιήματος  μέχρι περίπου 15 λέξεις  και το γράφετε με λατινικά γράμματα στην ερασμιακή προφορά. Αυτό το μεταφράζετε στα  Νέα Ελληνικά ή Γερμανικά ή Αγγλικά  ή Γαλλικά . Κατόπιν  τον νόημα του ρητού ή της στροφής την κάνετε ένα μικρό ποίημα στην γλώσσα που διαλέξατε μέσα στο οποίο ποίημα να επαναλαμβάνεται το ρητό ή η στροφή σαν επωδός και στα αρχαία και στην μετάφρασή του. Όταν λοιπόν ετοιμάσετε το ποίημα επιλέγετε έναν μουσικόν συνθέτη να το μελοποιήσει  σε νότες για να τραγουδιέται και να παίζεται σε συνοδεία πιάνου γραμμένο και  σε λατινικά γράμματα για να είναι εύκολο να τραγουδιέται και από τους ξένους.
Αυτό μας το στέλνετε μέχρι 30 Ιουλίου 2011με την κανονική διεύθυνσή σας εξωτερικά και με
 κωδικό αριθμό  εσωτερικά στο κλειστό φάκελο που περιλαμβάνει το έργο μαζί με βιογραφικά και φωτογραφία του ποιητή και του συνθέτη.
Η διεύθυνσή μας είναι:
Ελληνικόν Ειδύλλιον,
 Κυανής Ακτής 20,  25100 Σελιανίτικα Αιγίου
Προηγουμένως μέχρι 30 Μαίου  2011 μας στέλνετε διαδικτυακά με το όνομά σας
 στο    hellenikon@idyllion.gr μια απλή ειδοποίηση ότι θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.Τέλος  Σεπτεμβρίου 2011 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τα βραβεία.Περισσότερες  πληροφορίες  για την διεθνή κριτική επιτροπή και για τα βραβεία λαμβάνετε  στα αγγλικά και γερμανικά στην ιστοσελίδα μας  www.idyllion.gr

Στα μέχρι τώρα 20 χρόνια των εκδηλώσεων αυτών δόθηκε σε πολλούς, Έλληνες και ξένους, νέους ταλαντούχους στη μουσική η δυνατότητα να δώσουν Ρεσιτάλ ή να συμπράξουν ως σολίστες (όπως η οκτάχρονη  Σόφι  Μόζερ, ο ενδεκάχρονος Βέρνερ Σνίτσελ, η 14χρονη Κονστάντσε Τσίμανν , οι δύο πρώτοι 1οβραβείο βιολιού μουσικής  νεότητος  και η τρίτη1οβραβείο πιάνου Γερμανίας .

Από Ελληνικής πλευράς
, εκτός από την χορωδία Αιγίου υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, με σοπράνο την Μαρία Πετεμερίδου, συμμετείχαν οι πανελληνίως ή και διεθνώς βραυευμένοι Βασίλης  Βαρβαρέσσος και Παναγώτης Γώγος (ρεσιτάλ πιάνου και σολίστ με συμφωνική ορχήστρα  φιλεξούμενή μας, η Μαρία Καβούνη (ρεσιτάλ κιθάρας και σολίστ με συμφωνική ορχήστρα δική μας ), ο 13 χρονος βιολίστας  Αρσένης  Σελαλμαζίδης ( σολίστ με συμφωνική ορχήστρα δική μας ),
 η Βίκη Γιαννούλα και ο Μάριος Καζάς (ρεσιτάλ πιάνου και σολίστ με συμφωνική ορχήστρα φιλοξενούμενη μας υπο την διεύθυνση του Βάλτερ Κέμπφελ)..
Μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκαν
συνολικά στο Ελληνικόν Ειδύλλιον πάνω από 100 ορχήστρες και χορωδίες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 600 κοντσέρτα υψηλής ποιότητας, με αθρόα συμμετοχή του κοινού τόσον μέσα στον “Κήπο των Μουσών” στον δικό μας χώρο όσον και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Σελιανίτικα, Αίγιο, Ακράτα, Αιγείρα, Περιστέρα Ακράτας, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Κατόχι, Γαλαξείδι, Άμφισα, Αμαλιάδα, Πύργος, Κάστρο Χλεμούτσι, Αρχαία Ολυμπία,  Οινειάδες, Λουτράκι, Μέγαρα, Δερβένι, Ξυλόκαστρο, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Αθήνα κ.λ.π.)

 Εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται κάθε χρόνο παράλληλα με τις μουσικές όπως (διήμερο Σεφέρη, Σικελιανού, Καβάφη, Σαπφούς , κ.α.). Σε όλες δε τις εκδηλώσεις μας η είσοδος ήταν  ελεύθερη!
Ο Ελληνικός και κυρίως ο ξένος Ευρωπαϊκός τύπος αφιέρωσε ευμενή σχόλια
για τις πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες του Ελληνικού Ειδυλλίου υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητά του σαν φυσιολατρικός και πολιτιστικός χώρος σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Σε πολλά δημοσιεύματα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι αυτό
προβάλλει ένθερμα τις πνευματικές και αισθητικές αξίες, που πηγάζουν από την Ελληνική κλασική κληρονομιά.

Παράλληλα το Ελληνικόν Ειδύλλιον ίδρυσε το 2001 και τον μη κερδοσκοπικό
 «Όμιλο Φίλων του Ελληνικού Ειδυλλίου», με βασική επιδίωξη
τη διάδοση των σκοπών του, ώστε να επιτευχθούν αποτελεσματικότερα
οι πολιτιστικοί στόχοι του.
Μεταξύ των επιτίμων μελών του Ομίλου συγκαταλέγονται ο καθηγητής
του Πολυτεχνείου και
πρώην Υπουργός πολιτισμού Δημήτρης Νιάνιας
και ο Ελληνοαμερικάνος Θεόδωρος Σπυρόπουλος,
πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

ΥΓ.Επιλέγετε  την ξεχωριστή  ιστοσελίδα μας http://www.idyllion.gr/Programm2005-06-07-08.htm όπου έχετε  πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες για το πρόγραμμα  2010- 2011
............................................................................................................................................................................................
Για περισσότερες ακόμη πληροφορίες


 Επιλέγετε....
Διεθνής μουσικός Διαγωνισμός 2009-2010 για την μετατροπή ενός λιμπρέττου
-που αφορά την αναμενομένη εύρεση της  καταποντισμένης πόλης ΕΛΙΚΗ - σε Όπερα!

  Επιλέγετε....ένα μικρό Βίντεοφιλμ για το Ελληνικόν Ειδύλλιον στα γερμανικά
Watch out!
http://www.youtube.com/watch?v=kJ4cIBGuXn0

Εδώ επιλέγετε  να δείτε το πρόγραμμα   2011

 Επιλέγετε....Εδώ  για να ακούσετε μια συνέντευξη για το Ελληνικον Ειδύλλιον με το ραδιόφωνο ΣΚΑΙ
Interview Ανδρέας Ντρέκης SKAI

Νέος Διεθνής  Διαγωνισμός ΑΓΩΝ  ΑΡΜΟΝΙΑΣ   2011

Για την προαγωγή διεθνώς των ελληνικών κλασσικών γραμμάτων με την ποίηση και την μουσική σύνθεση .Τόσον για μαθητές από 15 χρόνων όσον και για ενήλικους
Επιλέγετε ένα  ρητό ενός Έλληνα  αρχαίου φιλοσόφου ή μία στροφή ενός αρχαίου ποιήματος  μέχρι περίπου 15 λέξεις  και το γράφετε με λατινικά γράμματα στην ερασμιακή προφορά. Αυτό το μεταφράζετε στα  Νέα Ελληνικά ή Γερμανικά ή Αγγλικά  ή Γαλλικά . Κατόπιν  την έννοια του ρητού ή της στροφής την κάνετε ένα μικρό ποίημα στην γλώσσα που διαλέξατε μέσα στο οποίο ποίημα να επαναλαμβάνεται το ρητό ή η στροφή σαν επωδός και στα αρχαία και στην μετάφρασή του. Όταν λοιπόν ετοιμάσετε το ποίημα επιλέγετε έναν μουσικόν συνθέτη να το μελοποιήσει  σε νότες για να τραγουδιέται και να παίζεται σε συνοδεία πιάνου γραμμένο και  σε λατινικά γράμματα για να είναι εύκολο να τραγουδιέται και από τους ξένους.

Αυτό μας το στέλνετε μέχρι 30 Ιουλίου με την κανονική διεύθυνσή σας εξωτερικά και με  κωδικό αριθμό  εσωτερικά στο κλειστό Φάκελο που περιλαμβάνει το έργο μαζί με βιογραφικά και φωτογραφία του ποιητή και του συνθέτη.
 Η διεύθυνσή μας είναι

Ελληνικόν Ειδύλλιον,  Κυανής Ακτής 20,  25100 Σελιανίτικα Αιγίου

Προηγουμένως μέχρι 30 Μαίου 2011 μας στέλνετε διαδικτυακά με το όνομά σας  στο    hellenikon@idyllion.gr μια απλή ειδοποίηση ότι θα λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.

Μέχρι τέλος  Σεπτεμβρίου 2011 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και τα βραβεία.

Περισσότερες  πληροφορίες  για την κριτική επιτροπή και για τα βραβεία λαμβάνετε 
στα αγγλικά, γερμανικά , γαλλικά και ιταλικά  στην ιστοσελίδα μας 
www.idyllion.gr

 

Στις 7  έως 21 Αυγούστου 2011
«Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν»
,

Για 19η χρονιά


Το μοναδικό στον κόσμο αυτό σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ασκούν τον νού, να στοχάζονται και να διαλέγονται στην αρχαία αττική διάλεκτο πάνω σε κείμενα  Ελλήνων φιλοσόφων  και να συντάσσουν στα κλασικά ελληνικά στο τέλος του σεμιναρίου  διαλόγους, οι οποίοι ερμηνεύονται και από σκηνής. Συμμετέχουν  όχι μόνο καθηγητές αλλά και μαθητές γυμνασίων, φοιτητές τόσο κλασικών σπουδών όσον και της θεολογίας από την Ευρώπη. Η διαμονή στο σεμινάριο αυτό επιχορηγείται από το Ελληνικόν  Ειδύλλιον και έχει στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και αξιών που τείνουν να εκλείψουν.
Ευχαρίστως καλούμε όσοι μας επισκεφθούν στον κήπο μας να καθίσουν για λίγο κοντά στους συμμετέχοντες και να απολαύσουν το σεμινάριο αυτό. Κάθε ημέρα ώρα 10 -12  και 16 -18  Τηλ.26910 72488  κιν. 6972263356

 

 

ΕΝΑΣ  ΥΜΝΟΣ  προς το Ελληνικόν  Ειδύλλιον από τον Stefan Weise
Ορχήστρες στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

 


    

       
Η ακρογιαλιά μπροστά στο Ελληνικόν  Ειδύλλιον

Πέντε  δυάρια διαμερίσματα , μια δύο ορόφων μεζονέτα, δύο σπιτάκια δύο δωματίων και ένα διαμέρισμα ενός δωματίου όλα μέσα σε ένα κήπο 4000 τμ. με οπωροφόρα δένδρα , κληματαριές, λουλούδια, πανύψηλες λεύκες, μουσικές υπαίθριες αίθουσες  με γκραν πιάνο......

Οι 3 μεγάλες 38 τμ. γωνιακές βεράντες/σαλόνια  με θέα  θάλασσα και βουνό ανήκουν η κάθε μία σε μόνο ένα δυάρι διαμέρισμα !


Κάθε δυάρι διαμέρισμα με θέα την θάλασσα έχει μεγάλη γωνιακή φτερωτή βεράντα/καθιστικό 38 τμ. , δύο υπνοδωμάτια ακουστικώς ανεξάρτητα  μεταξύ τους και μια ξεχωριστή κουζίνα με καθιστικό που γίνεται και τρίτο υπνοδωμάτιο. Τα δάπεδα είναι από πέτρες Καρύστου εκτός από το ένα υπνοδωμάτιο από σουηδικό ξύλο όπως και το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης.

 


Μεγάλος κήπος  με περιφραγμένους και σκιαζόμενους  χώρους στάθμευσης μέχρι 10 αυτοκίνητα

 

Από τις Βεράντες των δύο Μπανγκαλόους μπροστά στην θάλασσα

 


μέσα στον  κήπο-αγρόκτημα

 

 Μεγάλες βεράντες-υπαίθρια σαλόνια -μπροστά σε κάθε διαμέρισμα κάτω από κληματαριές, δίπλα σε λουλούδια
 με θέα την θάλασσα, τα  βουνά και τους κήπους


Ανατολή από την ταράτσα/υπαίθριο καθιστικό  του Ρετιρέ διαμερίσματος

Οι  κληματαριές ανεβαίνουν μέχρι και στις βεράντες και ταράτσες  των διαμερισμάτων. Από τις 300 τμ. κληματαριές που είναι μέσα στον  4000 τμ. κήπο-αγρόκτημα μας, ανάμεσα σε κρέιπς-φρουίτ, πορτοκαλιές, λεμονιές, λωτούς, μεσκουλιές, συκιές, ροδιές , ελιές κλπ. μπορούν οι διαμένοντες από τα 7 ειδών  σταφύλια από τον  Ιούλιο μέχρι Δεκέμβριο να κόβουν προς χρήσιν των όπως  και φρούτα όλο τον χρόνο ελεύθερα ! Επίσης ελεύθερη είναι και η χρήση του μεγάλου πιάνου με ουρά που βρίσκεται μέσα σε όλο αυτόν τον παράδεισο των οπωροφόρων δένδρων μάλιστα  δε δίπλα στο πιάνο που είναι μέσα σε μια μεγάλη υάλινη αίθουσα στέκεται ο κορμός της συκιάς που τρυπάει την οροφή και ταυτοχρόνως την σκιάζει !!


Βεράντες με θέα τον κήπο


Γυάλινη αίθουσα με  μεγάλο πιάνο
μέσα στην φύση κάτω από τον ίσκιο συκιάς και ανάμεσα σε λωτούς ,
μεσκουλιές, πορτοκαλιές, κρέιπς-φρούτς , λεμονιές, κληματαριές και καρυδιά.

Οι νέοι παίζουν


Από ένα Πιάνο/Κοντσέρτο  

 


Βεράντες με θέα την θάλασσα

 


Εσωτερικά δωματίων

Κάθε δυάρι διαμέρισμα με θέα την θάλασσα έχει μεγάλη γωνιακή φτερωτή βεράντα/καθιστικό 38 τμ. , δύο υπνοδωμάτια ακουστικώς ανεξάρτητα  μεταξύ τους και μια ξεχωριστή κουζίνα με καθιστικό που γίνεται και τρίτο υπνοδωμάτιο. Τα δάπεδα είναι από πέτρες Καρύστου εκτός από το ένα υπνοδωμάτιο από σουηδικό ξύλο όπως και το μεγαλύτερο μέρος της επίπλωσης.

 

Διαμέρισμα δυόροφης μεζονέτας με 40 τμ. ταράτσα/βεράντα ,( κάτω φωτογραφία 
με το υπνοδωμάτιο επάνω
) και με άμεση πρόσβαση στην ταράτσα με την κούνια (άνω φωτογραφία) .

Μεγάλος κήπος  με περιφραγμένους και σκιαζόμενους  χώρους στάθμευσης μέχρι 10 αυτοκίνητα

Κοντσέρτα στον κήπο στην εξέδρα για μεγάλη ορχήστρα Video

αλλά και αίθουσα σαλόνι όπου και εκεί δίνονται κοντσέρτα μουσικής δωματίου

   

Σαλόνι  με τζάκι  στο κεντρικό κτίριο 
_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Από εκδήλώσεις προηγουμένων χρόνων

 

Σελιανίτικα, 1 Αυγούστου 2009, ώρα 21.30
στην παραθαλάσσια κεντρική πλατεία

Μουσική Βραδιά
Με Άριες από Όπερες και Οπερέτες από λυρικές τραγουδίστριες της Όπερας της Βαρσοβίας, συμμετέχει και μικρή   ορχήστρα.
Στο πιάνο η διακεκριμένη ελληνίδα πιανίστα Μαριάννα Κατερέλου

                                                                          Hanna Hozer 

Λυρική τραγουδίστρια της Όπερας της Βαρσοβίας
Η Εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της ΔΕΠΑΠΠ του Δήμου Συμπολιτείας, Καλοκαίρι 2009 με την καλλιτεχνική υποστήριξη του διεθνή μορφωτικού-πολιτιστικού χώρου “Ελληνικόν Ειδύλλιον

 

............................................................................................................................................................................................................................................

_______________________________________                                                                                                                               

Για  περισσότερες  πληροφορίες  2009  με περιγραφή του χώρου μας με πολλά ειδικά θέματα και φωτογραφίες
ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
 μία ξένη γλώσσα English    or  German 
or
French
  

_______________________________________________________________________________________________________________________

Παλαιότερες εκδηλώσεις  από το Ελληνικόν Ειδύλλιον όπως εγράφησαν τότε

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Παρασκευή   11/07/08

8.00 μ.μ.    Γυναίκες του μύθου – Από την Αριάδνη στην Μήδεια (Εναρκτήρια εισαγωγή από τη Λαμπρίνα Μαραγκού, δρ. Φιλολογίας – συγγραφέα). Ακολουθεί συζήτηση.

8.30 μ.μ.    Ζαν Ανούϊγ: Μια άλλη Μήδεια (εισήγηση από την Κατερίνα Τσιτσεκλή, συγγραφέα – μεταφράστρια).

9:00 μ.μ.    Η κατά Παζολίνι Μήδεια (εισήγηση από τον Μάκη Αποστολάτο, κριτικό – δοκιμιογράφο – δ/ντή περ. ΟΜΠΡΕΛΑ).

9:30 μ.μ.    Μουσικό πρόγραμμα. Στην κιθάρα ο Αποστόλης Σώκος.

 

Σάββατο   12/07/08

 

8:00 μ.μ.    Τι είναι τέχνη; (εισήγηση από τον Γιώργο Καραντώνη, ποιητή – κριτικό). Ακολουθούν σύντομες παρεμβάσεις.

8:45 μ.μ.    Ο θάνατος του Ευριπίδη (Απόσπασμα θεατρικού μονολόγου από τον Κων/νο Μπούρα, θεατρολόγο – συγγραφέα).

9:00 μ.μ.    Από την αφωνία στο λόγο – Τα κίνητρα της Μήδειας στην γραμματολογία της Δύσης (εισήγηση από τον Κων/νο Κοτσιαρό, δρ. Φιλολογίας, Γενικής & Συγκριτικής Φιλολογίας Παν/μίου Βερολίνου).

και Άριες με την μεσοσοπράνο 
Alicja Węgorzewska-Whiskerd   της κρατικής όπερας της Βαρσοβίας

Θα τραγουδήσει

  1. Ch.W. Gluck- “Orfeo ed Euridice”

Aria of Orfeo “Che faro senza Euridice”

2.P. Mascagni- “ Cavaleria Rusticana”

Aria of Santuzza “Voi lo sapete o mamma”

3.G. Bizet- “ Carmen’- “Habanera”

4. F. Loewe-“My Fair Lady “

Alicja Węgorzewska-Whiskerd

Mezzo-soprano. She initially learned the piano, but subsequently began her vocal studies in Gdańsk, and completed them at the Academy of Music in Warsaw. She has taken part in the master classes of Ryszard Karczykowski, Hilde Zadek, and Grace Bumbry. She debuted in the part of Pallade in a school production of Monteverdi's "L'Incoronazione di Poppea" at the Academy of Music. Her international career began in 1999 - she was given the part of Dardane in Gluck's opera "Die Pilger von Mekka" at Vienna's Kammeroper, after which she appeared in Bernstein's "Trouble in Tahiti" with the Neue Oper Wien. After winning the vocal competition in Rheinsberg, she was invited to perform the part of Katte in the world premiere of Siegfried Matthus's opera "Kronprinz Friedrich", staged for the opening of Rheinsberg's palace theater, and then toured Germany with this production. She was Charlotte in Massenet's "Werther" and Olga in Tchaikovsky's "Eugene Onegin" in German concert performances of these operas. Her repertoire also includes Delilah in the opera by Saint-Saëns. She has performed with Ensamble Modern from Frankfurt and Staatskapelle Berlin, and has appeared at Amsterdam's Concertgebouw and Berlin's Konzerthaus.

She has taken part in the Innsbruck Festival of Early Music and Donaufestwochen in Vienna, in the opera gala celebrating the 750th anniversary of Breda, and in a concert at the Theater an der Wien marking the birth of the world's 6-billionth citizen. In Poland, she has been Carmen at Łódź's Teatr Wielki, and toured the Netherlands with this production. She was also Lucretia in the Polish premiere of Britten's opera "The Rape of Lucretia", staged by the Kraków Opera, and Orpheus in Gluck's "Orpheus and Eurydice", staged by the Kraków company in a co-production with the Europaeische Festspielinitiative. She recorded the soundtrack for the film "The Hexer (Wiedźmin) ", which became a gold album. She has also been a guest of the Hoffmann Festival in Poznań, taking part in the gala concert.

At the National Philharmonic, she appeared in the gala finale concert of the Lutosławski Awards, performing the world premiere of the competition's prize-winning songs. At the Opera na Zamku in Szczecin, she appears in the part of Santuzza in Mascagni's "Cavalleria Rusticana" and in Bizet's "Carmen", and is Octavian in Richard Strauss's "Der Rosenkavalier" at the Opera Bałtycka. Wiesław Ochman has invited her to sing the title role in his latest production of "Carmen" at the Opera Śląska in Bytom. At the Polish National Opera, she is the Countess in Tchaikovsky's "The Queen of Spades" (2004). She will also appear in the National Opera's three new premieres: "Superstition, or the Cracovians and the Highlanders" (Dorota, 2007), "The Tales of Hoffmann" (La voix de la Tombe, 2007), and "The Rape of Lucretia" (2008, title role).
 

Κυριακή   13/07/08

8:00 μ.μ.    Ποιητές διαβάζουν έργα τους και ακολουθούν μουσικά ακούσματα.

Σεμινάρια δημιουργικής γραφής

Παραδίδουν και τις 3 μέρες 12 με 1 μεσημέρι και 7 – 8 το απόγευμα οι Μάκης Αποστολάτος (ποίηση), Λαμπρίνα Μαραγκού (πεζό), Κων/νος (θέατρο), Γιάννης Σώκος (ευθυμογράφημα).

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής ως 05/07/08.  

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Θεμιστοκλέους 43 Αθήνα 106 83

Τηλ. 210-3800913

e-mail: ombrela_epos@yahoo.gr

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________________________________
ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ
ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
ΑΝΑΠΑΥΛΑ , ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,
ΜΕ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


 Η ακρογιαλιά  μπροστά στο Ελληνικόν Ειδύλλιον


ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ AΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΓΟ

Τα Σελιανίτικα βρίσκονται  35 χιλ. ανατολικά της Πάτρας και 7 χιλ. δυτικά από το Αίγιο συνορεύουν δε με το χωριό Λόγγος.
 Διακρίνονται για την νησιώτικη, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που προσφέρουν στους παραθεριστές , εκτεταμένη παραλιακή ζώνη   μέσα στο πράσινο με παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια καφέ μπαρ, θερινούς  κινηματογράφους και  πεζόδρομους για περιπάτους στην ακρογιαλιά. Ανάμεσα στα Σελιανίτικα και στο Λόγγο υπάρχει στη παραλία το
 "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ", ένα θεματικό πολιτιστικό  πάρκο με οπωροφόρα δένδρα , λουλούδια και κληματαριές και ανάμεσά του  μία μεγάλη έπαυλη με διαμερίσματα για  φυσιολάτρες  με χώρους δημιουργικής ενασχόλησης  για παιδιά, εξέδρες και αίθουσες  με γκραν πιάνο για ασκήσεις  και διεθνείς εκδηλώσεις στην κλασική μουσική  στα ελληνικά γράμματα και στις  καλές τέχνες όπου μπορεί κανείς να συμμετέχει είτε  διαμένοντας μέσα σ αυτόν τον "κήπο των μουσών" ή να  λαμβάνει μέρος σαν επισκέπτης.

 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ"
ΜΕ  ΕΝΤΕΧΝΩΣ 
ΑΤΕΧΝΟΥΣ  ΚΗΠΟΥΣ
 ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 

ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ  ΔΙΠΛΑ  ΣΤΟ ΚΥΜΑ  ΤΗΣ  ΘΑΛΑΣΣΑΣ

 

Στον κήπο στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

 

Χωριάτικος Φούρνος στον κήπο για όλους με φαγητά που

η γεύση τους γίνεται απίθανη  απολαυστική.......και αμέσως μετά

.....τραγούδι/χορός με κιθάρες και ακορντεόν


Προετοιμασία για κοντσέρτο στον κήπο το βράδυΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ  ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΔΙΠΛΑ
ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ 
ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΊΑΣ ΜΑΣ

Ένας ξένος φιλόλογος  ο κ. Helmut Quack  που κάθε Αύγουστο διευθύνει στον κήπο μας τα σεμινάρια
"αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν" όπου προσφέρουμε δωρεάν διαμονή σε φοιτητές των αρχαίων ελληνικών , περιέγραψε  ως κάτωθι το Ελληνικόν Ειδύλλιον

 

Όποιος  έχει το χάρισμα να χαρίζεται στη φύση  στην ευωδία των γιασεμιών και των ρόδων, στη γοητεία της κληματαριάς, της ελιάς, της λεμονιάς, του λωτού και της πικροδάφνης, ακούγοντας το κελάηδημα των πουλιών, το κύμα της θάλασσας, ένα τραγούδι λυρικό, τους ήχους ενός γκραν πιάνο, ενός βιολιού, μιας συμφωνικής ορχήστρας,..

Όποιος αναζητεί την επικοινωνία με τους φίλους της τέχνης και του πνεύματος, την έμπνευση και τη δημιουργία σ ένα χώρο πολιτιστικής έκφρασης....

Όποιος θέλει να ασκήσει, να εκφράσει και να προβάλει την αγάπη και το ταλέντο που έχει στη μουσική, ποίηση λογοτεχνία, θέατρο, χορό, ζωγραφική μπορεί σε όλες τις εποχές του έτους, να λάβει μέρος σε ανάλογα σεμινάρια και εκδηλώσεις ....

 Όποιος θέλει να ασκήσει τον νου και την φιλοκαλία, φιλοσοφώντας στην αττική διάλεκτο μαζί με ελληνομαθείς απ όλο τον κόσμο, διαβάζοντας και σχολιάζοντας έργα της ελληνικής γραμματείας ή και συνδυάζοντας διαλέξεις και εκδρομές  και πεζοπορίες  σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, στη τραγουδισμένη απ τον Όμηρο, βυθισμένη από σεισμό πόλη Ελίκη που τώρα έρχεται σιγά, σιγά με αδιάλειπτη συγκίνηση στο  φως, περιμένοντας να βρούμε  τον φημισμένο ναό και άγαλμα του Ποσειδώνα....

Όποιος   αναζητεί τον ιδανικό συνδυασμό φύση, μούσα, πνεύμα, έμπνευση, ανάπαυλα και διαμονή σε οικοδομήματα που τα διακρίνει η λειτουργικότητα και η αισθητική, μέσα σε ένα τόσο ειδυλλιακό κήπο, που σου θυμίζει τον στίχο του  Ελύτη:  "ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα.." τότε το "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ  ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ" σας καλωσορίζει στα Σελιανίτικα Αιγίου.

            

Ανατολή  μπροστά στο Ελληνικόν Ειδύλλιον ..... από  τα Τριζόνια νησιάκια απέναντι μας στον Κορινθιακό

 

....... πηγαίνοντας σε αυτά σε εκδρομή με το καίκι αλλά καμιά φορά και με βιολιά μαζί....με μουσικούς

που διαμένουν σε μας

 


 

Κάτωθι ένα άρθρο περί αγροτουρισμού από την ιστοσελίδα του  www.in.gr 

(Το Ελληνικόν Ειδύλλιον συνδιάζει έναν τύπο αγροτουρισμού με

πολιτιστική  Δημιουργία )
 

"Τώρα που τα σημάδια κορεσμού του κλασικού μοντέλου τουρισμού έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή και τα οφέλη άρχισαν να ισοσκελίζουν τα προβλήματα, είναι φανερό πως πρέπει να αναζητήσουμε νέες διεξόδους και μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης. Σήμερα αρχίζει να γίνεται συνείδηση ότι η ανάπτυξη των ήπιων μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα ο αγροτουρισμός, που χαρακτηρίζεται από τα στοιχεία του σεβασμού στον άνθρωπο και στο περιβάλλον είναι η πλέον κατάλληλη μορφή τουρισμού που συμβάλλει στην καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία των κατοίκων της Ευρώπης, στην διαπαιδαγώγηση των πολιτών ως προς την ανεκτικότητα της όποιας διαφοράς τους και την προστασία των φυσικών πόρων της ηπείρου.

Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να είναι συνυφασμένη με τον μαζικό τουρισμό, αλλά όμως διαθέτει εξαιρετικούς και ποικίλους τουριστικούς πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναδείξουν ένα νέο εναλλακτικό πρόσωπο, ένα ήπιο τουριστικό μοντέλο, ένα ποιοτικό προϊόν προσανατολισμένο σε ένα εξίσου ποιοτικό τμήμα της αγοράς.

Ο αγροτουρισμός δεν είναι απλώς μια μορφή τουρισμού. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο ζωής, μια νέα πραγματικότητα, ένα όραμα."  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ - ΣΥΝΤΟΜΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ

25100 Σελιανίτικα Αιγίου           www.idyllion.gr

Για πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων να γνωρίσουν το Ελληνικόν Ειδύλλιον σας παραθέτουμε σύντομες πληροφορίες  από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του.

Χρονολογική αφετηρία του Ελληνικού Ειδυλλίου είναι το έτος 1990,
κατά το οποίο
 άρχισε η πρώτη μεγάλη προσπάθεια του ιδρυτή του Ανδρέα Ντρέκη
στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρώπη για γνωστοποίηση  και προβολή
 του
πρότυπου, παραθαλάσσιου, φυσιολατρικού χώρου , αναύπαυλας, και πνευματικής δημιουργίας.

Είναι ένας κήπος των μουσών-
 με οπορωφόρα δένδρα, κληματαριές, λουλούδια
 και διάσπαρτοι μέσα σε αυτόν συνδεδεμένοι με τη φύση
οικίσκοι και διαμερίσματα
 μεγάλης έπαυλης, βιβλιοθήκη, μουσικά όργανα, χώροι ασκήσεων και εκδηλώσεων, προσφέροντας έτσι
μια πολύ ελκυστική υποδομή για αναψυχή, έμπνευση, διεθνή συνεργασία και δημιουργία στην έντεχνη μουσική,
 στις καλές τέχνες και τα ελληνικά κλασικά γράμματα.

 Το έτος 1991 έρχεται η πρώτη συμφωνική ορχήστρα νέων από το Schleswig Holstein της Γερμανίας (65μέλη) και η χορωδία με ορχήστρα
από το
Oldenburg της Γερμανίας (70 μέλη).  Από τις πρώτες κιόλας εκδηλώσεις δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο να περιληφθούν και ελληνικά θέματα.
Έτσι η ορχήστρα ερμήνευσε στην αίθουσα Φιλαρμονικής του Αιγίου το Απολυτίκιο
«Τη Υπερμάχω Στρατηγώ», κατά διασκευή του συνθέτη Νίκου Βούτσινου, παρουσία και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Αμβροσίου.

Το έτος 1992 έρχεται η 100μελής συμφωνική ορχήστρα νέων Λειψίας.
Κορυφαία γεγονός ήταν η ανάθεση από τον Ανδρέα Ντρέκη  της σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα, σοπράνο και τενόρο του επιγράμματος
«Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις» στον συνθέτη Νίκο Βούτσινο και οι πρώτες  ερμηνείες από αυτήν την ορχήστρα  πραγματοποιήθηκαν
στον μεσαιωνικό πύργο Χλεμούτσι στο Κάστρο Λεχαινών, ενώπιον 1500 ακροατών και στα  Σελιανίτικα Αιγίου,
παρουσία του τότε Υπουργού Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

Η δεύτερη σημαντική εκδήλωση του ίδιου έτους ήταν η έναρξη του σεμιναρίου «Αττικιστί  διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν», με την καθοδήγηση ξένων
ελληνιστών καθηγητών αρχίζοντας με τον θωμά Φουκς , τα πρώτα χρόνια και επι σειρά ετών μέχρι τώρα με τον Χέλμουθ Κβακ.
Το σπάνιο αυτό σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να στοχάζονται και να διαλέγονται πάνω σε θέματα φιλοσοφίας και πολιτισμού,
γενικά, στην αρχαία αττική διάλεκτο και να συντάσσουν στα κλασικά ελληνικά   ανάλογους διαλόγους, οι οποίοι ερμηνεύονται και από σκηνής.

Το 1994 χορωδία από την Γερμανία ερμήνευσε στην κατάμεστη εκκλησία των Σελιανιτίκων την ορθόδοξη Λειτουργία του Ραχμάνινωφ, παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου. 

Το 1995 πραγματοποιείται η πρώτη βουκολική συναυλία στο ορεινό χωριό Περιστέρα στην πλαγιά του Χελμού., με την 70μελή ορχήστρα
του 
Schleswig Holstein από την βόρειο Γερμανία, που έρχεται για δεύτερη φορά
και ερμηνεύει έργα από το διεθνές κλασικό ρεπερτόριο
κάτω από τα πλατάνια της πλατείας και μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.
 Στόχος της έναρξης αυτών των εκδηλώσεων, που ονομάστηκε Βουκολικό Φεστιβάλ και συνεχίζονται μέχρι σήμερα επί δέκα χρόνια,
είναι η διάδοση της κλασικής μουσικής και στην ελληνική ύπαιθρο.
Έτσι στις 31 Ιουλίου, εφέτος στον ίδιο χώρο, η 80μελής συμφωνική ορχήστρα νέων
του δημοτικού Ωδείου
Singen της Νοτίου Γερμανίας,
που έχει κατακτήσει δύο πρώτα πανευρωπαικά βραβεία σε διαγωνισμούς ορχηστρών έδωσε  μια πραγματικά βουκολική 
 συναυλία υπό το σεληνόφως που την απήλαυσαν και πολλοί φιλόμουσοι  και ρομαντικοί ειδικά ελθόντες απο Πάτρα και Αθήνα,

Τα αμέσως επόμενα χρόνια μετά το 1995 πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές ορχηστρών, χορωδιών  αλλά και  όπερας/οπερέτας ,
 πραγματοποιούνται δε ταυτοχρόνως
και  εβδομαδιαία σεμινάρια από καθηγητές στους τομείς της μουσικής, της ζωγραφικής, , του χορού και του λόγου.

 Με στόχο την  περαιτέρω προβολή της ελληνικής κλασικής γλώσσας θεσπίστηκε έτος 1998 ο διεθνής «ΑγώνΑττικισμού»
δηλαδή η σύνταξη σύντομων κειμένων
 (μέχρι 2 σελίδες) με ελεύθερο
ή συγκεκριμένο θέμα από το χώρο της φιλοσοφίας,  της λογοτεχνίας
σε αττική διάλεκτο. Ο διαγωνισμός αυτός συνεχίζεται ανελλιπώς επί 6 χρόνια με την εποπτεία του γερμανού
καθηγητή Χέλμουθ Κβακ και Ελλήνων φιλολόγων.

Το Φεβρουάριο του 2000 επισκέφτηκε για 10ημέρες εντατικής μουσικής άσκησης το Ελληνικόν Ειδύλλιον η παιδική χορωδία Thomanen Chor από την Λειψία μια από τις καλύτερες του κόσμου και η οπαία έδωσε και ένα κοντσέρτο στην αίθουσα του Πολυτεχνείου Αιγίου παρουσίατου κ. Γιώργου Αμπατζή πρόξενου της Γερμανίας στην Πάτρα.

Το 2002 η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού μελοποίησης ύμνων του Πινδάρου
αφιερωμένων σε νικητές των αρχαίων αθλητικών αγώνων
ήταν ένας σημαντικόςσταθμός
-στις δραστηριότητες του Ελληνικού   Ειδυλλίου .
Η ανταπόκριση υπήρξε μεγάλη. Ας αναφερθεί ότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο καθηγητής συνθέσεως του Πανεπιστημίου της Βιέννης Βέρνερ Σούλτσε,
ο διευθυντής ορχήστρας Αλοίς  Σπρίνγκερ και ο Έλληνας μαέστρος Ραφαήλ Πυλαρινός.
Έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 21 συνθέτες από 11 χώρες. Βραβεύθηκαν τον Ιούλιο του 2003 τα 11 καλύτερα, από τα οποία το ένα, του συνθέτη Νίκου Κωνσταντινίδη (Καθηγητού συνθέσεως στο Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνας Αμερικής), ερμηνεύθηκε από τη Συμφωνική Ορχήστρα  Νέων του Στρασβούργου σε 4 πόλεις της Ελλάδας.
 
Δύο μήνες αργότερα  τον Σεπτέμβριο, ερμηνεύθηκε το αγώνισμα «Η Πάλη» σε στίχους Πινδάρου, έργο του πρώτου νικητή του διαγωνισμού, Άγγλου
Andrew March, από τη χορωδία της Μάλτας, με συνοδεία  πιάνου στο αρχαιολογικό μουσείο του Αιγίου παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Περπή και όλων των αρχών της πόλης.

Με παράλληλη παρουσίαση της Όπερας « Ορφέας και Ευρυδίκη» του Γκλουκ   που υπήρξε το  αποκορύφωμα  της χρονιάς 2004,
ερμηνεύθηκε
 το επίσης βραβευμένο, έργο του ίδιου διαγωνισμού, «Ύμνοι του Πινδάρου », του Έλληνα συνθέτη Σπύρου Μάζη από την νεανική συμφωνική ορχήστρα και την  χορωδία  όπερας του Μεράν Ιταλίας  στις 21 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους , στις 23 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Οινιάδων, και στις 26 Αυγούστου στο Ελληνικόν Ειδύλλιον. Για Φωτοραφίες και Βίντεοκλιπς επιλέγετε την ξενόγλωση ιστοσελίδα μας στα Αγγλικά ή Γερμανικά.

Tο 2005, διοργάνωσε επί πλέον έναν νέο διεθνή διαγωνισμό συνδυασμού Αρχαίων Ελληνικών, Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, με την ονομασία  ΑΓΩΝ ΑΡΕΤΗΣ 2005, ο οποίος απεστάλη σε όλα τα γυμνάσια και πανεπιστήμια κλασικών σπουδών όλου του κόσμου, με σκοπό να προάγει και να συνδυάσει την κλασική ελληνική γλώσσα, την φιλοσοφική σκέψη και την καλλιτεχνική δημιουργία. Για να δείτε τα δοκίμια και τις αφίσες των διαγωνιζόμενων  επιλέξετε http://www.idyllion.gr/agon_aretes_beitrag.htm 

 Όλα τα βραβεία για τους νικητές είναι δωρεάν διαμονή μιας έως δύο εβδομάδων στο Ελληνικόν Ειδύλλιον. Περισσότερες Πληροφορίες για τον διαγωνισμό  σε αυτήν την Ιστοσελίδα

 Για  2010  έχει έχουμε προκυρήξει έναν καινούριο διεθνή διαγωνισμό για την προβολή της κλασικής ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής αρχαιολογίας και της Πελοποννήσου τουριστικώς. Ένα λιμπρέτο γίνεται όπερα!!

Το έτος 2005 , στις 22 Αυγούστου  ώρα 21.00  παρουσιάσθηκε στον κήπο του Ελληνικού Ειδυλλίου, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση ανοικτού χώρου το έργο του συνθέτη Βέρνερ Σούλτσε καθηγητή στο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Βιέννης με τον τίτλο «Αγχιβασίη» που σημαίνει Πλησίασμα, μια λέξη που χρησιμοποιεί ο Ηράκλειτος. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει μουσική. αίσθημα. κίνηση και θέατρο. Ο κήπος του Ελληνικού Ειδυλλίου έγινε σκηνή . Από το προβαλλόμενο σε οθόνη έργο ξεπηδούν μέσα στον κήπο ζωντανά  οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Εικόνες στοχαστικού λόγου  του Ηρακλείτου και Εμπεδοκλή  ρέουν στην μουσική και στην κίνηση. Μεταφυσική αιωρείται στον κύκλο της ποίησης. «Αρμονία αφανής  φανερής κρείττων», αρμονία που δεν φαίνεται είναι ανώτερη από εκείνη που φαίνεται κατά τον Πλάτωνα, στον Τίμαιο.

Σε αυτό το θέμα το πρωί της προηγούμενης ημέρας Κυριακή 21.8. στις 10.30 δόθηκε στον κήπο του Ελληνικού Ειδυλλίου από τον ίδιο τον συνθέτη επεξηγηματική διάλεξη παρουσία του αυστριακού πρέσβη που ειδικά ήλθε από την Αθήνα. Την μεταφορά αυτή της φιλοσοφίας σε ζωντανές κινούμενες εικόνες  και μουσική την παρουσίασε ο ίδιος  κ. Βέρνερ Σούλτσε μαζί με δύο σύνολα απο 18 μουσικούς/ηθοποιούς,  τον «Διθύραμβο» και τον «Λόγο» από την Βιέννη προσκεκλημένοι για δέκα ημέρες από τον κ. Ανδρέα Ντρέκη.

επιλέγετε  http://www.idyllion.gr/highlights2004English.htm

Στα μέχρι τώρα 17 χρόνια των εκδηλώσεων αυτών δόθηκε σε πολλούς, Έλληνες και ξένους, νέους ταλαντούχους στη μουσική η δυνατότητα να δώσουν Ρεσιτάλ ή να συμπράξουν ως σολίστες (όπως η οκτάχρονη  Σόφι  Μόζερ, ο ενδεκάχρονος Βέρνερ Σνίτσελ, η 14χρονη Κονστάντσε Τσίμανν , οι δύο πρώτοι 1οβραβείο βιολιού μουσικής  νεότητος  και η τρίτη1οβραβείο πιάνου Γερμανίας .

Από Ελληνικής πλευράς, εκτός από την χορωδία Αιγίου υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, με σοπράνο την Μαρία Πετεμερίδου, συμμετείχαν οι πανελληνίως ή και διεθνώς βραυευμένοι Βασίλης  Βαρβαρέσσος (ρεσιτάλ Πιάνου), η Μαρία Καβούνη (ρεσιτάλ κιθάρας και σολίστ με συμφωνική ορχήστρα), ο 13 χρονος βιολίστας  Αρσένης  Σελαλμαζίδης ( σολίστ με συμφωνική ορχήστρα),
 η Βίκη Γιαννούλα και ο Μάριος Καζάς (ρεσιτάλ πιάνου και σολίστ με συμφωνική ορχήστρα υπο την διεύθυνση του Βάλτερ Κέμπφελ)..

Μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκαν συνολικά στο Ελληνικόν Ειδύλλιον περίπου 70 ορχήστρες και χορωδίες και πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 300 κονtσέρτα υψηλής ποιότητας, με αθρόα συμμετοχή του κοινού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Πάτρα, Αίγιο, Μεσολόγγι, Γαλαξίδι, Αμαλιάδα, Κάστρο Χλεμούτσι, Αρχαία Ολυμπία, Λουτράκι, Μέγαρα, Κόρινθος, Άργος, Αθήνα κ.λ.π.)

 Εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται κάθε χρόνο παράλληλα με τις μουσικές (διήμερο Σεφέρη, Σικελιανού, Καβάφη, Σαπφούς , κ.α.).

Σημειώνουμε επίσης ότι κατά το τρέχον 2008 έτος φιλοξενούνται  στο  Ελληνικό Ειδύλλιον 5 συμφωνικές ορχήστρες  και θα δοθούν περίπου 18  κονσέρτα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με τις εκδηλώσεις στον ειδικά διαμορφωμένο κήπο του.

Σε όλες δε τις εκδηλώσεις η είσοδος ήταν και είναι ελεύθερη!

Από τα μεγαλύτερα ονόματα μαέστρων διεθνούς φήμης, που επισκέφθηκαν το Ελληνικόν Ειδύλλιον και έδωσαν συναυλίες, αναφέραμε ήδη τον Βάλτερ Κέμπφελ, που έχει διευθύνει τις συμφωνικές ορχήστρες Τόκιου και Βερολίνου και ο οποίος ήρθε πάλι  για δεύτερη χρονιά αρχές Σεπτεμβρίου 2005, για δέκα ημέρες , με την συμφωνική ορχήστρα «Μπαβάριαν Κλάσικς» από το Μόναχο, με την οποία  συνέπράξαν έλληνες και ξένοι σολίστες σε έργα Μότσαρτ , δίνοντας συναυλίες κυρίως στα   αρχαία θέατρα. του Άργους  στις 8.9. και της Πάτρας στις 9.9.2005,
επιλέγετε Πρόγραμμα 2005
http://www.idyllion.gr/ProgrE2005.htm στα αγγλικά
ή ProgrammF 2005    στα γαλλικά
ή  http://www.idyllion.gr/Programm2005.htm στα γερμανικά


Ο Ελληνικός και κυρίως ο ξένος Ευρωπαϊκός τύπος
αφιέρωσε ευμενή σχόλια
για τις πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες του Ελληνικού Ειδυλλίου υπογραμμίζοντας τη μοναδικότητά του σαν φυσιολατρικός και πολιτιστικός χώρος σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Σε πολλά δημοσιεύματα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι αυτό προβάλλει ένθερμα τις πνευματικές και αισθητικές αξίες, που πηγάζουν από την Ελληνική κλασική κληρονομιά.

Παράλληλα το Ελληνικόν Ειδύλλιον ίδρυσε το 2001 και τον μη κερδοσκοπικό
 «Όμιλο Φίλων του Ελληνικού Ειδυλλίου», με βασική επιδίωξη
τη διάδοση των σκοπών του, ώστε να επιτευχθούν αποτελεσματικότερα
οι πολιτιστικοί στόχοι του.
Μεταξύ των επιτίμων μελών του Ομίλου συγκαταλέγονται ο καθηγητής
του Πολυτεχνείου και
πρώην Υπουργός πολιτισμού Δημήτρης Νιάνιας
και ο Ελληνοαμερικάνος Θεόδωρος Σπυρόπουλος,
πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου.

 Δημοσιεύσεις για το Ελληνικόν Ειδύλλιον από τις ελληνικές εφημερίδες

Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στην Πάτρα

Όπερα "Ορφέας και Ευρυδίκη" στο αρχαίο θέατρο του Άργους

 

 


 

 "Ο ΟΔΥΣΕΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ " 1909 ΤΟΥ Χ. ΝΤΡΕΙΠΕΡ (ΠINAKOΘHKH  FERENS)

 Η αισθητική γοητεία των μουσικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
που διοργανώνονται στον κήπο των Μουσών στο Ελληνκόν Ειδύλλιον 
δεν ξεπερνά το μέτρο...ώστε κανείς να βρεθεί στην κατάσταση 
ενός Οδυσέα πολιορκουμένου από τις Σειρήνες! 

 

When Alexander the Great met the cynical philosoph Diogenes in Korinth, he asked him: "What is now your greatest desire?", and Diogenes answered: "Please go a step aside, because I cannot see the sun!"

In the Hellenikon Idyllion people don't live in barrels yet, which can be turned to the sunlight, but there are a lot of Hollywood- swings, and so you can choose to rest relaxed and philosophize in the shadow or in the sun.  

Παλαιότερες εκδηλώσεις  από το Ελληνικόν Ειδύλλιον όπως εγράφησαν τότε

 

/________________________________________________________________________________________________________________________
Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών και όχι μόνο...
Ελληνικόν
Ειδύλλιον

κηπος των μουσων GR-25100 Σελιανίτικα, Αίγιονe-Mail: hellenikon@idyllion.gr    www.idyllion.gr

Σελιανίτικα
27.5.2005

ΑΓΩΝ ΑΡΕΤΗΣ 2005

Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών, Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας.

Το παραθαλάσσιο πολιτιστικό συγκρότημα  γραμμάτων και τεχνών „Ελληνικόν Ειδύλλιον“ στα Σελιανίτικα Αιγίου διοργανώνει εφέτος
έναν διεθνή διαγωνισμό, με σκοπό να προάγει και να συνδυάσει την αρχαία ελληνική γλώσσα, την φιλοσοφική σκέψη και την καλλιτεχνική δημιουργία.
Στόχος και σκοπός του διαγωνισμού είναι να δραστηριοποιήσει  το ενδιαφέρον για τον ελληνικό κλασικό πολιτισμό και να ενθαρρύνει την ενασχόληση
με την  Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές. Σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε το διαγωνισμό στους ενδιαφερόμενους (στις τάξεις σας) .
Για κάθε πληροφορία  είμαστε  στην διαθεσή σας.
 Για το ιστορικό του Ελληνκού Ειδυλλίου πληροφορίες στο http://www.idyllion.gr/InhaltModG.htm της ιστοσελίδας μας.

Όροι του διαγωνισμού

1.  Διαλέξατε ένα ρητό ενός Αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου

2. Σχεδιάσατέ το καλλιτεχνικά

 

Σχεδίασατε το ρητό κατάλληλα  σε έναν διαφημιστικό χάρτινο πίνακα (αφίσα) ώστε να αποδώσετε το περιεχόμενο του  εικονικά  κατά τον καλύτερο τρόπο.

Η σύντομη μετάφραση του ρητού στα Νέα Ελληνικά όπως και το όνομα του φιλοσόφου  πρέπει να είναι γραμμένα κάτωθεν του ρητού.
 Ο πίνακας πρέπει να είναι σε σχήμα
DIN A4. Γράψατε το όνομά σας κάτω δεξιά.

Η διάταξη σε όρθιο ή οριζόντιο σχήμα και η σχεδίαση του πίνακα είναι ελεύθερη. Μπορείτε να τον ζωγραφίσετε με χρώματα  ή με φυσικά υλικά (κολάζ)
 ή με τη βοήθεια  ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 
3. Σχολιάσατε το νόημα του ρητού

    και

4.  Απαντήσατε  σε δύο ερωτήσεις και σε μία γνώμη.

      Α) Γράψατε γιατί διαλέξατε το συγκεκριμένο ρητό;

Β) Για ποιούς λόγους η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα  είναι κατά τη γνώμη σας η πλέον κατάλληλη να        εκφράσει την έννοια αυτού του φιλοσοφικού ρητού;

Γ) Στην  πρόταση/γνώμη: «Είναι άχρηστο να μαθαίνει κανείς Αρχαία Ελληνικά σήμερα, εφόσον αυτή η γλώσσα δεν ομιλείται πλέον», τι απάντηση θα δίνατε;

Τόσο ο σχολιασμός του ρητού όσο και οι απαντήσεις θα πρέπει να γραφούν  είτε στα Νέα είτε στα Αρχαία Ελληνικά,  όπως εσείς επιλέξετε !
 Η εργασία αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει μια σελίδα  Η/Υ  σε μέγεθος χαρακτήρων 11 ή μέχρι τις δύο χειρόγραφες σελίδες.

Οργάνωση του διαγωνισμού από το „Ελληνικον Ειδύλλιον“ υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ντρέκη.
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 Ευρωπαίους καθηγητές Αρχαίων Ελληνικών και καλών τεχνών μεταξύ των οποίων
και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Βιένης
Werner Schulze.

 Η απόφαση της επιτροπής είναι οριστική και αμετάκλητη.

Η αξιολόγηση έγκειται στην σύντομη και επιτυχή ερμηνεία του ρητού, τις εύστοχες και πρωτότυπες απαντήσεις , τον βαθμό γνώσης της αρχαίας γλώσσας
 (σε όσους που θα την επιλέξουν) και τον καταλλήλως προβάλλοντα την έννοια του ρητού καλλιτεχνικό σχεδιασμό.
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι έχει το δικαίωμα ο οργανωτής να χρησιμοποιήσει τις εργασίες τους κατά το δοκούν.

Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο  Διαδίκτυο και στον Τύπο.

 Ημερομηνία αποστολής

Οι εργασίες (όλες ατομικές) να αποσταλούν πριν τις 30-07-05

Με e-mail: στο hellenikon@idyllion.gr  ή με το ταχυδρομείο: Προς  Ελληνικόν Ειδύλλιον,  25100 Σελιανίτικα Αιγίου.
Και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να αναγράφεται το όνομα, η  ηλικία, η διεύθυνση του μετέχοντος, καθώς και η διεύθυνση
του Σχολείου του ή της  πανεπιστημιακής σχολής του.

Βραβεία

Ο διαγωνισμός όσον αφορά την απόδοση στα Νέα Ελληνικά απευθύνεται σε 2 κατηγορίες, μαθητές και φοιτητές, όσον αφορά δε αυτούς
που θα επιλέξουν την απόδοση στα Αρχαία Ελληνικά απευθύνεται σε μία κατηγορία χωρίς διαχωρισμό μεταξύ μαθητών ή φοιτητών,
αποκλείει όμως όσους δεν είναι ούτε μαθητές ούτε φοιτητές. Για κάθε κατηγορία υπάρχουν τρία πρώτα και τρία δεύτερα βραβεία.

Όλοι οι μετέχοντες παίρνουν ένα δίπλωμα συμμετοχής. Έκαστος των νικητών κερδίζει παραμονή τόσον για  τον ίδιον όσον
 και για ένα συνοδό της επιλογής του, των μεν πρώτων βραβείων επί δύο εβδομάδες, των δε δευτέρων επί μία εβδομάδα στο „Ελληνικόν Ειδύλλιον“

Τόπος  διαμονής: „Ελληνικόν Ειδύλλιον“

Το Ελληνικόν Ειδύλλιον είναι τόπος δημιουργικών διακοπών, συνάντησης και εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού.
Το συγκρότημα σε διαμερίσματα επαύλεως και οικίσκων ευρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε ένα μεγάλο κήπο με οπωροφόρα δένδρα,
κληματαριές και άνθη, στη λουτρόπολη Σελιανίτικα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εδώ συναντώνται ορχήστρες, χορωδίες, θεατρικές ομάδες
και ζωγράφοι, καθώς και τάξεις μαθητών, οικογένειες,  ταξιδιώτες και λάτρεις  του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας (αρχαίας και νέας).
Εδώ οργανώνονται σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, διαγωνισμοί, μουσικά ακροάματα (κονσέρτα) και πανεόρτια  (φεστιβάλς).
 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο Διαδύκτιο 
www.idyllion.gr

Εκτός του προκηρυχθέντος  διαγωνισμού  το «Ελληνικόν Ειδύλλιον» προάγει την ενασχόληση  με τα Κλασικά Γράμματα
και με τις ακόλουθες διοργανώσεις.

 Από τις 7 μέχρι 21 Αυγούστου θα λάβει χώρα για 13η χρονιά το σεμινάριο «Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν». Επίσης οργανώνουμε
για 7η χρονιά το διαγωνισμό «Αγών Αττικισμού». Περισσότερες λεπτομέρειες  στο  http://www.idyllion.gr/InhaltClassG.htm  
όπως και στο http://www.idyllion.gr/NewsE.htm της ιστοσελίδας μας  για τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού μουσικής συνθέσεως
προς τιμήν του Πινδάρου, που διοργανώσαμε επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Για τάξεις που μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά αλλά και για  μαθητές, φοιτητές κα καθηγητές που ταξιδεύουν μόνοι τους  και προσκομίζουν
από τους ίδιους  προς συζήτηση κείμενα γραμμένα στην αττική  διάλεκτο έχουν έκπτωση 50% στην διαμονή κατόπιν προηγούμενης συννενόησης μαζί μας.

Εάν έχετε προγραμματίσει να επισκεφθείτε την Πελοπόννησο εφέτος, κάνετε μια στάση στα Σελιανίτικα και επισκεφθείτε 
το χώρο μας  μέσα σε ένα μεγάλο ειδυλλιακό  κήπο (Κήπος των Μουσών).

Εάν ενδιαφέρεσθε να γνωρίσετε το „Ελληνικόν Ειδύλλιον“ καλούμε αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του σχολείου σας για μια μονοήμερη
διαμονή δωρεάν
σ’ αυτό. Θα χαρούμε  να μας επισκεφθείτε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ανδρέας Ντρέκης

Δ/ντής Ελληνικού Ειδυλλίου


_________________________________________________________________________________________________                                                                

 Σάββατο , 15 Ιουλίου  2006

Ώρα 21.00 στον Κήπο των Μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλλιον στα Σελιανίτικα

Μουσική και λογοτεχνική βραδιά

 προς τιμήν  της πρώτης νικήτριας Κλεονίκης Ρίζου

 στον Διεθνή διαγωνισμό προώθησης

 διάδοσης και εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών


Πρόγραμμα  με Άριες από Όπερες, Απαγγελίες κειμένων, Χορός

 Το Ελληνικόν Ειδύλλιον  διοργάνωσε  το 2005 έναν νέο διεθνή διαγωνισμό συνδυασμού Αρχαίων Ελληνικών, Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, με την ονομασία  ΑΓΩΝ ΑΡΕΤΗΣ 2005, ο οποίος απεστάλη σε όλα τα γυμνάσια και πανεπιστήμια κλασικών σπουδών όλου του κόσμου, με σκοπό να προάγει και να συνδυάσει την κλασική ελληνική γλώσσα, την φιλοσοφική σκέψη και την καλλιτεχνική δημιουργία. Για να δείτε τα δοκίμια και τις αφίσες των διαγωνιζόμενων  επιλέξετε http://www.idyllion.gr/agon_aretes_beitrag.htm. Ο ιδρυτής του Ελληνικού Ειδυλλίου και διοργανωτής του διαγωνισμού είπε σχετικά: «Θέλαμε να φέρουμε τα αρχαία ελληνικά ακόμη πιο κοντά στην σκέψη του σύγχρονου ανθρώπου και να καταδείξουμε τη σημασία τους για την καθημερινή ζωή όλων μας». Στον Αγώνα για την Αρετή διακρίθηκαν ιδιαιτέρως 26 συμμετέχοντες, από διάφορες χώρες του κόσμου.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές ήταν αυτή της μαθήτριας του Kieler Gelehrtenschule, Κλεονίκης Ρίζου. Η νεαρή Κλεονίκη, ελληνικής καταγωγής, συγκίνησε με τη μεστότητα της σκέψης της και τη ροή του λόγου της. Ο καθηγητής Helmut Quack, μέλος της κριτικής επιτροπής του «Αγώνα Αρετής», μίλησε για τη νεαρή μαθήτρια: «Η Κλεονίκη Ρίζου μαγεύει τον αναγνώστη του κειμένου της με τον χαλαρό και ανάλαφρο ρυθμό της, με τον οποίο, σαν να μιλούσε για κάτι εντελώς καθημερινό, συνυφαίνει τις πιο βαθιές της σκέψεις για τη ζωή με τις εικόνες του μύθου. Απουσιάζουν εντελώς τα συνηθισμένα «μεγάλα λόγια», με τα οποία έχουμε συνηθίσει να εγκωμιάζεται η ιδανική παιδεία και σαν μία νέα «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», η Κλεονίκη παίρνει τον αναγνώστη από το χέρι και τον αφήνει να βιώσει την ίδια αγάπη για την ελληνική γλώσσα και καλλιέργεια την οποία νιώθει και η ίδια.

Εσωκλείστως σας στέλνουμε  το κείμενο μεταφρασμένο από τα γερμανικά , την σχετική αφίσα και την φωτογραφία της νικήτριας μαθήτριας Κλεονίκης  Ρίζου προς Δημοσίευση όπως εσείς νομίζετε.

 Από τις 10 έως τις 25 Ιουλίου η Κλεονίκη Ρίζου θα είναι φιλοξενούμενη του «Ελληνικού Ειδυλλίου». Για επικοινωνία: Ελληνικό Ειδύλλιον, Σελιανίτικα Αιγίου,  Τηλ. 26910 72488, Φαξ 26910 72791, e-mail:  hellenikon@idyllion.gr

 

 Κλεονίκης Ρίζου, κάτωθι το κείμενο, πρώτο βραβείο του διαγωνισμού

 «Καί ψυχή εί μέλλει γνώσεσθαι αυτήν είς ψυχήν αυτή βλεπτέον». Καθρέφτη, καθρεφτάκι...

Τι παράξενο αντικείμενο που είναι ο καθρέφτης; Πόσα παιδιά έχουν σταθεί μπροστά του κι έχουν αναρωτηθεί τι να βρίσκεται στην πίσω πλευρά;

Μερικοί αφοσιώθηκαν τόσο στην εικόνα του ευτού τους και πνίγηκαν μέσα σε αυτήν. Μερικοί νίκησαν με τη βοήθεια του καθρέφτη ένα φοβερό τέρας. Όπως κι ο Νάρκισσος και η Μέδουσα, που τα είδωλά τους τους κατέστρεψαν. Όποιος όμως δεν είναι τόσο ματαιόδοξος όπως ο φημισμένος νεαρός και ούτε θέλει να παλέψει με ένα πλάσμα όπως ο Περσέας, μπορεί να προχωρήσει άλλο ένα βήμα και να σκεφτεί: «Δε θέλω να γνωρίσω την εξωτερική μου μορφή, αλλά τον εσωτερικό μου κόσμο».

Κάθε άνθρωπος θα αναρωτηθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του ποιος να είναι κατά βάθος.Υπήρχε πάντα μια μικρή ομάδα που αφιέρωνε τη ζωή της σε αυτήν την ερώτηση: Οι Φιλόσοφοι. Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη - ή σε μια ασπίδα ή στην επιφάνεια του νερού -  βλέπω τη μορφή μου. Σε ποιον καθρέφτη να κοιτάξω για να δω τον εαυτό μου; Ο Σωκράτης, ο μεγάλος αναζητητής της σοφίας, λέει στον φίλο του, Αλκιβιάδη:

Και μια ψυχή η οποία θέλει να γνωρίζει τον εαυτό της πρέπει να κοιτάζει μέσα σε μια άλλη ψυχή. «Καί ψυχή εί μέλλει γνώσεσθαι αυτήν είς ψυχήν αυτή βλεπτέον»

Δηλαδή θα βρίσκουμε πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο, άλλες φορές περισσότερο κι άλλες φορές λιγότερο. Αυτό που μου άρεσε στα λόγια του Σωκράτη (και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτήν την φράση του) είναι ότι για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας χρειαζόμαστε δύο ψυχές. Δεν θα βρει κανείς τον εαυτό του στην μοναξιά, άλλωστε ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να ζει κατ’αυτόν τον τρόπο. Στο «Συμπόσιο» λέει ο Αριστοφάνης στον ύμνο του για τον έρωτα αυτών των ανθρώπων που ο Δίας τους έκοψε στα δύο, επειδή δεν τον υπολόγιζαν. Αυτοί είχαν δύο πρόσωπα, ένα κεφάλι, τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια. Από την τιμωρία του Δία και έπειτα υπάρχουν στον κόσμο μόνο μισά. Είμαστε μόνο ένα κομμάτι το οποίο ψάχνει να βρει το άλλο του μισό, για να γίνουμε ολοκληρωμένοι όπως είναι μια σφαίρα. Για να γυρίσουμε στον Σωκράτη.

Όταν μια ψυχή βλέπει σε μια άλλη όχι μόνο κομμάτια του εαυτού της αλλά αυτή την ίδια, τότε αυτό είναι αγάπη. Όταν λοιπόν κάποιος γνωρίσει τον εαυτό του ολόκληρο σε κάποιον άλλο τότε βρήκε το άλλο του μισό.

Ω, τι υπέροχη και ιερή στιγμή πρέπει να είναι αυτή.

Οι ερωτήσεις «από πού προερχόμαστε», «ποια είναι η έννοια της ύπαρξής μας», είναι απλά παραλλαγές της ερώτησης «ποιοι είμαστε» και απεικονίζουν τα βασικά θέματα με τα οποία ασχολείται η φιλοσοφία. Η προέλευση της δυτικής φιλοσοφίας βρίσκεται στην Ελλάδα. Ποια γλώσσα εκτός των αρχαίων ελληνικών θα ήταν πιο κατάλληλη για να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές;

Ένας κύριος ογδόντα επτά ετών (γράφω ολογράφως τον αριθμό για να διπλασιάσω τη ισχύ του χρόνου) μου διηγήθηκε τους πρώτους στίχους της Οδύσσειας που είχε διδαχθεί στο σχολείο. Αν θυμάται κάποιος κάτι μετά από εβδομήντα χρόνια, πρέπει αυτό να ήταν κάτι πολύ όμορφο ή πολύ άσχημο. Η λάμψη στα μάτια του και η απόλαυση, με την οποία αφηγήθηκε τους στίχους, έδειξαν ότι επρόκειτο για κάτι πολύ όμορφο.

Η ζωή είναι ωραία, αυτό πιστεύω μέσα στη νεανική μου αφέλεια. Είναι ωραίο να βλέπεις τα δένδρα να ανθίζουν και τον ήλιο να ανατέλει. Είναι ωραίο να αγαπάς και να γελάς,. Αλλά είναι ακόμη πιο ωραίο να ξέρεις ότι σε κάθε δένδρο κρύβεται μια νύμφη, μια δρυάς. Είναι ακόμη πιο ωραίο να ξέρεις πως είναι ο Θεός Ήλιος, ο οποίος έλκει το άρμα του ήλιου στον ουρανό. Και τι όμορφη είναι η σκέψη πως ο Έρωτας βρίσκεται μέσα στα πάντα. Σίγουρα μπορεί κανείς να αγοράσει την Οδύσσεια σε γερμανική έκδοση , ή σε άλλη γλώσσα, ή τους διαλόγους του Πλάτωνα ή τη Μυθολογία. Την ουσία και το πνεύμα του έργου μπορεί μόνο η πρωτότυπη γλώσσα να αποδώσει τέλεια. Στον διάλογό του με τον Σωκράτη «Φαίδρο» ο Πλάτωνας περιγράφει ένα θαυμάσιο μέρος λίγο έξω από την Αθήνα.

Ένα τεράστιο πλατάνι βρίσκεται σε ένα μικρό ύψωμα που ο ίσκιος του προσφέρει  αντίθεση με την μεσημεριάτικη ζέστη. Τα τζιτζίκια τραγουδούν, μια μικρή πηγή καλεί να δροσίζουν τα κουρασμένα πόδια, τα λουλούδια ανθίζουν, κάπου κοντά βρίσκεται ένα ιερό... Μαγευτικά! Όμως στα ελληνικά το τερέτισμα των τζιτζικιών είναι πιο δυνατό, το νερό είναι πιο δροσερό και ο αέρας πιο γλυκός. Ας μην αναφέρουμε και το θαυμάσιο άρωμα των λουλουδιών. Τα αρχαία ελληνικά προσφέρουν τόση χαρά, η οποία συντροφεύει μια ολόκληρη ζωή, έως και την ηλικία των ογδόντα επτά ετών.

Μια ακόμη άποψη είναι πως οι μεταφράσεις μπορούν να νοθεύουν και απεικονίζουν μόνο μια από τις πολλές δυνητικές πιθανότητες. Ένα παράδειγμα: Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη ξεκινά με τις λέξεις : «Εν αρχή ην ο Λόγος...» Ο Λούθηρος μετέφρασε αυτή την πρόταση ως εξής: «Στην αρχή ήταν ο λόγος». Στο ομώνυμο έργο του Γκαίτε ο Φάουστ δεν είναι ικανοποιημένος με αυτή την μετάφραση. «Στην αρχή ήταν ο λόγος» (ΙΜ) έγραψε αρχικά γεμάτος πεποίθηση, έπειτα όμως το ξανασκέφτηκε και μετέβαλε τον «λόγο» με την λέξη «έννοια». Το σκέφτηκε όμως ακόμη μια φορά: «δύναμη». Στο τέλος κατέληξε στην πρόταση «Στην αρχή ήταν η πράξη». Το «Στην αρχή ήταν ο λόγος» ήδη είχε κλείσει όλες τις πόρτες εκτός από μία. «Εν αρχή ην ο Λόγος», αφήνει χίλιες πιθανότητες και ως γνώστης των αρχαίων ελληνικών μπορεί κάποιος να απολαμβάνει κάθε μία από αυτές.

Δεν είναι υποχρεωτικό να μάθει κανείς αρχαία ελληνικά, αλλά δεν στερούνται χρησιμότητας. Σίγουρα, σήμερα δεν ομιλούνται πλέον αλλά η γλώσσα των Θεών και των Φιλοσόφων προσφέρει τόσα που μπορεί ο καθένας να αγνοήσει αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.

Ο  κ. Helmuth Quack , ελληνιστής , ένας από τούς κριτάς  της επιτροπής του διαγωνισμού έγραψε ....

Η Κλεονίκη Ρίζου μαγεύει τον αναγνώστη του κειμένου της με τον χαλαρό και ανάλαφρο ρυθμό της, με τον οποίο, σαν να μιλούσε για κάτι εντελώς καθημερινό, συνυφαίνει τις πιο βαθιές της σκέψεις για τη ζωή με τις εικόνες του μύθου. Απουσιάζουν εντελώς τα συνηθισμένα «μεγάλα λόγια», με τα οποία έχουμε συνηθίσει να εγκωμιάζεται η ιδανική παιδεία και σαν μία νέα «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», η Κλεονίκη παίρνει τον αναγνώστη από το χέρι και τον αφήνει να βιώσει την ίδια αγάπη για την ελληνική γλώσσα και καλλιέργεια την οποία νιώθει και η ίδια.

Το γεγονός της χρονιάς  2003

H χορωδία του Πανεπιστημίου της Μάλτας  ερμήνευσε

το πρώτο βραβείο σε πρώτη εκτέλεση απο τον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθέσεως
που προκήρυξε το Ελληνικόν Ειδύλλιον
προς τιμήν  του Πινδάρου


  και των νικητών στους αρχαίους  αγώνες
 στην
Ολυμπία,
 στα Νεμέα , Ίσθμια , Πύθια

του
Andrew March  ειδικά διασκευασμένο για χορωδία και πιάνο ,( σε περιπτώσεις που δεν συμπράτει
συμφωνική ορχήστρα και χορωδία ). Εδώ επιλέγετε την Εικονοηχογράφηση  της ερμηνείας  της συνθέσεως
του αθλήματος της  πάλης σε στίχους  Πινδάρου στα αρχαία ελληνικά

Pindar-Text Song Video with choir (half)
(Click the right mouse button and press SAVE
TARGET
Video "Pale"with Choir (full)" He Pale" "Wrestling"

 
(Click the right mouse button and press SAVE TARGET AS)   -  a part of Andrew March's Composition 
Speaker 1 mp3    Speaker 2 mp3    

Speaker 1 mp3   

Speaker 2 mp3    


 
απο την Συναυλία  που έγινε στην αίθουσα του αρχαιολογικού μουσείου Αιγίου

αριστερά  ο νικητής του διαγωνισμού
Andrew March δεξιά ο John Galea διευθντής της χορωδίας
με την σοπράνο συζυγό του

Για περισσότερες πληροφορίες του διεθνούς μουσικού διαγωνισμού
με βίντεο κλιπς,   όρους του διαγωνισμού,  βιογραφικά και φωτογραφίες
των νικητών και της κριτικής επιτροπής
και άλλες ειδήσεις 2004
 επιλέγετε
 ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
    http://www.idyllion.gr/NewsE.htm


__________________________________________________________________________________________________________________

Σάββατο,29 Ιουλίου,2006
για δεκάτη Χρονιά Βουκολικό Φεστιβάλ Νωνάκριδος

στην Περιστέρα Ακράτας
Ώρα 21.00
κάτω από τα πλατάνια της πλατείας
Συμφωνική ορχήστρα

50 νέων μουσικώναπό την βόρεια Γερμανία
παίζουν Μότσαρτ και Μπετόβεν

Με σολίστα στο Ομπόε την νεαρά Βιόλα Βίλμσεν
πρώτο βραβείο Ευρώπης
Στο τέλος θα επακολουθήσουν ελληνικοί χοροί

μαζί με τα μέλη της ορχήστρας !!
Είσοδος ελεύθερη!

Μία προσφορά από τον  παραθαλάσσιο  Κήπο των Μουσών
-„
Ελληνικόν Ειδύλλιον, Σελιανιτίκων για την διάδοση της κλασικής μουσικής και του τουρισμού στην ελληνική ορεινή ύπαιθρο.

Πληροφορίες: Ανδρέας Ντρέκης, Ελληνικόν Ειδύλλιον, Σελιανίτικα Αιγίου, 

Τηλ. 26910 72488, e-mail:  hellenikon@idyllion.gr

Ιστοσελίδες:  www.idyllion.gr   και  η νέα    www.idyllion.net

______________________________________________________________________________________________________

 

Η συμφωνική ορχήστρα νέων της βορείου Γερμανίας που προσεκλήθη από το Ελληνικόν Ειδύλλιον  για να προβάλει την κλασική μουσική και σε περιοχές εκτός του κέντρου και συγχρόνως να δοθεί η δυνατότητα σε νέους Έλληνες  ταλαντούχους μουσικούς να συμπράξουν μαζί της ως σολίστες.

 Η πρώτη συναυλία δόθηκε στο Γαλαξίδι. Ακολούθησε η συναυλία στις 29 Ιουλίου στην Περιστέρα Ακράτας, στους πρόποδες του Χελμού, στα πλαίσια του 10ου βουκολικού φεστιβάλ που έχει καθιερώσει το Ελληνικόν Ειδύλλιον .

Ήταν μία καταπληκτική βραδιά κάτω από τα πλατάνια τς πλατείας και με θέα τον τεράστιο και επιβλητικό βράχο του Χελμού με τα Ύδατα της Στυγός, όπου παρευρέθηκαν μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές των γύρω χωριών.

Η ορχήστρα ήταν στημένη δίπλα στα τραπέζια των επισκεπτών ακροατών, γεμάτα από τοπικά εδέσματα  όπως φασολάκια Χελμού και αρνί στη σούβλα. Η βουνίσια δροσιά, ο καθαρός αέρας, η ηρεμία του τοπίου, το σεληνόφως προσέφεραν το ιδανικότερο πλαίσιο για να μπορεί κανείς να απολαύσει τους ήχους της κλασικής μουσικής που σπανίως έχει τη δυνατότητα να ακούσει ζωντανά.

Τους πάντες κατέπληξε η νεαρή ομποϊστα Γιολα Βίλμσεν που είχε προ δύο εβδομάδων κατακτήσει ένα πρώτο διεθνές βραβείο σε διαγωνισμό μεταξύ 24 χωρών ερμηνεύοντας το κονσέρτο για όμποε και ορχήστρα του Μότσαρτ.

Την επόμενη μέρα 30η Ιουλίου η ίδια ορχήστρα έδωσε συναυλία στην παραλιακή πλατεία Σελιανιτίκων, ενώπιον 500 θεατών, όπου παρέστη και ο πρόξενος της Γερμανίας στην Πάτρα κος Γεώργιος Αμπατζής.

Την 2α Αυγούστου η ορχήστρα συνέχισε τις συναυλίες στο πολιτιστικό κέντρο Κηφισιάς. 

Στις 4 Αυγούστου στο προαύλιο του γυμνασίου-λυκείου Ραφήνας.

Η τελευταία συναυλία δόθηκε σε ιστορικό χώρο, στο προαύλιο του Μουσείου του Μαραθωνοδρόμου στο Μαραθώνα

Σε όλες τις περιπτώσεις οι συναυλίες οργανώθηκαν  σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Στα κονσέρτα της Κηφισιάς, της Ραφήνας και του Μαραθώνα έλαβαν μέρος σαν σολίστες οι δύο νέοι Έλληνες βιολονίστες Αλέξανδρος Παππάς και Αναστάσιος Μαυρουδής  ερμηνεύοντας μαζί με την ορχήστρα το κονσέρτο του Μπαχ για δυο βιολιά και ορχήστρα αφήνοντας  


Μερικές από τις οργανωθείσες εκδηλώσεις του 2007

Στις 27 Μαίου Βραδιά με ρομαντική ελληνική μουσική
Δύο κιθάρες και ένα ακορντεόν παίζουν και τραγουδούν διαχρονική ελληνική μουσική για όλους
που φιλοξενούνται στον χώρο μας , πίνοντας μαζί εκλεκτό κρασάκι και απολαμβάνοντας γαστρονομικές διεθνείς ποικιλίες κάτω από τις κληματαριές μας κοντά στον χωριάτικο φούρνο μας.

Στις 24  Ιουνίου 2007, Κυριακή, ώρα 21.00
Βραδιά  λυρικού τραγουδιού στην μαγεία της φύσης
Η Ινγκεμποργκ  Κράμερ από το Βερολίνο  και η  Έλενα Ράουχ από την Κολωνία τραγουδούν ευχάριστες Άριες από Οπερέτες με συνοδεία πιάνου

Στις 6, 7 και 8 Ιουλίου σεμινάρια δημιουργικής γραφής
στον κήπο του Ελληνικού Ειδυλλίου αφιερωμένα στον Ν. Καζαντζάκη με συμμετοχή  έγκυρων δημιουργών.
Συνδιοργάνωση με την Ενωτική Πορεία Συγγραφέων και με την υποστήριξη του περιοδικού ΟΜΠΡΕΛΑ.
Κυριακή 8.Ιουλίου ώρα 21.30 μικρό ρεσιτάλ πιάνου και κλασικού τραγουδιού.
Πρόγραμμα /πληροφορίες  Τηλ. 210 38 00 913  και 26910 72488

Στις 14 Ιουλίου, ώρα 20.30 και διάλεξη στον κήπο μας με θέμα "
Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα
"
 ένα σατυρικό ψυχογράφημα της συντρόφου του ανδρός από τον βραβευμένο γλωσσολόγο, συγγραφέα και ζωγράφο Χαράλαμπο Παπαδάτο. Θα προηγηθεί 30 λεπτών μικρό ρεσιτάλ πιάνου και κλασικού τραγουδιού.

Στις 21 Ιουλίου στον κήπο μας  βραδιά με 'Αριες 
από γνωστές όπερες
Ερμηνεύουν Λυρικοί τραγουδιστές από την Γερμανία

Πρόγραμμα /πληροφορίες  προσεχώς  Τηλ. 26910 72488

Στις 22 Ιουλίου Κυριακή ώρα  21.00 στον κήπο μας  βραδιά με μελωδίες από Όπερες, είναι έργα για κιθάρα & πιάνο βασισμένα σε θέματα από όπερες
«Όπερα για κιθάρα & πιάνο»
με τη Μαρία Καβούνη στην κιθάρα & την Εύα Βλαχάκου στο πιάνο, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας και τον εορτασμό του 2007 ως «Έτους Μαρία Κάλλας»,
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα για κιθάρα & πιάνο γνωστών κιθαριστών-συνθετών του 19ου αιώνα βασισμένα σε θέματα από τις πιο δημοφιλείς όπερες των
Mozart, Rossini, Bellini και Verdi στη μορφή που παρουσιάζονταν τον 19ο αιώνα στις συναυλίες και τα κατ’ οίκον κοντσέρτα.
Οι σπάνιες παρτιτούρες των έργων που θα ερμηνευτούν -μερικά εκ των οποίων σε α΄εκτέλεση- ανασύρθηκαν στη μορφή της πρώτης και μοναδικής έκδοσής τους (19ου αιώνα) από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου της Ουάσιγκτον.
Την συναυλία  αυτή διοργανώνει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Σελιανιτίκων «ΦΩΣ»  στον κήπο των Μουσών στο Ελληνικόνν Ειδύλλιον.


Μαρία Καβούνη στην κιθάρα και Εύα Βλαχάκου στο πιάνο

 

Στις 5 Αυγούστου, Κυριακή ώρα  20.30 Bραδιά με 'Αριες από γνωστές όπερες  με δύο ελληνίδες σοπράνος σε συνοδεία πιάνου

Πρόγραμμα Συναυλίας

Α΄ Μέρος
Ombra mai fu  Xerxes - Händel
Piangete voi  Anna Bolena - Donizetti
Cruda sorte  Italiana in Algeri - Rossini
Morrò, ma prima in grazia Un ballo in maschera - Verdi
Mon coeur s’ouvre a ta voix Samson et Dalila - C. Saint-Saëns

 Β΄ Μέρος
Pace, pace, mio Dio La forza del Destino - Verdi
Habanera Carmen - Bizet
Vissi d’arte Tosca - Puccini
Seguidille Carmen - Bizet
Un bel di vedremo Madama Butterfly - Puccini
Barcarolle - Les contes d’Hoffman - Offenbach
Τραγουδούν οι
sopranο Μαρία Κανελλοπούλου
και η
mezzo soprano Ελένη Βουδουράκη
Στο πιάνο ο  Μανώλης Παπασηφάκης

 

 

                              ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα μουσικής και κλασικής κιθάρας  τα οποία συνέχισε για επτά χρόνια. Ήταν αργότερα όμως  παράλληλα με τις σπουδές της στη Μαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πολλές συνεργασίες και συναυλίες στο χώρο της ελαφράς  έντεχνης μουσικής που ξεκίνησε σπουδές κλασικού τραγουδιού. Πολύ σύντομα,  το 1999, μετά από ενάμισυ χρόνο μαθημάτων έγινε δεκτή στην αρχή ως συνεργαζόμενο κι αργότερα  ως μόνιμο μέλος της επαγγελματικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Συνέχισε τις σπουδές της και πήρε το δίπλωμά της τον Ιούνιο του 2002 με βαθμό άριστα παμψηφεί , πρώτο βραβείο και τιμητική διάκριση στην μνήμη του μαέστρου Βύρωνα Κολάσση από το ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες με καθηγήτρια την μεσόφωνο Λέλα Στάμος και επιτροπή τον τενόρο Γ.Ζερβάνο, την σοπράνο Β. Γκαβάκου, τον τενόρο Δ.Τρούσσα,  την τέως μαέστρο χορωδίας της Ε.Λ.Σ. Φ. Παλαμίδη και τον πιανίστα και διευθυντή του ωδείου Κ.Γαιτάνο.

            Στην συνέχεια μεταπήδησε στην παιδική σκηνή της Ε.Λ.Σ. όπου εργάστηκε δύο χρόνια ως σολίστ στα έργα «Il barbiere di Siviglia” (Rossini) και  Freiscutz”(Weber)  με σκηνοθέτιδα την Κ. Ρουγγέρη και μαέστρο τον Δ.Κατσίμπα.

            Στο Μιλάνο, έγινε δεκτή στο Corso di perfezionamento της Accademia Internazionale della Musica με καθηγητή τον Roberto Coviello και στη συνέχεια έγινε δεκτή από την σοπράνο Maria Luisa Cioni  με την οποία δούλεψε τεχνική και ρεπερτόριο bel canto και ιταλικής όπερας εν γένει και με την οποία eξακολουθεί να συνεργάζεται.Έχει ακόμη παρακολουθήσει σεμινάρια με την διάσημη σοπράνο από την Βουλγαρία Ghena Dimitrova.

 Έχει στο ενεργητικό της περισσότερες απο 100 παραστάσεις ως σολίστ και περισότερες απο 500 παραστάσεις σαν μέλος της χορωδίας της Ε.Λ.Σ., περιοδείες σε Τουρκία και Αυστραλία, και παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, Ηρώδειο, Ακροκόρινθο (Πολιτιστική Ολυμπιάδα) κ.α.. Έχεις συμμετάσχει ως σολίστ σε ομαδικές συναυλίες και  ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα (Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.),στην Ιταλία (Comune di Pieve Emanuelle) και Βέλγιο

( Printemps musical de Silly 2006).

Από τον Ιανουάριο του 2006 στον ελεύθερο χρόνο της διδάσκει τεχνική τραγουδιού και ρεπερτόριο στο S.H.A.P.E. Nato Headquarters στο Βέλγιο στο τμήμα ψυχαγωγίας.

           Ελένη   Βουδουράκη  

                     Mεσόφωνος                      

Γεννήθηκε στην Αθήνα.  Το 1999, πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με Αριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο (τάξη κου Γιώργου Ζερβάνου) από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας
Από το 2004 είναι μελος του
National Opera Studio της Αγγλίας,στο οποίο ως υπότροφος των Φίλων του Covent Garden, μελέτησε βασικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου

Υπό τη διεύθυνση του Helmuth Rilling στο Μέγαρο Μουσικής τραγούδησε άριες από τη Μesse h-moll , καντάτες καί τα Κατά Ματθαιον Παθη   του J.S. στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια των σεμιναρίων που έγιναν σε συνεργασία με την   Internationale Bachakademie    Stuttgart από όπου και απέσπασε 2 φορές υποτροφία. 

Ερμήνευσε το ρόλο της  Κορνέλια  από τον "Ιούλιο Καίσαρα" (Haendel) στο Workshop του Robert Carson στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Βρεττανικό Ινστιτούτο.

 Εχει συμμετάσχει σε master classes  της  Ghena DIMITROVA στην Αθήνα,  με τον Robert LLOYD στο Covent Garden  και με την  Dame Kiri TE KANAWA στην Τοσκάνη ως μέλος της Accademia Georg Solti  (με υποτροφία από το Nando Peretti Foundation).

Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την όπερα δωματίου Αθηνών,  τo Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (“Δον Κάρλο”, Verdi, "Γυναίκα δίχως σκιά", Strauss)  την Εθνική Λυρική Σκηνή (“Νόρμα”, Bellini, "Η μνηστή του τσάρου", Korsakof,  "Μαραθών -Σαλαμίς", Καρρερ),       την  ΚΟΑ (“Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” ,Φ.Μεντελσον και “Χαμάθεν”, X.Πίττας) ,  στο ΛονδίνοΡέκβιεμ Mozart και ”Stabat Mater Pergolesi ,  με το Φεστιβάλ Οπερας Αρχαίας Κορίνθου στο έργο του Κ.Μοντεβέρντι ”H επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα”,  καθώς και σε συναυλίες Ελλήνων και Κυπρίων συνθετών.

 Είχε συμμετοχή στη ΜΥΘΩΔΙΑ του Βαγγέλη Παπαθανασίου ως αντικαταστάτης  της  Jessye  Norman .  Από το 1998 συνεργάζεται μόνιμα με τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Νοέμβριο του 2005 έκανε το ντεμπούτο της στηνCenerentola του Rossini, στον ομώνυμo ρόλο (Cenerentola, Angelina) στο Glyndebourne Οpera Tour στο Λονδίνο υπό τη διεύθυνση του Edward Gardner.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΣΗΦΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μανώλης Παπασηφάκις γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η μουσικές του σπουδές ξεκίνησαν στις ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του Elijah Yardumian, στο Drexel Hill Conservatory of Music της Pennsylvania.  Αργότερα φοίτησε και στην Ελλάδα (Ωδείο Αθηνών, τάξη πιάνου της Αλίκης Βατικιώτη) για να επιστρέψει και πάλι στην Αμερική για πανεπιστημιακές σπουδές στο Κολλέγιο του Oberlin, απ’όπου απεφοίτησε με το πτυχίο Bachelor στη Μουσική.  Έκτοτε έχει σταδιοδρομήσει διεθνώς σε πολλαπλές μουσικές δραστηριότητες:  ως σολίστ, συνοδός τραγουδιστών και συνόλων μουσικής δωματίου, μαέστρος και διδάσκαλος.   Έχει συνεργαστεί με πολλά από τα κύρια μουσικά ιδρύματα της  χώρας μας, όπως την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, κ.α., και έχει αποσπάσει κριτικούς επαίνους για τις εμφανίσεις του σε ρεσιτάλ και συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.      

 

Στις 12 kai 14 Αυγούστου, ώρα 21.00 Βραδιά χορωδιακού τραγουδιού
 με 45  λυρικούς  χορωδούς από την Γερμανία .

Πρόγραμμα
Tylman Susato............Cum decore
Tanzmelodie um 1500-1561 Text: Jos van den Borre
Satz: Engelbert Humperdinck............Ich spring in diesem Ringe (Mädchenpreis)
1854-1921 Melodie und Text: Lochamer-Liederbuch 1460
Satz: Engelbert Humperdinck.............Schön ist die Jugend
1854-1921 Melodie und Text: Überliefertes Volkslied aus Hessen, um 1820
Friedrich Silcher, 1789-1860 In der Ferne
Bearbeitung: Friedrich Koch, 1862-1927 Text: Albert Graf Schlippenbach, 1800-1886
Wenzel Müller, 1767-1835..................................Abschied von der Heimat
Satz: Robert Fuchs, 1847-1927 Text: Ferdinand Raimund, 1790-1836
Johannes Brahms.....Der Fiedler, WoO. posth. 35, 4
1833-1897 Text: Anton Wilhelm Florentin Zuccalmaglio, 1803-1869
Friedrich Glück, 1793-1840............................................Untreue
Satz: Max Reger, 1873-1916 Text: Joseph von Eichendorff, 1788-1857
Felix Mendelssohn Bartholdy.............................................Auf ihrem Grab, op. 41, 4
1809-1847 aus „Drei Volkslieder“, Text: Heinrich Heine, 1797-1856
Robert Schumann..................................................John Anderson op. 145,4
1810-1856 Text: Robert Burns, 1759-1796
Deutsche Übertragung: Wilhelm Gerhard, 1780-1858
Robert Schumann...............................Gute Nacht, op. 59, 4
Text: Friedrich Rückert, 1788-1866
Melodie: Marianne Meystre...............Du fragsch, was i möcht singe
Satz: Hansruedi Willisegger, *1935 Text: Rudolf von Tavel, 1866-1934
Satz: Robert Sund.......................................................The drunken sailor
*1942 Melodie und Text: Shanty aus England
Satz: Max Beckschäfer..........................................................Κein Feuer, keine Kohle
*1952 Text u. Weise in Büschings und von der Hagens
Sammlung deutscher Volkslieder, 1807
Satz: Fritz Dietrich................................................... Der Jäger längs dem Weiher ging
1905-1945 Melodie und Text: überliefertes Volkslied aus dem 19. Jh.
Satz: Uve Urban.............................................................Linstead Market
*1939 Volkslied aus Jamaika
Satz: Uve Urban...................................................L‘ amore è come l‘ ellera
Volkslied aus Italien
Melodie: Calvin Carter, *1925.........................................Goodnight sweetheart
und James Pookie Hudson, 1934-2007 Text: Calvin Carter, James Pookie Hudson
Satz: Robert Sund, *1942
Wolfram Buchenberg..................... Xekina mιa psaropula για χορωδία Φλάουτο και Πιάνο
*1962 Text: Griechisches Volkslied
Επί πλέον μερικά Spirituals και έργα με μουσικό όργανο πλαισιώνουν το ωραίο πρόγραμμα


Στις 12-26 Αυγούστου.«Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν»,
Για 15η χρονιά
με την καθοδήγηση του ελληνιστή, γερμανού καθηγητή Helmut Quack (Χέλμουθ Κβακ).

Το μοναδικό στον κόσμο αυτό σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ασκούν τον νού, να στοχάζονται και να διαλέγονται στην αρχαία αττική διάλεκτο πάνω σε κείμενα  Ελλήνων φιλοσόφων  και να συντάσσουν στα κλασικά ελληνικά στο τέλος του σεμιναρίου, ευχάριστους διαλόγους, οι οποίοι ερμηνεύονται και από σκηνής. Συμμετέχουν  όχι μόνο καθηγητές αλλά και μαθητές γυμνασίων, φοιτητές τόσο κλασικών σπουδών όσον και της θεολογίας από την Ευρώπη. Η διαμονή στο σεμινάριο αυτό επιχορηγείται από το Ελληνικόν  Ειδύλλιον και έχει στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και αξιών που τείνουν να εκλείψουν.
Ευχαρίστως καλούμε όσοι μας επισκεφθούν στον κήπο μας να καθίσουν για λίγο κοντά στους συμμετέχοντες και να απολαύσουν το σεμινάριο αυτό. Κάθε ημέρα ώρα 10 -12  και 16 -18

 

Στις 24 Αυγούστου, ώρα 20.30, διάλεξη με τον ελληνιστή Helmut Quack με θέμα
"Η Σύγκρουση των πολιτισμών στον αρχαίο κόσμο"

Στις 25 Αυγούστου ώρα 20.30, θεατρική παράσταση εύθυμων επεισοδίων στα αρχαία ελληνικά από τους συμμετέχοντας του Σεμιναρίου.

____________________________________________________________________________________________________________________

Αρχάς Σεπτεμβρίου, Βραδιά χορωδιακού τραγουδιού της  πολυβραβευμένης νεανικής χορωδίας από την Βαμβέργη της Γερμανίας
 με 35 νέους λυρικούς  χορωδούς  από την πόλη Bamberg της Γερμανίας .
 Διευθυντής χορωδίας Wolfgang Reh

Tρίτη βράδυ, 4 Σεπτεμβρίου ώρα 21.30. Πρώτη Συναυλία στη Πλατεία του ξενοδοχείου Κανελλή

Τετάρτη βράδυ, 5 Σεπτεμβρίου ώρα 20.30 στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

ακολουθούν και άλλες συναυλίες  πληροφορίες  σε λίγο  Τηλ. 26910 72488

Πρόγραμμα

Malcom Goldring                                A Choral Fanfare – Viva la musica

Hans Leo Hassler                                Tanzen und Springen

Adriano Banchieri                               Contrappunto bestiale alla mente

Wolfgang Amadeus Mozart                 V´amo di core(Freunde, lasset uns beim Zechen)

Ludwig van Beethoven                       Europahymne

Satz: Manfred Schneider                        Freude schöner Götterfunken

Franz Schubert                                   Am Brunnen vor dem Tore

Heinrich Werner                                 Sah ein Knab ein Röslein stehn

Volkslied                                            Kein schöner Land

Satz: Herbert Paulmichl

Volkslied                                            Als wir jüngst in Regensburg waren

Satz: Rolf Lukowsky

Volkslied                                            Der Mond ist aufgegangen

Satz: Josef Michel

Frankenlied                                        Wohlauf, die Luft geht frisch und rein

Satz: Gustav Gunsenheimer

Ποικίλη εκλογή από διάφορες μελωδίες της Φρανκονίας

Peter Igelhoff / Adolf Steimel                       Wir machen Musik

Arr.: Wolfgang Reh

Irving Berlin                                                 Alexander`s Ragtime Band

Arr.: Kirby Shaw

Ben Oakland                                                         Java Jive

Arr.: Ed Lojeski

Milton Ager                                                    Wochenende und Sonnenschein

Arr.: Willy Parten

J. Reveaux / C. Francois                               My Way – So leb dein Leben

Arr.: Ralph Paulsen-Bahnsen

Harold Arlen                                                 Over the rainbow

Arr.: Guy Turner

Leonard Bernstein                                        One hand, one heart

Paul Simon                                                  Bridge over troubled water

Arr.: Clyde Sechler

Michael Jackson / Lionel Richie                     We are the world

Arr.: Roger Emerson

Benny Andersson / Björn Ulvaeus                Thank you for the music

Arr.: Hawley Ades

Gene MacLellan                                           Put your hand in the hand

Arr.: Kirby Shaw

Traditional                                                   Amacing grace

Arr.: Wolfgang Reh

Gospel                                                         Oh happy day

Arr.: Ralf Grössler

Traditional                                                   Nehmt Abschied, Brüder

Arr.: Hilger Schallehn                             Should auld acquaintance

__________________________________________________________________________________

23-29 Σεπτεμβρίου 2007, Βραδιές ορχήστρας εγχόρδων

με 25 μουσικούς από την πόλη Χέρφορδ της βόρειας Γερμανίας

 Πρόγραμμα

Jean Sibelius ( 1865 – 1957)                „Valse triste“ op. 44

Bearb. für ZO: Ingo Brzoska

Antonio Vivaldi ( 1675 – 1741)   „Konzert in C-Dur“

Gitarreneinrichtung : Emilio Pujol                            für Gitarre und ZO

Isaac Albeniz (1860 – 1909)                 „Asturias“

Bearb.für ZO: Detlef Tewes                           Leyenda für Zupforchester
 

Elke Tober-Vogt  (*1957)                     „Toccata“

    aus der „Orchestersuite Nr.1“

Yasuo Kuwahara  (1946- 2003)            “The Song of Japanese Autumn”

Mikis Theodorakis  (*1925)                 “Il Melograno”

Arr. für ZO: Fred Witt

Karl Heinz Keinemann  (*1935)           „Abend in Hellenikon Idyllion“

 Juan Esteban Aristizabel  (*1972)       “La Camisa Negra”

Arr. für ZO: Ralph Paulsen-Bahnsen

  Διευθυντής Ορχήστρας  Stephan Prüßner

Πρόσκληση
Ο διεθνής πολιτιστικός χώρος "Ελληνικόν Ειδύλλιον"
υπό την Αιγίδα της  Δ.Ε.Π.Α. Αιγίου διοργανώνει Σάββατο, 29. Σεπτεμβρίου 2007, ώρα 20.00 στο πολιτιστικό κέντρο Αιγίου (παλαιό νοσοκομείο)

Βραδιά Μαντολινάτας

με 25 μουσικούς από την πόλη Χέρφορδ της βόρειας Γερμανίας
σε ένα Πρόγραμμα μελωδιών από κλασικούς συνθέτες μέχρι Μίκη Θεοδωράκη

πληροφορίες   Τηλ. 26910 72488

 

 

Από  εκδηλώσεις προηγουμένων χρόνων

Πιάνο Κοντσέρτο με την Μαριάννα Κατερέλου  
Κυριακή στις 13 Μαίου Ώρα 19.00
και  Δευτέρα  14 Μαίου  Ώρα 20.00 στον Κήπο των Μουσών και τα δύο Κοντσέρτα

στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα
σε έργα Σοπέν, Λιστ   και Ραχμάνινοφ

Είσοδος ελεύθερη


Η κυρία Μαριάννα  Κατερέλου θα δώσει το ίδιο Κοντσέρτο στις 22΄Μαίου στην αίθουσα εκδηλώσεων
του Ωνασείου Ιδύματος στην Αθήνα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μαριάννα Κατερέλου ξεκίνησε τις σπουδές της στο ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» στην τάξη της κ. Ναταλίας Μιχαηλίδου. Απέκτησε το Δίπλωμα του πιάνου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί, Α' βραβείο και Χρυσό μετάλλιο». Με υποτροφία από το Ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη» άρχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Παρίσι στην École Normale de Musique de Paris (ΕΝΜΡ) δίπλα στους Jacques Lagarde και David Lively. Απέκτησε το «Diplôme dEnseignement» παμψηφεί ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα παιδαγωγικής. Κέρδισε υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» και απέκτησε το «Diplôme Supérieur dEnseignement» και το «Diplôme Supérieur» μουσικής δωματίου (ENMP). Συνεχίζοντας τις σπουδές της με υποτροφία από την Ακαδημία Αθηνών στο Conservatoire Internationale de musique de Paris απέκτησε το «Grand Prix» πιάνου. Τον Ιούλιο του 2000 κέρδισε υποτροφία της UNESCO μέσα από 50 υποψηφιότητες μαζί με οκτώ άλλους πιανίστες από όλο τον κόσμο, για το διεθνές σεμινάριο του Ρώσου πιανίστα Victor Eresco στην πόλη Saintes της Γαλλίας, στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ που γίνεται στην ίδια πόλη κάθε χρόνο, όπου συμμετείχε σε duo πιάνων με μεγάλη επιτυχία. Επιπλέον στα επόμενα έτη παρακολούθησε μαθήματα των Germaine Mounier, Pascal Godart, Χρίστο Παπαγεωργίου, Μαρτίνο Τιρίμο.

Τo 2004 έγινε δεκτή στο Trinity College of Music του Λονδίνου, στην τάξη του Yonty Solomon, όπου με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος απέκτησε τα διπλώματα «Postgraduate» και «Mmus in Performance». Παράλληλα εκπόνησε διατριβή με θέμα την εφαρμογή της μεθόδου Feldenkrais στην διδασκαλία του πιάνου.

Έχει διδάξει στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» και στο Ωδείο «Αγίου Στεφάνου» και έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες συναυλιών: Cité des Arts και Salle Cortot στο Παρίσι,  Blackheath Halls και St.Lawrence Jewry στο Λονδίνο, Ωδείο «Φίλιππος Νάκας», «Athenaeum» καθώς και  Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου στην Αθήνα.

                 Έχει πραγματοποιήσει ηχογράφηση δίσκου C.D. για δύο πιάνα με την κ. Ναταλία Μιχαηλίδου και έχει κερδίσει τον διαγωνισμό πιάνου του Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου. Το 2006 επιλέχθηκε ως υποψήφια για την καλύτερη νέα μουσική παρουσία του έτους 2005-2006 απο την ένωση μουσικοκριτικών για να παραστεί σε τελετή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Τρίτη , 1  Μαίου 2007, ώρα 19.00

στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

 

Συναυλία με την συμφωνική ολλανδική ορχήστρα  νέων Χάγης
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Συμπολιτείας  και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό  χώρο διακοπών  „Ελληνικόν Ειδύλλιον“ Σελιανιτίκων

σε έργα κλασικών συνθετών και Μίκη Θεοδωράκι

Στον Κήπο των Μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα

Διευθυντής ορχήστρας ο Marco C. de Bruin
Στο Κοντσέρτο  του Μπαχ για Ορχήστρα και πιάνο συμμετέχει ο έλληνας σολίστας πιάνου  Μάριος Καζάς
Πρόγραμμα

Max Bruch                 Kol Nidrei

Σολίστας  ο Thijs van Dijk

A. Dvorak                     Τραγούδι του Φεγγαριού

Σολίστα η  Lilian Farahani

Mikis Theodorakis     Χορός των Χαρταετών        

F. von Suppe      Προανάκρουσμα  για τον μυθολογικό Τάνταλο

Μουσική
από τον κινηματογράφο
 

Hans Zimmer        Πειρατές της Καραβαικής

Geert Rubingh        Clap Trap

 J.S. Bach  Κοντσέρτο σε ρε ελάσσονα  για πιάνο και ορχήστρα 
Σολίστας   ο  Μάριος Καζάς

Ο Μάριος Καζάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη μελέτη του πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο, όπου σπούδασε με υποτροφία στην τάξη της κας Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της σολίστ Ντόρας Μπακοπούλου και συνέχισε  τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε το 2001  με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη (τάξη Ν. Μπακοπούλου).Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου (Λέσχης Φίλων Jose Carreras, Μουσικοί Αγώνες Υπουργείου Παιδείας, Διαγωνισμός “Χρυσή Μούσα”) και έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Art and Education in the 21st century”. Στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. του 2004 βραβεύτηκε με

Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού και χρυσό μετάλλιο, καθώς και με χρυσό μετάλλιο απ την UNESCO
 

 


 ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ

- ένας Κήπος των Μουσών -
 Ανδρέας Ντρέκης
 Γενικός  διευθυντής στο „Ελληνικόν Ειδύλλιον 
 GR-25100 Σελιανίτικα Αιγίου
 Τηλ. 0030-26910-72488, Κινητό:
  6972 263356
 
E-Mail: hellenikon@idyllion.gr Ιστοσελίδα: www.idyllion.gr
 
Προτάσεις συναυλιών για  στην πόλη σας
ή το σχολείο σας το 2008

από  συμφωνικές ορχήστρες νέων εξωτερικού
Έξοδα σας, στις περισσότερες φορές μόνο ένα καλό φαγητό μετά την συναυλία !


Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι  
 
Για μια συνεργασία μαζί σας για συναυλίες  στην πόλη σας ή στο δικό σας χώρο με
συμφωνικές ορχήστρες που θα ευρίσκονται φιλοξενούμενες σε μας στο
"Ελληνικον Ειδύλλιον", ένας Κήπος των Μουσών , στα Σελιανίτικα  Αιγίου όπως μεταξύ 27 Μαρτίου  έως 3 Απριλίου,  8-14 Μαίου,   21-25 Ιουλίου,  12- 15  Αυγούστου και 6-15 Οκτωβρίου 2008, σας στέλνω τις προτάσεις μου 
με στόχο την προβολή της κλασικής μουσικής στο τόπο μας αλλά και των ταλαντούχων παιδιών  του που θα ήθελαν  να συμπράξουν σαν σολίστες με συνοδεία της ορχήστρας.
Εάν έχετε κάποιον νέον δεξιοτέχνη  στην πόλη σας ή στο σχολείο σας,μπορούμε να τον φέρουμε ένα- δύο μήνες νωρίτερα  σε επαφή με την ορχήστρα για ποιό έργο θα προετοίμαζε να παίξει σαν σολίστας μαζί  της.
Για κάθε επιλογή ορχήστρας  που μας ζητήσετε  θα λάβετε όλες τι αναγκαίες πληροφορίες προγράμματος /φωτογραφίες/βιογραφικά για ορχήστρα , σολίστες και μαέστρο.

 Εάν πάλι σεις θα θέλατε  σε άλλες ημερομηνίες συμφωνικές ορχήστρες ή και χορωδίες στην πόλη σας, εν σχέση με τις ημερομηνίες των φιλοξενουμένων μας , που εφέτος   σας προτείνουμε ,  τότε  ειδοποιήστε μας  6-12 μήνες νωρίτερα , ίσως να μπορέσουμε  να σας  βρούμε ορχήστρα ή κα χορωδία τότε που εσείς προγραμματίζετε το φεστιβάλ σας με ει δυνατόν τα λιγότερα  έξοδα για σας και πολλές  φορές να έχουν στο πρόγραμμα τους και ένα-δύο έργα από δικές σας  προτιμήσεις.

Με κάθε εκτίμηση
Ανδρέας Ντρέκης τηλ. 26910 72488 κιν. 6972 263356 
www.idyllion.gr

 Α)

Ορχήστρα 47 νέων από την πόλη Wil Ελβετίας. Συναυλίες από 27 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου
( 27 Μαρτίου στο 4. Γυμνάσιο Αιγίου, 30 Μαρτίου παίζουν στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι
, στις 31 στο μουσικό Γυμνάσιο Τρικάλων 2 Απριλίου στο Γυμνάσιο Καμαρών Αιγίου)

Πρόγραμμα:
Το έργο Αρ.  415 του W.A. Mozart για  πιάνο και  ορχήστρα 
Στο πιάνο ο διακεκριμένος  Ρώσος Πιανίστας
Pavel Pozdyshev

 (περισσότερες πληροφορίες με φωτογραφίες δύνανται να αποσταλούν με E-mail)

Επί πλέον μικρό ρεσιτάλ πιάνου κλασικού έργου από τον πιανίστα
Dimitri Shostakovich: Το δεύτερο μέρος από το έργο 2 για πιάνο και ορχήστρα  Αρ. 102
Σε αυτό το έργο, 7 λεπτών, μπορεί να παίξει σαν σολίστας  ένας δικό σας ταλαντούχος μαθητής πιάνου !
G.F. Haendel: To Μαρς από το ορατόριο   „Occasional“  και το Μινουέτο από το Ορατόριο „Σαμψών“
Schubert To Μινουέτο από την 5 Συμφωνία και το έργο Rosamunde(μουσική Μπαλέτου)
Το Tango Argentino του Πιατσόλα με όλη την ορχήστρα
και 2-3  επιλογές συμφωνικών έργων  από το κλασικό ρεπερτόριο 

Έχετε έξοδα, ένα καλό φαγητό για την ορχήστρα . Διαθέτουν δικό τους 
μεταφορικό μέσο.....

ΤΟ 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

 Την Παρασκευή 28-03-2008 και ώρα 12:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Αιγίου όλα ήταν έτοιμα. Ο μαέστρος Martin Baur σήκωσε την μπαγκέτα και τα 45 παιδιά από την πόλη Wil  της Ελβετίας φούσκωσαν τα πνευμόνια τους για την πρώτη νότα.

 Όταν την χαμήλωσε, υπέροχες μελωδίες άρχισαν να πλημμυρίζουν την κατάμεστη από μαθητές αίθουσα του σχολείου μας. Και το πιο έμπειρο αυτί δεν πίστευε ότι αυτό το ηχητικό κομψοτέχνημα έβγαινε από μαθητές . Έπαιξαν έργα δύσκολα,  μεγάλα και απαιτητικά. Ρεπερτόριο κλασικό και σύγχρονο. Στο πιάνο ο διακεκριμένος Ρώσος πιανίστας Pavel Pozdyshev.  Με την απλότητα που τους διέκρινε μετά από κάθε έργο υποκλίνονταν ταπεινά  και συνέχιζαν. Ήταν ξένοι μα με τη γλώσσα της μουσικής, μας είπαν πολλά, πάρα πολλά. Είναι Πάσχα στον τόπο τους μα στην ξεκούραση,  δημιουργούν και μας διδάσκουν.

 Φλάουτα κλαρινέτα όμποε κόρνα τρομπόνια σαξόφωνα πιάνο βιόλες και βιολιά το καθένα με τη δική του γλώσσα είπαν το τραγούδι της φιλίας και της ευαισθησίας. Η αίθουσα πότε φουρτούνιαζε και πότε γαλήνευε με τα κύματα της μουσικής τους .Εμείς  ταξιδεύαμε μαζί τους και τότε το 4ο Γυμνάσιο έγινε Μέγαρο Μουσικής.

  Ο κ. Ανδρέας Ντρέκης, γενικός διευθυντής του  <ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ> εξηγούσε και  παρουσίαζε τα έργα. Ευγενικός και καλοσυνάτος είναι αυτός που μεσολάβησε να έρθει η ορχήστρα χωρίς να μας επιβαρύνει στο ελάχιστο. Αυτός τους έφερε με πούλμαν στο σχολείο μας, αυτός τους πήρε και πάνω απ΄ όλα κανόνισε αυτήν την καταπληκτική ορχήστρα να παίξει για μας.   Τους ευχαριστούμε όλους.

 

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Αιγίου.  


 Β)

Ορχήστρα νέων από  Ludwigsburg Γερμανίας 50 άτομα: Συναυλίες από 8 έως
και 14 Μαίου  ( Κυριακή 11 Μαίου παίζουν στο Κιάτο και 14 Μαίου στ Αίγιο)

 Πρόγραμμα

L.v.Beethoven,  Εισαγωγή από την όπερα „Τα πλάσματα του Προμηθέα “ op. 43

G.M.MonnKονσέρτο  g-moll για Βιολοντσέλο και ορχήστρα
Σολίστας ο
Jonas Palm, 14 ετών, πρώτο Βραβείο μουσικής νεότητας όλης της Γερμανίας του έτους 2007

L.v.Beethoven Συμφωνία , Πρώτη Συμφωνία C-Dur op. 21

Διευθυντής ορχήστρας:  η  κυρία
Sabine Schönberger

Έξοδα για σας,  ένα καλό φαγητό
 για την ορχήστρα  και ίσως και τα έξοδα μεταφοράς  ενός λεωφορείου Σελιανίτικα –πόλη σας – Σελιανίτικα με  συνδυασμό  επίσκεψης ενός αρχαιολογικού χώρου γιατί δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο. Σε περίπτωση μιας αδυναμίας στην μεταφορά θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια ενδιάμεση  λύση.
 

Γ)

Συμφωνική Ορχήστρα 90 νέων μουσικών από  την πόλη  Boeblingen  Βαυαρίας, νοτίου Γερμανίας.
Συναυλίες από 21 έως και 25 Ιουλίου 2008
(παίζουν  21 Ιουλίου στα Σελιανίτικα και 22 Ιουλίου  στο Κιάτο)

 Πρόγραμμα:
Από την  Συμφωνία 9 του
Dvorak το πρώτο και το δεύτερο μέρος. Eπίσης  από  τον κινηματογράφο Star wars, James Bond, Pirates of the Caribbean, Titanic, Lord of the Rings, Blues brothers  αλλά και  Radetzky-Marsch, και το Βασιλικό Βαλς του Johan Straus

Διευθυντής ορχήστρας:  o κύριος  Stefan Bergtold
Έξοδα για σας ένα καλό φαγητό
 για την ορχήστρα.  Διαθέτουν δικό τους 
μεταφορικό μέσο.....

Δ)

Συμφωνική Ορχήστρα 80 νέων μουσικών από
 την  Αυστρία: Συναυλίες από 12 έως και 15 Αυγούστου  2008
(Τρίτη 12 Αυγούστου παίζουν στο Κιάτο , Τετάρτη 13 Αυγούστου στο Ναύπλιο  και 15 Αυγούστου στον Κήπο των Μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα )

Πρόγραμμα

Μια βιενέζικη βραδιά στην πόλη σας

Πολλά  έργα  Βάλς του  Johan Straus εν των οποίων τα τρία με συνοδεία 3 χορευτών Μπαλέτου. ΤΡΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ χορευτικά  τραγούδια με την συμφωνική  ορχήστρα  και ένα έργο του Vivaldi για ορχήστρα  βιολιών  και  δύο κιθάρες από δύο νέους Έλληνες σολίστες. Στο τέλος καλούνται οι προσκεκλημένοι σας να χορέψουν 2-3 βαλς και 2-3  συρτάκια  υπό τους ήχους της ορχήστρας !!
Έξοδα για σας, ένα φαγητό
 για την ορχήστρα  και τα έξοδα μεταφοράς  ενός λεωφορείου Σελιανίτικα –πόλη σας – Σελιανίτικα με  συνδυασμό  επίσκεψης ενός αρχαιολογικού χώρου γιατί δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Ε)

Συμφωνική Ορχήστρα 50 νέων μουσικών από  την πόλη Trier, Γερμανίας.
Συναυλίες από 6 μέχρι και 15 Οκτωβρίου 2008  ( Πέμπτη 9  Οκτ. παίζουν  στην Λεόντιο Σχολή στην Αθήνα και Κυριακή 12 Οκτ.  παίζουν στο Κιάτο)

Πρόγραμμα
Έργα  Βάλς του  Johan Straus και και ωραίες επιλογές από το διεθνή κλασικό ρεπερτόριο

Έξοδα για σας, μόνο
ένα καλό φαγητό
 για την ορχήστρα , έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο. 

 

Προαναγγελία για το 2008

Στις  15.8.2008  
Βραδιά με βιενέζικο χορό
, Γιόχαν Στράους , βαλς, μπαλέτο και Λυρικό τραγούδι από 60 όργανα νεανικής συμφωνικής ορχήστρας
από την Αυστρία μέσα στον κήπο μας. Η για τα ελληνικά δεδομένα εξαιρετικά ωραία και σπάνια  βραδιά με χορό για όλους, θα συνοδεύεται με άφνονο κρασί, αναψυκτικά  και πολλές πικάντικες γεύσεις. Ένδυμα επίσημο. Κρατήσεις συμμετοχής - μέχρι 200 άτομα- γίνονται από τώρα. Τηλ .26910 72488 κιν. 6972263356
 

 Πρόγραμμα συναυλίας βιενέζικης βραδιάς
 της συμφωνικής ορχήστρας νέων του μουσικού σχολείου Bemdorf-Triestingtal Αυστρίας
στον Κήπο των Μουσών, στο Ελληνικόν Ειδύλλιον
στα Σελιανίτικα, Παρασκευή, 15. 8. 2008 ,  ώρα 21.00

 

                                        Μαέστρος Dominik Taschler

 

            Big band

            Star Wars (Big Band)                                                          John Williams

Sailing                                                                                    Gavin Sutherland

Trumpet tunes                                                                      H. Purcell

Prelude aus Tedeum                                                          M.-A. Charpentier

Solist:             Tobias Günter

Lullaby of Birdland                                                              George Shearing

Smoke gets in your Eyes                                                    Jerome Kern

Take five                                                                                Paul Desmond

Σολίστες:        Theresa Ungerböck – Φλάουτο

                                   Nikolaus Singhania – Τρομπόνι   

 

Συμφωνική ορχήστρα

Παίζει Βαλς, Πόλκες και Μαρς

Frühlingsstimmen-Walzer, Op. 410                                 Johann Strauss

                                                                                                (1804-1849)

Annen Polka, Op. 117                     Johann Strauss , ο γιος (1825-1899)

Polka francaise Γρήγορη Πόλκα σε συνοδεία χορού Μπαλέτου                                                                                                      

Concerto für Tenor-Posaune in B-Dur                            G. Chr. Wagenseil

            1.Satz Allegro                                                                       (1715-1777)

Σολίστας        Nikolaus Singhania

           Love is blue   (Big Band)                             Pierre Cour - Mantovani

Taiko (Big Band)                                                                  William Windham

 

Διάλειμμα

 

Deutschmeister-Regiments-Marsch, Op.6                      Wilh. Aug. Jurek

                                                                                                            (1870-1934)

Auf Ferienreise, Op.133                                                     Josef Strauss

          Γρήγορη Πόλκα σε συνοδεία χορού Μπαλέτου                                    (1827-1870)

 

     Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου

Air                                                                               Johann Sebastian Bach

                                                                                                (1685-1750)

„Badinerie“ aus der h-moll Suite                           Johann Sebastian Bach

                                                                                            (1685-1750)

Σολίστες:        Theresa Ungerböck

Hanna Mikschicek  
                                    

Κοτσέρτο σε  D-dur   για κιθάρα και ορχήστρα Βιολιών      Α.Vivaldi                      
            1
und  2 μέρος                                                                          1675-1741)

Σολίστας ο   Κωνσταντίνος Γεωργιλάς  αριστούχος μαθητής
           της κ.  Μαρίας
Καβούνη  του πατραικού ωδείου Αιγίου


 

       3 Ελληνικά Συρτάκια  με την συμφωνική ορχήστρα
          
Επιπόλαιο με λες,
          
O Σταμούλης ο λοχίας,
           Στα χέρια σου μεγάλωσα


       Διάφορα έργα με την συμφωνική ορχήστρα

Sunrise, sunset (Big Band)                                                Jerry Bock

Memory (aus “Cats”)                                    Andrew Lloyd Webber

Moulinet-Polka, Op.57                                                        Josef Strauss

Polka francaise

„Im Weißen Rössl“ am Wolfgangsee…                           Ralf Benatzky

            Was kann der Sigismund dafür…                                                (1884-1957)

Σολίστας ο Günther Fiala Τραγούδι και χορός Μπαλέτου  

Yesterday (Big Band)                                                          John Lennon &

Paul Mc Cartne

Pirates of the Caribbean                                                     Klaus Badelt

         Χορογραφία Μπαλέτου : Anita Rindler

Τέλος

Επί πλέον

An der schönen, blauen Donau, Op. 317                       Johann Strauss

            Τα κύματα του Δουνάβεως  με χορό  Μπαλέτου                                                                      

             Radetzky-Marsch, Op. 228                                                Johann Strauss

         Το ωραιώτερο μάρς, το Ραντέσκι μαρς                                                                     

          Και μετά το επίσημο τέλος
 
Πρόσκληση στους παρευρισκόμενους
  ακροατάς να χορέψουν με  την ορχήστρα βιενέζικα βαλς και μαρς, ακολουθεί προσφορά κρασιού και γεύσεων στο κήπο μας.
       Για όσους θέλουν αφήνουν μια μικρή χρηματική προσφορά στα παιδιά της ορχήστρας
 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ /ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ
ΑΝΔΡΕΑ ΝΤΡΕΚΗ

Andreas Drekis
General Manager Hellenikon Idyllion
GR-25100 Selianitika/Egion
Tel.: 0030-26910-72488
E-Mail: hellenikon@idyllion.gr
www.idyllion.gr


_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
ΟΙ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  2004
Για ακριβείς πληροφορίες προγράμματος  2004 επιλέγετε  http://www.idyllion.gr/ProgrE2004.htm 

 Σε συνέχεια των ανοιξιάτικων εκδηλώσεών μας, σας ανακοινώνουμε
το καλοκαιρινό πρόγραμμά μας 2004, με εορταστικά δρώμενα για την κλασική  μουσική,τα ελληνικά γράμματα και τις τέχνες
.

 
29 Ιουλίου: Βραδιά με Άριες, Έντεχνο Τραγούδι
στον κήπο των μουσών, στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα  Σελιανίτικα Αιγίου. Ώρα  21.30
με τον Παναγιώτη Γώγο στο Πιάνο και τους Άνια Μέιερ, σοπράνο και Ματίας  Λούτσε, βαθύφωνο.
Λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό, με βιογραφικά και φωτογραφίες, όπως και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο
αλλά και για έγκαιρες Δηλώσεις Συμμετοχής  λαμβάνετε στο τηλ.26910 72488 ή στην Ιστοσελίδα μας
www.idyllion.gr
επιλέγοντας το 
Πρόγραμμα 2004  στα αγγλικά  http://www.idyllion.gr/ProgrE2004.htm 
ή στα γερμανικά  http://www.idyllion.gr/Programm2004.htm

 31 Ιουλίου: Βουκολική Συναυλία συμφωνικής ορχήστρας πνευστών και μουσικής δωματίου εγχόρδων
στους πρόποδες του Χελμού στα ύδατα της Στυγός με πανσέληνο και με θέα το μυθολογικό βουνό.  Ώρα 21.00.
 

Η διεθνώς βραβευμένη συμφωνική ορχήστρα 80 νέων μουσικών της πόλης Σίνγκεν της Γερμανίας ερμηνεύει κάτω από τα πλατάνια της μεγάλης πλατείας στην Περιστέρα Ακράτας
διεθνείς και ελληνικές μελωδίες για  δύο ορχήστρες , μια μεγάλη ορχήστρα 60 πνευστών και  μια 15 εγχόρδων. Οι  ίδιες Ορχήστρες θα δώσουν και σε άλλες πόλεις υπό την αιγίδα των τοπικών αρχών, σε συνεργασία με το Ελληνικόν Ειδύλλιον κοντσέρτα
όπως αναφέρονται κατωτέρω:
1 Αυγούστου στο Άργος (στους στρατώνες), 2 Αυγούστου στο Λουτράκι, στην κεντρική πλατεία Λουτρακίου, 3 Αυγούστου  στα Σελιανίτικα, κατα μήκος των παραλιών
,
 4 Αυγούστου στη Ναύπακτο
στο Λιμάνι, 7 Αυγούστου στο Ελληνικόν Ειδύλλιον, στον  κήπο των μουσών με πρόγραμμα  διαφορετικό, μόνο  μουσικής δωματίου.
Επακολουθεί μικρή δεξίωση.
Για ακριβές πληροφορίες αυτού του προγράμματος επιλέγετε 
http://www.idyllion.gr/ProgrE2004.htm  όπως  και  http://www.idyllion.gr/Thenextevents.htm
Όλες οι Συναυλίες αρχίζουν στις 21.00.

 21  και 23 Αυγούστου:  Όπερα «Ορφέας και Ευρυδίκη» του Γκλουκ
 
και νικητήριοι Ύμνοι του Πινδάρου του Σπύρου Μάζη.

 Ένα βραβευμένο έργο από τον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το Ελληνικόν Ειδύλλιον το 2003,
 προς τιμήν του Πινδάρου και των αθλητών νικητών στους αρχαίους αγώνες (Περισσότερες πληροφορίες  για τον διαγωνισμό και τα δοθέντα βραβεία
όπως και Βίντεοκλίπ στην http://www.idyllion.gr/results_of_the.htm ). Η Όπερα και οι Ύμνοι παρουσιάζονται σε πρώτη  παγκόσμια εκτέλεση
από την “΄Οπερα Στούντιο” της πόλης Μεράν Ιταλίας, με 100 μουσικούς, ορχήστρα και χορωδία και διεθνώς βραβευμένους πρωταγωνιστές
στο λυρικό τραγούδι, παρουσιάζονται στο αρχαίο θέατρο του Άργους στις 21 Αυγούστου ώρα 21.
00
και στο αρχαίο θέατρο των Οινιάδων στις 23 Αυγούστου. Ώρα  21.30.
Μια μοναδική παράσταση– ύμνος στην έντεχνη μουσική και στον ελληνικό πολιτισμό
 
Για ακριβές πληροφορίες αυτού του προγράμματος επιλέγετε   .http://www.idyllion.gr/Thenextevents.htm

Από 17 έως 18Αυγούστου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις πρόβες  της όπερας που γίνονται στον κήπο των μουσών
του Ελληνικού Ειδυλλίου με προσκλήσεις που διατίθενται.


27 Αυγούστου: Λυρικά τραγούδια  από όπερες και οπερέτες του παγκόσμιου ρεπερτορίου  
 
και πανηγυρικά συνφωνικά έργα με την εκατονταμελή ορχήστρα και χορωδία από το Μεράν της Ιταλίας,
στα  Σελιανίτικα, στην  κεντρική  πλατεία . Ώρα 21.30.

3 Σεπτεμβρίου:  Ελληνικής Μυθολογίας Μουσικόν Εγκώμιον

στον κήπο των μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα ώρα 21.00 . Βραδιά έντεχνου τραγουδιού με άριες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, εμπνευσμένες από την αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Ερμηνεύουν: Η καθηγήτρια του σεμιναρίου λυρικού τραγουδιού (σοπράνο της όπερας του ΄Εσσεν) κ. Σοκόρσκα Κβίκα και οι μαθητές του Σεμιναρίου της.

4. Σεπτεμβρίου: Κλασσικού Αττικού Λόγου Εγκώμιον

 στον κήπο των μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον στα Σελιανίτικα. Ώρα  20.00. Παρουσιάσεις των  αποσταλθέντων κειμένων από τον έκτο διεθνή διαγωνισμό  μας
 «Αγών Αττικισμού» και των θεατρικών  φιλοσοφικών διαλόγων- αττικιστί γραμμένων- των μαθητών του Σεμιναρίου Ελληνομαθείας, που διεξάγεται εφέτος
από 22 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στον κήπο μας.
Είναι δυνατή η συμμετοχή, κατόπιν τηλεφωνήματος, σε αυτό το μοναδικό Σεμινάριο “οξύνοιας ” (που πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά με διεθνή προσέλευση)
 καθενός γνώστη και λάτρη της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης, γιατί οι συμμετέχοντες  συνομιλούν στα κλασικά  ελληνικά. Βλέπε πρόγραμμα 2004 στην Ιστοσελίδα  μας.
Ακολουθούν: Μία ιστορικού περιεχομένου ομιλία
«Θρησκευτικά κινήματα και η Χριστιανοσύνη στoυς πρώτους αιώνες της» του Γερμανού ελληνιστή καθηγητή του σεμιναρίου κυρίου
Λευκόθυμου Κβάκ στα νέα ελληνικά. Η βραδυά συνεχίζεται  με αρχαίες ελληνικές και παραδοσιακές  γεύσεις συνοδευόμενες από κιθάρες, παρέα με συζήτηση,
χορό και  τραγούδια κάτω από τις κληματαριές  του κήπου. Δηλώσεις Συμμετοχής για το γευστικό και μουσικό  μέρος του προγράμματος γίνεται αναγκαία
εκ των προτέρων λόγω προπαρασκευής των υλικών και κρατήσεις θέσεων.

11. Σεπτεμβρίου:
Βραδιά αφιερωμένη στο χιούμορ από την Ενωτική Πορεία Συγγραφέων, στον κήπο των μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον
στα Σελιανίτικα. Ώρα  20.00.  
Το πρόγραμμα διανθίζεται μουσικά και θ’ ανακοινωθεί λεπτομερώς προσεχώς.

Αρχές Σεπτεμβρίου γνωστοποιείται το πρόγραμμα του φθινοπώρου που αρχίζει από 15 Σεπτεμβρίου  μέχρι τέλος Οκτωβρίου με συμφωνικές Ορχήστρες,
όπως  του Πανεπιστημίου Μάρμπουργκ  Γερμανίας (60 όργανα), της ορχήστρας εγχόρδων «Σάντα Μαρία» από την  Ελβετία και 3 χορωδίες,.
Ήδη έχει προγραμματιστεί η πρώτη συναυλία στην  Αθήνα,  της ελβετικής ορχήστρας με 30 έγχορδα στις 11 Οκτωβρίου στην  αίθουσα εκδηλώσεων
του αμερικάνικου κολλεγίου 
Deree. Ώρα Έναρξης  14.15.

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 Τετάρτη 27.Οκτωβρίου, ώρα 20.00
στο Αίθριο του αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου
 

Βραδιά εκκλησιαστικής χορωδίας
με έργα μεγάλων κλασικών συνθετών από την αρχαιοκλασική εποχή μεχρι σήμερα
συνοδεία Πιάνου.
Θα ερμηνευθούν  και 4 έργα -
Ύμνοι  βυζαντινής ορθόδοξης εκκλησιαστικής Μουσικής

Όπως το „Φώς Ιλαρόν“ ,  „Τω Υπερμάχω“ και άλλα.
Από την χορωδία του καθεδρικού ναού
της Βόννης Γερμανίας
Διευθυντής  χορωδίας
 ο Μάρκους Καράς

Μία σπάνια, ενδιαφέρουσα και τιμητική εκδήλωση
για την πόλη του Αιγίου

Είσοδος ελεύθερη
Οργάνωση - προσφορά από το πολιτιστικό συγκρότημα
Ελληνικόν Ειδύλλιον και με την ευγενή διάθεση της Αίθουσας από τον Δήμο Αιγίου. 

Το Πρόγραμμα 

Program: Oldclassical vocalpolyphony:

"
Christ ist erstanden³ - in  alliance with psalm 118, 14.15 (gregorianisch,
bzw. Fortunato Santini, 1778-1861)

"
Tu solus qui facis mirabilia³ - an oldspiritual christhymn (Josquin
Desprez, um 1440-1521)

"
Exsultate justi in Domino³ - psalm 33, 1-3 (Ludovico Grossi da Viadana,
1564-1645)

"
Spiritus Sancti gratia³ - oldspiritual hymn (Melchior Vulpius, um
1570-1615)

"
Laudate Dominum³ - psalm 150, 1.2.3.5b.6 (Giovanni Ottavio Pitoni,
1657-1743)

"
Regina coeli³ - marianian hymn (Antonio Lotti, 1667-1740)


20.
century:

"
Wie der Hirsch schreiet nach frischem Wasser³ - psalm 42, 2.3 (Hugo
Distler, 1908-1942)

"
Ubi caritas et amor, Deus ibi est³ - hymn for six voices choir
(
Maurice Duruflé, 1902-1986)

"
Kyrie eleison³ - Gregorianik meets Jazz (Thomas Gabriel, *1957)

"
Ave Maria³ - motette for four- to seven voices choir (Markus Karas,
*1961)

Magnificat "Meine Seele preist die Größe des Herrn³ - a praise for solo,
choir and organ (Alan Wilson, *1947)


Romanticism:

"
Dextera Domini³ - psalm 118, 16.17 (Josef Gabriel Rheinberger, 1839-1901)

"
Ach arme Welt, du trügest mich³ - motette (Johannes Brahms, 1833-1897)

"
Wirf dein Anliegen auf den Herrn³ - psalm 55, 23; 108, 5; 25, 3 (Felix
Mendelssohn Bartholdy, 1809-1847)


"
Jauchzet dem Herrn, alle Welt³ - psalm 100 (Felix Mendelssohn Bartholdy,
1809-1847)

"
Richte mich, Gott³ - psalm 43, 1-5 (Felix Mendelssohn Bartholdy, 1809-1847)

"
Warum toben die Heiden³ - psalm 2, doubble choire motette (Felix Mendelssohn
Bartholdy, 1809-1847)


"
O Padre nostro³ - "Vater unser³ for five voices choir (Guiseppe Verdi,
1813-1901)

"
Ave Regina caelorum³ - marianian hymn (Josef Gabriel Rheinberger,
1839-1901)

"
Abendlied³ - motette for six voices choir (Josef Gabriel Rheinberger,

1839-1901)

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 Προηγούμενες εκδηλώσεις 2004-2001
όπως εγράφησαν τοτε...

βλεπε και Πρόγραμμα 2004 
http://www.idyllion.gr/ProgrE2004.h


 
20-28 Αυγουστου :Συμφωνικη ορχηστρα και χορωδια
100 εφηβων μουσικων
με διεθνως  βραβευμενους σολιστας

απο το Μεραν της Ιταλιας 
παρουσιαζει
  την Οπερα
            

                           "Ορφεας και Ευρυδικη" του   Γκλυκ με δικα της σκηνικα  και φωτιστικα 
 

 Οπερα   "Ορφεας και Ευρυδικη"

                           οπως και    το εργο του Σπυρου   Μαζη  " Πεντε Νικητηριοι Υμνοι του Πινδαρου "για  ορχηστρα
                           και χορωδια  που τραγουδα στα αρχαια ελληνικα, 
                           προς τιμην του Πινδαρου και των  νικητων στα αγωνισματα του Πενταθλου
                           στους αρχαιους αγωνας ,  πρωτη παγκοσμια   εκτελεση- απο τα
  βραβευμενα εργα 
                           του παγκοσμιου διαγωνισμου
  συνθεσεως  που προκηρυξε 
το "Ελληνικον Ειδυλλιον" το 2003,
                           βλεπε  
http://www.idyllion.gr/NewsE.htm
                           Λογω μεγαλυτερου κοστους
 αυτης ειδικα της παραστασεως
                           περαν του ενος γευματος και της μεταφορας προεχει ιδικη συνεννοηση με τους Μουσικους.

                       
   
Πρωτες πολεις  ή πνευματικα  κεντρα που εχουν κλεισει  ειναι:

                          Δημος Αργους στις 21 Αυγουστου στο αρχαιο θεατρο,  στις 23 Αυγουστου  στο Φεστβαλ Οινιαδων
                          στο αρχαιο Θεατρο των Οινιαδων ,
 
                         
 

23 Σεπτ. – 1 Οκτωβριου: Συμφωνικη Ορχηστρα  60  σπουδαστων του Πανεπιστημιου

                                  του  Μαρμπουργκ Γερμανιας .  Στο Ρεπερτοριο περιλαμβανονται

                         το κοντσερτο για Πιανο και  Ορχηστρα  Αρ. 21  του  Μοτσαρτ 

                                 με τον ελληνα πιανιστα Παναγιωτη Γωγο. Το προανακρουσμα Ρομεος και

                                Ιουλια του  Τσαικοφσκι και η Ογδοη Συμφωνια του Ντβορζακ
                               
Πρωτες ημερομηνιες  που εχουν κλεισθει: . Αναμενονται στις επομενες ημερες


3-12  Οκτωβριου: 

Η συμφωνικη Ορχηστρα  "Σαντα Μαρια " 45  μουσικων
απο την  Λουκερνη
 
Ελβετια.

Η συμφωνικη Ορχηστρα  "Σαντα Μαρια"  σε Κοντσερτο
στην νεα μεγαλοπρεπη Αιθουσα συναυλιων  "KKL" στην Λουκερνη

 

                       11 Σεπτεμβριου στην Αθηνα στο
                       αμερικανικο   Κολλεγιο
Deree  κaι  με ανοικτη ημερομηνια. στην 
                       Αιθουσα του
 αρχαιολογικου μουσειου Αιγιου 
υπο την Αιγιδα του Δημου Αιγιου
                                

  
13-19 Οκτωβριου: Χορωδια  35 μουσικων απο  την Γερμανια.
                        
με Γκοσπελ -Τραγουδια   
Πρωτες πολεις που εχουν κλεισθει ειναι:
                         Στην Αθηνα στς 13.10 

14-19 Οκτωβρίου
 Β./Χορωδία  30 μουσικών από την πόλη Ράδεπμποηλ της Γερμανίας σε ρεπερτόριο: Άριες και χορωδιακά έργα από διάφορες όπερες,
από το έντεχνο γερμανικό και ελληνικό τραγούδι και από την εκκλησιαστική μουσική για σόλο σοπράνο , πιάνο και χορωδία. Πρώτες ημερομηνίες που έχουν κλεισθεί.
 Στις 15.10.στην Κηφισιά στην Αθήνα στην αίθουσα του Δημαρχείου  στις
  19.30 η ώρα

 24 - 29 Οκτωβριου: Εκκλησιαστικη Χορωδια του καθεδρικου ναου της Κολονιας

      Στο Ρεπερτοριο  χορωδιακα εργα  της αρχαιοκλασικης , της ρομαντικης και της συνχρονης εποχης

                     


Για καθε πληροφορια  και δικες σας προτασεις  καλλιτεχνικης  συμμετοχης σας

με τα ξενα συγκροτηματα για το 2004  αλλα και για το 2005 που ηδη
εχουν αρχισει  να κλεινουν ημερομηνιες


οπως  και αρχας Σεπτεμβριου 2005  η ορχηστρα  Bavarian Classics με μαεστρο τον Βαλτερ Κεμπφελ 
που εχει διευθυνει
τις συμφωνικες ορχηστρες του Τοκιο και του Βερολινου και αφιλοκερδως θα προεβαλαν και ελληνες Δημιουργους σαν Σολιστες
ή σαν Συνθετες ερμηνευοντας ενα εργο των
επικοινωνησατε  μαζι  μας  στο
Τηλ. 26910 72488  Φαξ -72791  ή - 68040.

Επισης αρκετες  πληροφοριες  για το Ρεπερτοριο, βιογραφικα της ορχηστρας ή της χορωδιας ή του διευθυντη της
ή των σολιστς με  φωτογραφιες
οπως και για καλοκαιρινα διεθνη μουσικα σεμιναρια που διοργανωνoνται στον χωρο μας
 τσελου, λυρικου τραγουδιου
 και ελληνικης κλασικης γραμματειας
οπως
το “ Αττικιστι διαλεγεσθαι και φιλοσοφειν” για το οποιο ειδικα προσφερεται
δωρεαν διαμονη στους συμμετεχοντες  απο το Ελληνικον Ειδυλλιον -
 επιλεγετε
http://www.idyllion.gr/InhaltClassG.htm 

 
ο
πως και   Videoklip  με τον  Ελληνιστη   καθηγητην του Σεμιναριου   κ .Helmuth Quack 
Introduction by Mr Quack
 αλλα και οπως και εσεις παρομοια δικα σας 
 μπορειτε να ελθετε και να διεξαγαγετε στον ειδικα διαμορφωμενο  κηπο  των Μουσων,
 
 βλεπετε κανοντας κλικ στο  προγραμμα στα αγγλικα    
 http://www.idyllion.gr/ProgrE2004.htm  


 και  στα   γερμανικα 
http://www.idyllion.gr/Programm2004.htm

 της ιστοσελιδας μας σε 4 γλωσσες   
www.idyllion.gr
 Για περισσοτερες πληροφοριες  μας τηλεφωνητε. 26910 72488

 ______________________________________________________________________________________________________-

 ο Δήμος Συμπολιτείας σε Συνεργασία
 με το  «Ελληνικόν Ειδύλλιον» Σελιανιτίκων

οργανώνει και προσκαλεί σε ένα

 Πρωινό Συμφωνικής

 Μουσικής Πανδαισίας

στον κήπο του Ελληνικού Ειδυλλίου στα Σελιανίτικα

 την Κυριακή 26.Σεπτεμβρίου
 στις 10.30 , ώρα

 Η Συμφωνική Ορχήστρα 60 σπουδαστών του Πανεπιστημίου του Μάρμπουργκ Γερμανίας θα ερμηνεύσει

 Α)Το κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα  Αρ. 21  του  Μότσαρτ με τον έλληνα πιανίστα Παναγιώτη Γώγο,

 Β)Την Όγδοη Συμφωνία του Ντβόρζακ,

 Γ) το έργο για σαξόφωνο και ορχήστρα του έλληνα συνθέτη Σπύρου  Μάζη,

 Δ)Το Ραντέσκιμαρς και τα κύματα του Δουνάβεως του Γιόχαν Στράους

Διευθυντής Ορχήστρας

ο Alois Spriger

 

Παρασκευή 4. Ιουνίου  2004 στις 21.00 ώρα

Στον κήπο των Μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

όπως στις 6.6 στο Λουτράκι, στις  7.6. στο Μεσολόγγι και στις 8.6 στο Άργος

 

Μεγάλη Συναυλία  της συμφωνικής Ορχήστρας  νέων
της πόλης Μπέμπλινγκεν της Βαυαρίας (50 όργανα)

 

manouil ,greek songs (μη τον κοιτάς τον ουρανό)

Arsenis Selalmazidis, first violin concert of Mendelsson
 

Πρόγραμμα:


Vivaldi,  Πίκκολο-Κοντσέρτο για Φλάουτο

Mendelssohn,  Βιολί-Κοντσέρτο με σολίστα στο 1. μέρος τον 13 χρονο έλληνα
Παιδί-Θαύμα Αρσένη Σελαλμαζίδη

 

 Mendelssohn, όνειρο θερινής νυκτός

Επιλογές από το Μιουύζικαλ
"
A Chorus Line"
Επιλογές από το Μιούζικαλ
"
JamesBond"
 

 και 3 Άριες:
 Puccini,
"O mio babbino caro",
 
Richard Strauss, "Morgen"
 και από τον
Gershwin, "Summertime"

 


 
με την νεαρή μεσολογγίτισσα Σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ
 

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  

  

Ο Αρσένης Σελαλμαζίδης γεννήθηκε το 1990 στο Ουλυάνοβσκ της Ρωσίας. Το 1991 η οικογένειά του μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα.
 Άρχισε τις μαθητικές σπουδές με τον πατέρα του σε ηλικία 5 χρονών. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ, έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα Πατρών.
 Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με τους
Zakhar Bron και Sergrei Kravchenko.

           

2000,2002- 2η θέση στον Διαγωνισμό της Eurovision στην Αθήνα.

2000- Ειδικό Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Νέους Σολίστ στο Βόλο.

2001- Δίπλωμα για τη συμμετοχή του στους φιναλίστ του 1ου  Διεθνούς Διαγωνισμού Νέων Σολίστ στην Πάτρα.

2002- Ειδικό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Σολίστ στο Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία).

2003- Ειδικό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Σολίστ στη Πάτρα.

2003- Δίπλωμα για τη συμμετοχή του στον 2o κύκλο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Σολίστ στο βιολί των K. Lipinski και H. Wieniawsky στο Lublin (Πολωνία).

 

Μέχρι τώρα σπουδάζει βιολί στην Γ’Ανωτέρα στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών

Περισσότερες πληροφορίες  για την εκδήλωση  αυτή, Τηλ. 26910 72488

και Ιστοσελίδα με Φωτογραφίες   www.idyllion.gr   επιλέγοντας το Πρόγραμμα 2004

κανοντας κλικ στο  προγραμμα στα αγγλικα     http://www.idyllion.gr/ProgrE2004.htm  
και  στα γερμανικα 
http://www.idyllion.gr/Programm2004.htm

 

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΗΛΩΣΕΙΣ 2003

Sunday, July 27th 2003

οπως και at 20 hour in the Garden of the Muses

 

Program:

Répertoire : Orchestre symphonique des jeunes de Strasbourg

 Ouverture du Barbier de Séville             G.Rossini                                                                       

 La Symphonie du Nouveau Monde         A. Dvorak ( I, II, IV)                               
 Concerto pour guitare n°1                        A. Bazos                                                  
 soliste : Maria Kavouni                                                                                                                       

 Danse sacrée   pour harpe et orchestre  C. Debussy 
soliste : Séverine Nest                                                           

                                                                                                                               
 Le Vol du Bourdon pour xylophone          R. Korsakov                                                  
 soliste : Christophe Dietrich 
                                                                                                                                       
West Side Story (medley)                           L. Bernstein
                                                                          
              
Encores :                                                                                                                           
 Riverdances                                                Celtic
music                                                                                      Fantasia Fuga (guitar and bassoon )           A. Bazos                                                                   
Tango in the sky                                          R. D

:Pentathlon :  with shlide presentation!     Dinos Konstantinides

____________________________________________________________________________________________________________________________

Friday, August 8th 2003

Chamber Music Evening: Works for Cello

 

Saturday, August 9th 2003

Chamber Music Evening: Piano and Voice

more information about both events will be posted here shortly

Παναγιώτης Γώγος

Ο νέος έλληνας ταλαντούχος πιανίστας απο την Πάτρα
Το 2001 κέδισε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν
στην Αθήνα και το ίδιο έτος τιμήθηκε με τον Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2001 είναι μαθητής της
Therese Dussaut
στο
Conservatoire Νational de Toulouse της Γαλλίας .Είναι υπότροφος
 του ιδρύματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ' και επί πτυχίω φοιτητής της
Νομικής Σχολής Αθηνών.¨Έχει δώσει κοντσέρτα σε ρεσιτάλ πιάνου και

μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και της Γαλλίας.

 

______________________________________________________________________________________________________________________

Κυριακή -15.6.2003 ώρα 20.30 και Δευτέρα  Μεσιμέρι 16.6._

στον κήπο του Ελληνικού Ειδυλίου

εκδήλωση - διήμερο αφιέρωμα

στην πίοηση του έτους Καβάφη

με ομηλίες ,απαγγελίες και κοντσέρτα

απο την ενωτική πορεία συγγραφέων

και το περιοδικό Ομπρέλα

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 ΑΠΟΗΧΟΣ
 ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ

 

         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 
ΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ 

 
1999 " Ξ Η Μ Ε Ρ Ω Ν Ε Ι ¨ ΤΟΥ  ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ" ΣΤΗΝ 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ  ΚΗΠΟΥ Μ Ι Α ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
 
   Video 244 KB

 2ΟΟ1 ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ -ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΧΕΛΜΟΥ 2ΟΟ1
- ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ 55 ΟΡΓΑΝΩΝ!!
      
Video 850 KB

1993 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΛΕΙΨΕΙΑΣ , 1ΟΟ ΟΡΓΑΝΑ
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ ,ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ  ΒΑΡΒΑΡΑ  ΛΟΥΘΕΡ
ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΤΗΣ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ"
 ΤΟ  "Σ Α Μ Ι ΩΤ Ι ΣΑ"

 Video 992 KB

         

 


Πρόσκληση

Σάββατο 14. Σεπτεμβρίου 2002

Ώρα 20.00

στον  κήπον των μουσών

στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

Εκδήλωση λόγου και τέχνης

προς τιμήν του ποιητού Τάκη Αντωνίου

 

 Πρόγραμμα  

Α. Ομηλία του  Νίκου Μακρή (Δρ. Φιλοσοφίας και Συγραφέας)

με θέμα 

 " Ποιητική της θεουργίας και προμηθεικό πνεύμα στην ποίηση του Τάκη Αντωνιου"

Β. Ομηλία του Γιώργου Γιάνναρη (Καθηγητής Πανεπιστημίου-Συγραφέας)

με θέμα

Ο Αντωνίου του  "Δόκτωρ Βλαχούστους και των χαμένων προσώπων".

Γ. Μουσικοποιητικό αναλόγιο, Ποίηση του Τάκη Αντωνίου

 Αποδίδουν ηθοποιοί της Θεατρικής Σκηνής Ηλιούπολης υπό την διδασκαλία του Αργύρη Ντούσια, συνοδε'ια μουσικής

Δ.  Τιμητικόν μουσικόν ακρόαμα

με τους μουσικούς

Μάριος Καζάς , αριστεύσας νέος έλληνας Πιανίστας

σε Ρεσιτάλ Πιάνου σε έργα 

E. Grieg ,  Slapper

J.S. Bach ,  Tokata in e. moll

C. Debisy ,  Σπουδές

Ingeborg Kramer ,  σοπράνο μέλος της χορωδίας της όπερας του Βερολίνου

σε 'Αριες από  ελληνικές  καί γερμανικές  Οπερέτες

Felicitas Graap, Βιολί, σε έργa του G.F. Telemann

1. Fantasie b, Dur , 7. Fantasie es. Dur

Ε.  Πανηγυρικό κλείσιμο 

με σύντομη ομηλία του τιμωμένου μας

 ποιητού

Τάκη Αντωνίου

Από τη πανηγυρική εκδήλωση 

της 1.8.2001 στον Κήπο των Μουσών

στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

 

Στην εορταστική εκδήλωση ιδρύσεως του ομίλου <<Φίλοι του Ελληνικού Ειδυλλίου>> 
και προς τιμήν του επιτίμου προέδρου του ομίλου μας
Θεόδωρου Σπυρόπουλου-πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου-

παρευρέθησαν 400 άτομα μεταξύ των οποίων ο νομάρχης  Στάθης Σερέτης 
και ο πρώην επίσκοπος Μ.Βρετανίας Μεθόδιος  

 Από αυτήν την εκδήλωση επιλέγετε εδώ κάτω για να δείτε
video clip 1 , 2 και 3 από τη χορωδία Αιγίου με σολίστα την εξαίρετη

 σοπράνο Μαρία Πετεμερίδου(φωτογρ.)
υπό την διεύθυνση του Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου και την ορχήστρα νέων Schleswig Holstein
υπό τη διεύθυνση του Hajo Jops 
 να τραγουδούν και
να παίζουν Μίκη.Θεοδωράκη και Μότσαρτ. Ακολουθεί το video clip 4
με την διεθνώς διακεκριμένη
σολίστα Meera Toujakvaneva στο κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα
του Mendelsssohn στις 1.8.2001 στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

   Video-clips in Real Player

Video 1                Video 2

Video  3         Video 4 

 

===============================================

 

16-28 Ιουλίου 

στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

Συνεργασία νεανικής ορχήστρας  κιθάρων από το Αίγιον 
 της σχολής της Μαρίας Καβούνη
 και   χορωδίας νέων από το Ηannover υπο την
διεύθυνση της Ingrid Schmoll 

 

Επιλέγετε εδώ  κάτω 

για να δείτε VIDEOS από τη συναυλία 
με ελληνικές μελωδίες να τραγουδιώνται στα ελληνικά
 απο τους ξένους αλλά και μεταφρασμένα στα γερμανικά ταυτοχρόνως !!

 όπως το "ΧΡΥΣΟΠΡΆΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ"

Video      Video 2      Video 3      Video 4

 

======================================================================

 

 

23.09. - 07.10.

Pandean pipes - orchestra from Bern/Switzerland

The Pandean pipes - orchestra from Bern under the direction
 of Freddy Siegfried will be our guest in the Hellenikon Idyllion. 

 

 Σάββατο 29.9.2001  στις 20.30 
στον κήπο των μουσών
28 φλάουτα του Πανός απο την Ελβετία 

παίζουν  μελωδίες απο  το παγκόσμιο ρεπερτόριο

όπως και ελληνικές

Click here to see the

 video-clip

================================================

 

 

 ================================================= 

 

30.09. - 06.10. 2001

Young-Symphony-Orchestra Wil, St. Gallen/Switzerland
with the greek solist Vicky Yannoula

The Young-Symphony-Orchestra Wil will rehearse for one week in the beautiful garden of  Hellenikon Idyllion. Concerts in the region with cooperation of the excellent greek solist and a final concert inside the Hellenikon Idyllion are planned. 

 

Κριτική στο Κονσέρτο

Όσοι παρευρέθησαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην αίθουσα του αρχαιολογικού
μουσείου του Αιγίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματικά υπέροχη
ερμηνεία του Κοντσέρτου για Πιάνο και Ορχήστρα του Μότσαρτ αρ.21 ΚV 467 από
την
Ελληνίδα πιανίστα Βίκυ Γιαννούλα 
και την ορχήστρα νέων του Will της
Ελβετίας!
 Καλεσμένη του διευθυντή του Ελληνικού Ειδυλλίου κ. Ανδρέα  Ντρέκη
και του διευθυντή της ορχήστρας κ. Martin Baur η Κερκυραία  μουσικός
κατόρθωσε να συναρπάσει το κοινό με το άμεσο
παίξιμο της και την απλότητα της ερμηνείας της!
 Χωρίς ερμηνευτικούς
παροξυσμούς
 και υπερβολές
που δεν ταιριάζουν άλλωστε σε αυτό το πολυπαιγμένο
κοντσέρτο ,
η δις Γιαννούλα έδωσε μια δροσερή κατάθεση  που δυστυχώς σπάνια
ακούμε στις μέρες μας!

 Το καθαρό παίξιμο ,το ωραίο και απαλό τουσέ , η
αβίαστη τεχνική παιξίματος και  η  μουσική πάντα σε πρώτη προτεραιότητα
ήσαν μερικά από τα στοιχεία εκείνα 

που έκαναν την ερμηνεία της 

τόσο φρέσκια
και ζωντανή! 

Μετά τη θαυμάσια απόδοση του πρώτου μέρους(όπου παίχτηκε και η
σπανίως ακουόμενη καντετζα του Μπουζόνι!)  ακολούθησε το πασίγνωστο αργό
μέρος παιγμένο άριστα από την πιανίστα 

 δημιουργώντας  μια πραγματικά
ονειρική ατμόσφαιρα ,

 για να ακολουθήσει το τρίτο μέρος παιγμένο με κέφι,
απλότητα και ζωντάνια  ώστε στο τέλος 
δίκαια
εισέπραξε

 τα θερμά
χειροκροτήματα του κοινού!

Η ορχήστρα αν και πολλές φορές δεν μπόρεσε να
συνοδεύσει στο επίπεδο της Ελληνίδας ερμηνεύτριας ,στάθηκε γενικά σε
ικανοποιητικά επίπεδα.Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια  στην νεαρή (μόλις 25
ετών) πιανίστα και ας ελπίσουμε ότι θα απολαύσουμε και άλλες ερμηνείες από
 αυτήν στο άμεσο μέλλον.

Σταύρος Κουτουλογέννης, Μουσικοκριτικός

 

Video απο το Κονσέρτο

=========================================

 

12 εως  26 Αυγούστου 

 "Αττικιστί διαλέγεσθαι
 και φιλοσοφείν"

 
Ομηλία  Video 1

Διάλογος  Video 2

Σιρτάκι  Video 3

===================================================

 29 of August

Piano - duet concert

Margarita Volkova,
professor at the "Gnessin" Academy in Moscow

,
 and Sofia Trufilova,
aspirant for the "Gnessin" Academy, 
perform original works for piano in four hands:

 

Schubert: Phantasy in f - minor
Debussy: A little suite
- in the boat
- marek
- menuette
- ballett
Alyabiev and Varlamov
Russian romances, arranged by Brahms

Video

=================================================

  13/7/2001

   ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 

 ΓΙΑ 
ΦΛΑΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΙΘΑΡΕΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ

 Video

===============================================

 

 11.8.2001

 κοντσέρτο πιάνου
του Jo Lingen Jacobsen 

στον κήπο τών μουσών, 

στο Ελληνικόν Ειδύλλιον

Video  

====================================================

23rd/24th of August, 8 p.m.

Concert

 of the students of the master-class for piano 
under the direction of Milena Mollova 

from the State Music Academy - Sofia and head of the Departement of Music at the New Bulgarian University. The young pianists from Bulgary, Greece and Switzerland , price winners in national and international competitions, play virtuously difficult and very interesting pieces.

Biber Julie, Bucher Simon, Keel Gisela, Kyurkchiev Ivan, Liniger Simone, Louizos Sotiris, Pharrer Xavier, Poffet Myria, Ruef Alexander, Zwahlen Andrea, Weber Simon, Kovachev Ivaib, Lazarova Milena, Kushlev Peter 

They will perform pieces from Mozart, Beethoven, Brahms, Schumann, Chopin, Schubert, Scriabine, Prokofieff and Stravinsky. First execution in Greece will be the pieces from Chaminade, Kurtag and Ferneyhough.

The guest of honour of the master-clas is Prof. Erika Radermacher from  Academy of music - Bern\Switzerland. 

 

Click here to see 
the video-clips of the concert:

 

C.M. von Kleber: Trio in g-minor  Μουσική Δωματίου

Piano: Myria Poffet

Flute:    Andrea Zwahlen

Cello:    Peter Kushlev  

(all from Bern)                                         Video

                                                                 

                                                                

F. Chopin: Scherzo Nr. 1 op20

Piano:   Sotiris Louizos  (from Korfu)         Video 

 

                            

Stravinsky:  Petruschka

Piano:  Ivan Kyuruchiev (from Sofiα)         Video

             2. 9. 2001 
 

Κλασικό λυρικό Τραγούδι 

στον κήπο των μουσών

με σολίστ την διεθνούς φήμης


Reni Penkowa

 

απο την όπερα της Σόφιας

 

Reni Penkowa was on of the first solists at the national-opera of Sofia.
 She was singing in Great Britain, Ireland, France, Belgium and Holland and played in 58 different roles. 

The journals "times" and "telegraph" from London wrote about her, as the mezzo-soprano 

with the richest and warmest voice, slawian temperament and captivating scenic appearance. 

 

Excerpt from the program:

 

Songs:

F. Schubert                                    To the music

R. Schumann                                 Dedication

Glinka                                            Somnenie

Rubenstein                                  Night

Tschaikovski                                Florentine song

Lukowitsky Medchen                   Bulgarian song

 

Arias from operas:

Glück                                            from the opera "Orpheus and Euridice", aria of Orpheus

Mozart                                        from the opera, " The mariage of Figaro", aria

Verdi                                           from the opera "Asocena", aria Trubadur

Ponchieli                                     from the opera "Joconda", aria the blind

Donizeti                                      from the opera "La favorita", aria Leonora

Bizet                                           from the opera "Habanera", Carmen

 

                                                          Video

==========================================

30.9. - 06.10

 Jazz - Orchestra NRW/Germany 

The Young - Jazz - Orchestra Nordrhein-Westfalen / Germany will be our guest for one week. Concerts in the region and a final concert are planned. 

Date of the final concert: Friday, 5. October, 9.30 p.m.
 in  Hellenikon Idyllion  

 

===========================================================

 

07.10. - 15.10.

Young-Symphony-Orchestra Zürich/Switzerland

 


The Orchestra in Hellenikon Idyllion 8.10.2001

For 8 days the Young-Symphony-Orchestra Zürich will be our guest in the beautiful garden of the Hellenikon Idyllion. 

Under the direction of the conductor 

Marc Kissóczy

 the orchestra will be here for an intensive week of rehearsals with the greek piano solist 

Evangelos Sarafianos.

 This week will be the basis for their concert-tour in Greece.


 On the 13th of October, 20.30h 


will take place in the garden of the muses

 in Hellenikon Idyllion 
the final concert with the following schedule: 

 

Gioacchino Rossini           Ouverture for the opera "Semiramis"

Camille Saint-Saëns         Concert for piano and orchestra Nr. 2 in g-minor op. 22

Antonín Dvorák                Symphony Nr. 9 in e-minor op. 95

              


Video  with Evangelos Sarafianos

 
Video from Patras-Concert 14.10.2001

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

μέχρι Απρίλιο 2002

 

 

28.01.2002 – 03.02.2002

the japanese pianist Minako Tsuruta
will be at Hellenikon Idyllion for the third time.
She will perform several concerts on the Peloponnes and in Athen


expected programm:
J.S. Bach: Capriccio sopra la lontananzo del f. d. B-Dur
J. S. Bach: Englische Suite Nr. 2 a-moll
F. Liszt: Rigoletto - Paraphrase
F. Chopin: Scherzo Nr. 2 b-moll
R. Schumann: Arabeske C-Dur op. 18
J. Brahms: "Variationen und Fuge ueber ein Thema von Haendel"

M. Giuliani: Concert for piano and guitar 

with the Greek guitarist Maria Kavouni

 

Minako Tsuruta began her studies with major piano at the academy of music Miyagi in Senadai in 1984 and finished it successfully in 1988. In Mai 1988 she took part in a concert of the best graduates of the academies of music of Japan. She continued to study at the academy of music „Carl-Maria“ in Dresden/Germany under the professors Amadeus Webersinke and Arkady Zenziper and finished with „Konzertexamen“. From 1994 to 1997 she studied cembalo as postgraduate studies with Prof. Dr. Robert Hill and Mr. Michael Behringer at the music acadamy of Freiburg/Germany. Minako Tsuruta performed numerous concerts in Europe and Japan, in Japan also in several TV-broadcastings. Her repertoire implies pieces for piano and cembalo, solo, with orchestra or chamber music. In 1997 she received a prize from Concoroso „Musica dal Vivo“ of Turin. She gives courses in Greece and Japan. CDs are published at Naxos and King Records, Japan.Concerts:

30.1.2002, 20.30 pm in Patras in Patraikon Odeion
31.1.2002, 21.00 pm in Archeological Museum of Egion
1.2.2002, 21.00 pm at Hellenikon Idyllion (only for guests of Hellenikon Idyllion)
2.2.2002, 20.30 pm in Xylokastron
3.2.2002, 10.30 am in Apoloneion Odeion in Athens====================================================== 

09.02. - 17.02.2002

Thomaner-Choir Leipzig/Germany

 

For the recording of their new CD a part of the Thomaner - Choir 
from Leipzig / Germany will organize an intensive week of rehearseal. 

Planned are concerts in the region 

with cooperation with the Guitarorchestra of Egion 

and a final concert inside the Hellenikon

 Idyllion. 

 


the Guitarorchestra of Egion

=====================================================

23. - 30. March 2002

Youth Symphony Orchestra
of the Rudolf-Steiner-Schule Basel


The youth symphonie orchestra,
under the direction of conductors Minzloff and Jacubeit
will perform several concerts at Hellenikon Idyllion,
and in other cities of the region.

expected program:
Georges Bizet: 1. Symphonie
Niels Gade: Symphonisches Andante
Carl Stamitz: Cello-Concert in g-major (soloist: Miriam Erig)
Bragato: 3 Tangos
W. A. Mozart: Gran Partita (Auszüge) for wind players

===========================================================

05. - 13. April 2002

Wind Player Orchestra
of the seconday schools Landsberg und Marktheidenfeld
'


The orchestra, under the direction of Walter Edelmann and Thomas Feser
will perform several concerts at Hellenikon Idyllion,
and in other cities of the region.

Brass music has had a long tradition at the Johann-Winkler Secondary School. 

Several groups have been expanded, and developed into a larger orchestra.
 Once a year the orchestra attends the Bavarian Music Academy for intensive work on a special program which is performed thereafter. 

The orchestra has put on numerous church concerts, and played for many official events. 
It took part in the traditional Bavarian Carnival Parade, and until now has performed 

in all music festivals of the Upper Bavarian secondary schools, 
and has been invited to perform many times by the Bavarian Ministry of Education.

 On a recent concert and study tour the orchestra went to Rome, 

where it even played during one of the pope's audiences.

expected program:


classical music:
Henry Purcell (arr. S. Tiemersma): Trumpet Voluntary
Tilman Susato (arr. H. Egner): Renaissance-Suite
Marc-Antoine Charper (arr. E. Löffler): Präludium
Dimitri Shostakovitch (arr. A. Waignein): The Second Waltz
Peter I. Tschaikowsky (arr. M. Story): "Nussknacker", Marsch
Jan de Haan: "Song of Freedom" (Thema: Beethovens 9. Sinf.)

entertaining music:
Hermann Egner: Oh yes, Lord, Spiritual
Georg Stich: Young Band Dixie
A. Hammond: One Moment In Time (Sommerolympiade 1988)
Steve McMillan: Rock´n´Roll Forever
Steve McMillan: Banana-Rock
Steve McMillan: Summernight-Rock
Lex Abel: Hotline
Lex Abel: Flashlights

Greek pieces:
1. From:"Süllogi apo dimotika tragoudia kai chorus gia banta"
 ("Sammlung von Volksliedern und Tänzen für Kapellen")
- "Saranta Pallikaria" ('Vierzig Heldentaten", Volkslied), arr. A. Andreou
- "I Vaggelio" („Das Evangelium“), arr. A. Andreou
2.Some Marches
 


  ΑΛΛΕΣ 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

23rd/24th of August, 8 p.m.

Concert

 of the students of the master-class
for piano under the direction of 

Milena Mollova

  from the State Music Academy - Sofia and head of the Departement of Music at the New Bulgarian University.
 The young pianists from Bulgary, Greece and Switzerland , price winners in national
and international competitions, play virtuously difficult and very interesting pieces.

Biber Julie, Bucher Simon, Keel Gisela, Kyurkchiev Ivan, Liniger Simone, Louizos Sotiris,
 Pharrer Xavier, Poffet Myria, Ruef Alexander, Zwahlen Andrea, Weber Simon, Kovachev Ivaib,
Lazarova Milena, Kushlev Peter

They will perform pieces from Mozart, Beethoven, Brahms, Schumann, Chopin, Schubert, Scriabine,
 Prokofieff and Stravinsky. First execution in Greece will be the pieces from Chaminade, Kurtag and Ferneyhough.

The guest of honour of the master-class is Prof. Erika Radermacher from  Hochschule für Musik - Bern. 


Click here to see the video-clips of the concert:

 

C.M. von Kleber: Trio in g-minor 

Piano: Myria Poffet

Flute:    Andrea Zwahlen

Cello:    Peter Kushlev   

(all from Bern)                                                  Video      

F. Chopin: Scherzo Nr. 1 op20

Piano:   Sotiris Louizos  (from Korfu)              Video 

Stravinsky:  Petruschka

Piano:  Ivan Kyuruchiev (from Sofia)              Video


 

22 Αυγούστου 9 μ.μ.
Στα πλαίσια του 9ου σεμιναρίου
"Αττικιστί διαλέγεσθαι και φιλοσοφείν"
(12 εως  26 Αυγούστου)
θα δοθεί απο τον ελληνιστή  Helmut Quack
διάλεξη 

με θέμα
Αρχαίοι΄Ελληνες:
Η αρχή και το τέλος της φιλοσοφίας του Νίτσε
Περισσότερες πληροφορίες γα το σεμινάριο που επικουρείται από το Ελληνικόν Ειδύλλιον
πηγαίνετε στη σελίδα

Classical Greek

 


 


"Περιμένοντας για το φως"
9-20 Αυγούστου
Έκθεση του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου
 Νίκου Πίσσα
 Στον κήπο των μουσών στο Ελληνικόν Ειδύλλιον
Κάθε μέρα από τις 12.30 μέχρι τις 12.00 μ.μ.

Monday, 20th of August - 2th of September
Beginning of the master course for piano 
under the direction of Milena Mollova,
professor at the Music Academy of Sofia (5th year)

beginning of the master course for violoncello 
and chamber music
under the direction of Prof. Stefan Popov from London (2nd year).

 

The dates for the concerts will soon be announced 

 


Κυριακή,  19  Aυγούστου, 9 μ.μ.

Η ταλαντούχoς 18 χρονη πιανίστρια, 

 Sarah Hansen 

  απο την Φρανκφούρτη


θα ερμηνεύσει 

υπο  τη Διεύθυνση  του καθηγητή της Alois Springer 

 στον κήπο των μουσών, στο Ελληνικόν Ειδύλλιον, 
 
 τα ακόλουθα έργα

 

J.S Bach    

απόσπασμα από το έργο 
"dreistimmigen Inventionen":       Αρ. 6      Μι - Ματζόρε

Αρ. 7      Μι - μινόρε

 

F. Mendelssohn-Bartholdy

Rondo capriccioso   opus 14

 

Claude Debussy

Clair de lune

 

Franz Liszt

Σπουδή του κοντσέρτου:  Waldesrauschen

 

Click here to see the video-clip

Video

 


Sunday, the 19th of August, 10 p.m.

 

Concert evening of

 

Cordula Altenbernd and Jagne Sokorska-Kwika

Cordula Altenbernd is a protestant reverend in Essen (Germany) and since many years she’s a student of Jagne Sokorska-Kwika who is a teacher of the Folkwang Academy  Germany. Both perform a concert on the 19th of August 2001.

 

Program

 

Cordula Altenbernd performs

Georg Friedrich Händel                 from the opera „Rinaldo“: arie Lascia che pianga

Wolfgang Amadeus Mozart           from the opera „Le nozze di Figaro“: arie Giunse alfin il momento

Wolfgang Amadeus Mozart           from the opera „Cosi fan tutte“: arie of Despina Una donna a                                                             quindici anni

Jagne Sokorska-Kwika performs

Giaccomo Puccini                        from the opera „Gianni Schicchi“: arie Louretta

 


 

                                               Διάλεξη
           
              Τετάρτη 15 Αυγούστου 7.30 μ.μ.

για τον ποιητή  
Μιχαήλ Γκανά 
  από τον καθηγητή φιλολογίας

Ηelmout Quack  .Στο τέλος θα δοθεί  ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού 

από τους μουσικούς του Ελληνικού Ειδυλλίου

 


Saturday, 11th of August, 9 p.m.

Recital for piano 


in combination with the master - class for piano

Under the direction of  professor Violeta Petrova from the 

Sibelius-academy in  Helsinki

In the garden of muses, in the Hellenikon Idyllion

 

Program:

Pianist:  Jo Lingen Jacobsen

 

-   Robert Schumann

  Sonata op.22 in g - minor

  1.  Presto

  2. Andantino

 

-  Franz Liszt

  "Danse Macabre" ("Totentanz")  for piano and orchestra

Arranged for two pianos (Jacobsen and Petrova)

 


 

4th of August - 9 p.m.

 

in the garden of the muses in the Hellenikon Idyllion

 

 the "Selianitika flute ensemble" plays

under the diection of Elisabeth Weinzierl and Edmund Wächter

 

Mendelssohn: Sommernachtstraum

Mozart: Die kleine Nachtmusik

Boismortier: Konzert für Ensemble & Werke für Flöte und Klavier

 Ιlias Andreopoulos: Erotas Archipelagos


 

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
ΩΡΑ 21.ΟΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΑΚΡΑΤΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ ΣΤΑ ΜΥΘΙΚΑ 
ΥΔΑΤΑ  ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ 

Young Symphony-Orchestra 

from Schleswig-Holstein 

ΜΕ 50 ΟΡΓΑΝΑ

ΚΑΙ  ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΦΗΜΗΣ  ΣΟΛΟ ΒΙΟΛΙΝΙΣΤΑ 
  

ΠΑΙΖΟΥΝ 
ΩΡΑΙΑ  ΚΛΑΣΙΚΑ  ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΔΕΣΜΑΤΑ

 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΜΕ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ  ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝSaturday, 21st of July - 9 p.m.

Bucolic music festival 

(for the 9th year)

Location: Square of the village Peristera,

 down the mountain Chelmos in front of the mythological spring of Styx

 

Young chorus from Hannover/ Germany 

interprete German, English and Greek songs

before the event at 3 p.m. - 6 p.m.:

swimming in a mountain river, whirlpool under small waterfalls

Coproduction: Ingrid Schmolke & Maria Kavouni

Organisation: Hellenikon IdyllionΠΕΜΠΤΗ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
12/13 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΩΡΑ 21.ΟΟ 

Κονσέρτα κιθάρας

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΙΔΥΛΛΙΟΝ 

ΣΤΟΝ   ΚΗΠΟ  ΤΩΝ  ΜΟΥΣΩΝ

  
 ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΩΝ

 CELCO MACHADO,  FRANCIS KLEYNJANS, GRANT GUSTAFSON, 

FERNANDO MILLET, CARLO DOMENICONI, MAXIMO DIEGO PUJOT

KAI  BΑΓΓΕΛΗ  ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ

  ΑΜΑΛΙΑ  ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, ΦΛΑΟΥΤΟ

ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΣ  ΚΑΛΚΟΣ, ΚΙΘΑΡΑ

 
 ΤΩΝ

ΜΠΑΧ,  ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ  ΚΑΙ  ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗ

 Video

 


ΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

Ο Ελληνολάτρης ποιητής  που έβαλε σαν όραμα και πράξη 
την αναβίωση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ  ΤΟΥ
(1884-1951)

 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

                    Παρασκευή 29 Ιουνίου 

21:00       Εναρκτήριοι χαιρετισμοί οργανωτών - συντελεστών
                Ομιλία:       Εισαγωγή στο φαινόμενο Σικελιανός
 
                Ομιλητής:   Σέφης Αναστασάκος
                                    Τ.Βουλευτής, Αντιπρόεδρος Ε.ΠΟ.Σ., ποιητής.

22 :00      Ηχοθέαμα για τον Αγγ.Σικελιανό
                Μουσική σύνθεση του Αντώνη Θεοδωρόπουλου       

Σάββατο 30 Ιουνίου

10:30       Σεμινάριο1: Τα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα του μεσοπολέμου και η επίδραση
                                     τους στον Άγγελο Σικελιανό
                Εισηγητής:    Νίκος Χειλαδάκης
                                     Ιστορικός συγγραφέας, ποιητής, εκδότης

20:00       Διάλεξη:       Ισπανική προσέγγιση στην ποίηση του Άγγελου Σικελιανού
                Ομιλητής:    Pendro Mateo    
                                     Ποιητής, καθηγητής Ισπανικής Φιλολογίας

21:00       Μουσική
                Εκδήλωση:   Μελοποιημένος Σικελιανός
                                     Α. Πνευματικό Εμβατήριο
                                         Μ.Θεοδωράκης
                                     Β.  Μουσικό Αναλόγιο
                                          Ηλέκτρα Βάργκα
                Πιάνο:           Παναγιώτης Τροχόπουλος
                Τραγούδι:      Ηλέκτρα Βάργκα

22:00       Δεξίωση του Δημάρχου Συμπολιτείας

Κυριακή 1 Ιουλίου

10:30       Σεμινάριο 2:  Μια αναδρομική ματιά στην ποίηση της Ισπανίας του 20ου αιώνα
                Εισηγητής:    Pendro Mateo
                Σεμινάριο3:   Τεχνική της ποιητικής γραφής και Νεωτερικότητα. 
                                      Η περίπτωση του Σικελιανού
                Εισηγητής:     Μάκης Αποστολάτος
                                       Κριτικός, εκδότης, πρόεδρος ΕΠΟΣ

20:00       Ρεσιτάλ          Ρεσιτάλ Πιάνου αφιερωμένο στον Σικελιανό
               


                                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
                                       Haydn:  Sonata in e-minor
                                      
Chopin: Sonate 2
                                       Prokofiev: Sonata nr. 6

22:00       Λήξη

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα απαγγείλουν ποιήματα
 η Βασιλεία Κούρου  
και η Φλώρα Ορφανουδάκη   

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Θεμιστοκλέους 43, Αθήνα 10683

Τηλ. 210-3800913, Fax: 210-3843598

ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Σάββατο 2/7/2005

·       Ώρα 10π.μ.

Στο Ελληνικόν Ειδύλλιον-Κήπο των Μουσών, τηλ. 26910-72488 (Παραλία Αιγιαλείας –όρια Λόγγου/Σελιανίτικων).

Σεμινάριο: ‘‘Στοιχεία ποιητικής δημιουργίας: Η σχέση πομπού-μέσου-δέκτη’’

·       Ώρα 6μ.μ.

Επίσκεψη και συμμετοχή στην παρουσίαση ποιητών στο Παν/μιο Πατρών (Ρίο), στα πλαίσια του 25ου Συμποσίου Ποίησης.
(Εκτός των άλλων ομιλητών, ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Σ Μ. Αποστολάτος παρουσιάζει τις ποιήτριες Μαρίνα Σαπουντζάκη και Ελίνα Τραϊφόρου)

Κυριακή 3/7/2005

·       Ώρα 10π.μ.

Στο Ελληνικόν Ειδύλλιον-Κήπο των Μουσών

Σεμινάριο: ‘‘Τεχνική της ποιητικής γραφής’’

·       Ώρα 8μ.μ.

Μουσικοποιητική βραδιά (στον ίδιο χώρο)

Οι Νικάνωρ Κάμπος, Αλφόνσος Κατσούλης, Μανταλένα Κριτσίνη, Λιλή Ντίνα, Άννα Πετροπούλου,
Μαρίνα Σαπουντζάκη, Ελίνα Τραϊφόρου, παρουσιάζουν ποίησή τους.

Θ’ ακουστούν επιλεγμένες μουσικές γέφυρες από τη νεαρή πιανίστα Χίλκα Ντόλεζαλ.

Ακολουθεί αποχαιρετιστήριο κοκτέϊλ.

  home

 

 www.idyllion.gr  και  www.idyllion.eu   η νέα μας ιστοσελίδα !!